Pages - Menu

duminică, 3 iulie 2016

Chec cu vişine



Pentru că ieri am cumpărat de la piaţă vişine,o parte le-am făcut dulceaţă,iar celelalte le-am pus în borcane pentru prăjituri,reţeta o găsiţi aici,nu m-am putut abţine să nu pregătesc şi un chec delicios cu multe vişine.
După zmeură,vişinele ocupă locul doi în topul preferinţelor mele,iar vişinele astea în sirop sunt atât de tentante că aş putea mânca fără să mă opresc.
La fel de minunată este şi dulceaţa de vişine,care pe lângă culoarea superba are un gust irezistibil.Găsiţi pe blog reţeta şi pentru dulceaţa de vişine.
Eu am avut prea multa compoziţie pentru tava de chec,aşa că am folosit şi  o tava cu diametrul de 19cm.
Dacă vreţi doar un chec,folosiţi doar 4 oua şi o cana şi jumătate de făină.


Ingrediente:
5 oua
O cana  cu zahar(cana de 200 ml)
¾ cana cu lapte completata cu ulei(aceeasi cana de 200 ml)
2 cani faina(cana de 200 ml)
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
400 g vişine pentruprajituri scurse de sirop
1 plic zahar vanilat cu scorţişoara


Mod de preparare:
Am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare.


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat laptele cu uleiul si faina.


Dupa aceasta am încorporat foarte uşor albusurile.
La final am pus si aromele.


In tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina,am pus un strat de vişine si am presarat zaharul vanilat cu scorţişoara,apoi am turnat deasupra aluatul obtinut.
Am pus checul la cuptor la 200 de grade,iar dupa 15 minute,am redus temperature la 180 de grade.Am mai lasat 25 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.
Am lasat sa se racoreasca putin,apoi l-am rasturnat pe un platou.
Initial am vrut sa pun o glazura acrisoara din zahar si lamâie,dar apoi am zis ca nu vreau sa “ conturb” gustul delicious de vişine.




S-aveţi poftă !!!!