Pentru că am găsit la
piaţă căpşuni
foarte gustoşi ,am zis să profit şi să fac un desert rapid.
A rezultat un desert răcoros,tocmai
bun de savurat într-o zi călduroasă de Duminică.
Blatul umed s-a combinat
foarte bine cu jeleul de căpşuni şi crema fină din lapte condensat şi iaurt.
O parte din cremă şi
jeleu le-am folosit pentru doua deserturi la pahar.
Ingrediente:
Blat:
200 g unt
150 g zahar pudra
3 oua
200 g faina
Zeama de la jumatate de
lamâie
Sare
5 g praf de copt
Jeleu de capşuni:
700 g capşuni
200 g zahar gelifiant
Margaritar
Crema de lapte condensat
si iaurt:
400 ml lapte condensat îndulcit
150 g iaurt
400 ml smântâna pentru
frisca
50 ml lapte
6 foi gelatina
Vanilie
Capşuni
Mod de preparare:
Pentru blat,am mixat
untul moale cu zaharul pudra.
Când am obtinut o crema
,am adaugat pe rând cele 3 oua mixând dupa fiecare.Am adaugat faina amestecata
cu sarea si praful de copt,iar la final zeama de lamâie.
Am pus compozitia într-o
tava cu diametrul de 20 cm tapetata cu hârtie de copt.
Am copt 30 de minute la
180 de grade,apoi l-am lasat sa se raceasca.
Am pregatit jeleul de
capsuni.
Am curatat capsunii apoi
i-am maruntit cu ajutorul blenderului Breville.
I-am amestecat cu
zaharul gelifiant si apoi am fiert pâna am obtinut consistent dorita.
Daca nu aveti sau nu
vreti sa folositi zahar gelifiant,puteti sa folosit zahar obisnuit si sa adaugati
3 folii de gelatina sau 5 g gelatina granulata(gelatin o veti hidrata si o veti
adauga în compozitia calduta,amestecând pâna ce se raceste).
Am lasat si jeleul sa se
raceasca complet.
Pentru crema de lapte condensat,
am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze.
Am mixat smântâna pentru
frisca si am pus-o la frigider.
Am amestecat laptele condensat
si iaurtul,dupa ce,în prealabil le-am lasat la temperature camerei.
Am încalzit laptele si am pus în el foile de gelatina
scuse de apa.Am amestecat sa se topeasca complet.
Când laptele s-a
racit,l-am pus treptat cu laptele condensat
si iaurtul.
Am încorporat apoi usor
frisca,am pus vanilia si am pus crema la frigider pâna ce a început usor sa se închege.
Intre timp am pregatit
blatul.L-am taiat în doua si am pus jeleu de capsuni.L-am asezat pe un platou
si a pus inelul formei în care am copt blatul,în jurul lui.
In interiorul inelului
am pus o folie pentru ca sa nu se
lipeasca crema de el.
Am mai pus un strat de
jeleu deasupra blatului,apoi am pus crema de lapte.In interiorul stratului de
crema,am mai intercalat jeleu de capsuni si capsuni taiati bucati.
Am lasat la frigider
peste noapte sa se întareasca foarte bine.
Cum am spus,am pregatit
si doua deserturi la pahar cu aceeasi crema si jeleu.
Se serveste foarte rece.
S-aveţi poftă !!!