Aveam eu în plan un
Cheesecake pregătit la Slow Cooker,dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot
pregăti acest desert la Crock Pot Multicooker Express cugătire sub presiune,timpul de gătit fiind
mult mai scurt datorită funcţiilor
de care dispune acesta.
Va dura mai mult timpul
de aşteptare pentru ca cheesecake-ul nostru să stea la frigider pentru a se răci
decât prepararea lui.
Până acum pregătisem
doar cheesecake fără coacere,mi se părea mult mai simplu,dar de data aceasta
rezultatul a fost foarte apreciat,ciocolatos şi foarte cremos.
Dacă tot se apropie
sărbătorile,vă recomand cu drag această reţetă,o alternativă la pasca
tradiţională, puteți beneficia şi de
reducerea cu 30% la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune.
Ingrediente:
220 g biscuiti
50 g unt
500 g mascarpone
70 g zahar pudra
200 g ciocolata cu lapte
2 oua
100 g smântâna 20%
grasime
Pentru glazura:
100 g ciocolata 54%
cacao
1 lingura miere
50 ml lapte
Pentru décor:
100 ml smântâna pentru
frisca
Mod de preparare:
Pregatim mai întâi o
forma cu pereti detasabili,cu diametrul de 18 cm.
Forma folosita va trebui
sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub presiune.
Pregatim o fâşie din
folie de aluminiu,pe care o vom pune pe sub tava si care ne va ajuta sa ridicam
tava fierbinte pentru a o scoate din aparat.
Mai pregatim o folie de
aluminiu cu care vom sigila partea de jos a tavii.
Punem biscuitii în
blender si-i maruntim.
Topim untul si dupa ce
s-a racorit îl amestecam cu biscuitii.
La baza tavii pregatite
punem o hârtie pergament si peretii-i ungem cu unt.Punem biscuitii si-i
apasam,punând si pe peretii formei.
Punem tava la frigider.
Intr-un bol mixam crema de brânza (mascarpone) cu
zaharul,adaugam smântâna,ouale batute. Nu mixam prea mult,doar pâna obtinem o
compozitie neteda.
Punem si ciocolata
topita si amestecam usor.
In vasul Crock
Pot-ului Multicooker Express cu gatire sub presiune punem aproximativ 250 ml apa si asezam suportul din dotarea aparatului.
Punem fâşia de folie
pregatita,în asa fel ca sa ajunga si de-a lungul marginilor vasului dar fara sa
ajunga la capac.
La baza tavii punem
o folie si sigilam marginile pentru a nu
intra apa.
Inchidem capacul si îl
rotim în pozitia închis.Inchidem si supapa de presiune.
Când a expirat timpul de
gatire,aparatul trece automat pe functia de Pastrare la cald KEEP WARM.Apasam
tasta STOP,lasam câteva minute pentru a se elibera presiunea din vas,dupa
care,cu ajutotul unei ustensile ,deschidem supapa pentru a iesi toata
presiunea.
Deschidem capacul având
grija la aburii fierbinti.Scoatem cu grija cheesecake-ul ajutându-ne de folie.
Lasam tava pe un gratar
ca sa se raceasca,apoi o punem la frigider peste noapte sau pentru minim 6-7
ore.
Pentru a scoate
cheesecake-ul din tava dezlipiti usor cu un cutit subtire inelul formei,apoi
îndepartati si hârtia de copt de la baza formei.Asezati cheesecake-ul pe un
platou.
Pentru glazura topim
ciocolata cu laptele si adaugam mierea de albine.
Punem glazura peste
cheesecake.
Am pastrat putina
ciocolata si am amestecat-o cu frisca pentru ornat.
Poftă bună!!!