Pentru că ieri am cumpărat
de la piaţă vişine,o parte le-am făcut dulceaţă,iar celelalte le-am pus în
borcane pentru prăjituri,reţeta o găsiţi aici,nu
m-am putut abţine să nu pregătesc şi un chec delicios cu multe vişine.
După zmeură,vişinele
ocupă locul doi în topul preferinţelor mele,iar vişinele astea în sirop sunt atât
de tentante că aş putea mânca fără să mă opresc.
La fel de minunată este şi
dulceaţa de vişine,care pe lângă culoarea superba are un gust irezistibil.Găsiţi
pe blog reţeta şi pentru dulceaţa de vişine.
Eu am avut prea multa
compoziţie pentru tava de chec,aşa că am folosit şi o tava cu diametrul de 19cm.
Dacă vreţi doar un
chec,folosiţi doar 4 oua şi o cana şi jumătate de făină.
Ingrediente:
5 oua
O cana cu zahar(cana de 200 ml)
¾ cana cu lapte
completata cu ulei(aceeasi cana de 200 ml)
2 cani faina(cana de 200
ml)
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
400 g vişine pentruprajituri scurse de sirop
1 plic zahar vanilat cu
scorţişoara
Mod de preparare:
Am separat albusurile de
galbenusurile oualor.
Am mixat spuma tare
albusurile,cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am
mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat laptele cu
uleiul si faina.
Dupa aceasta am încorporat
foarte uşor albusurile.
La final am pus si
aromele.
In tava de chec unsa cu
unt si tapetata cu faina,am pus un strat de vişine si am presarat zaharul
vanilat cu scorţişoara,apoi am turnat deasupra aluatul obtinut.
Am pus checul la cuptor
la 200 de grade,iar dupa 15 minute,am redus temperature la 180 de grade.Am mai
lasat 25 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.
Am lasat sa se
racoreasca putin,apoi l-am rasturnat pe un platou.
Initial am vrut sa pun o
glazura acrisoara din zahar si lamâie,dar apoi am zis ca nu vreau sa “ conturb”
gustul delicious de vişine.
S-aveţi poftă !!!!