Pages - Menu

vineri, 19 aprilie 2019

Ruladă din piept de curcan ,cu bacon si ciuperci, pregătită la Crock Pot Multicooker Expres cu gătire sub presiune




Nici nu ştiţi voi ce bucurie a fost pe mine când acest gadget a poposit în bucătăria mea.Alegerea perfectă atunci când vrei să găteşti des dar nu ai prea mult timp la dispoziţie,sau când vrei o mâncare gătită lent,sănătoasă care să-şi păstreze proprietăţile nutritive.Putem deasemenea  să sotăm sau să gătim la abur.
 Multicooker-ul Crock Pot Express cu gătire sub presiune are 4 moduri de preparare,gatit rapid(sub presiune),slow cook(gatire lentă),la aburi sau sauté.
Având control digital,cu o singura atingere putem sa alegem programul de gatit potrivit,alegând din cele 8 setari pentru gatit.Eu ziceam că este atât de inteligent încât poate găti şi un începător în ale bucătăriei,iar ideile îţi  vin pe loc doar analizându-i funcţiile.
Capacul se închide etanş sau se deschide printr-o simpla rotire,ceea ce ne face să ne simţim în siguranţă,mai ales că eu aveam o spaimă îngrozitoare de oala sub presiune.

Mai multe informații despre acest aparat,precum şi despre reducerea de 30% de care puteți beneficia acum, găsiți  aici http://bit.ly/2CJi8bP

Această rețetă este foarte potrivită pentru o masă de sărbătoare.
Pentru preparatul de azi,am folosit functiile de gatit rapid,la abur si sauté.



Ingrediente:

-Un piept de curcan dezosat(1 kg)
- 200 g ciuperci din conserva
- 2oo g bacon
- 3 felii pâine veche
- 2 fire ceapa verde
- 1 ou
- 100 g cascaval sau parmezan
- 1 lingurita dulceata de ardei iute
- 30 g unt
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde
-sare,piper,boia,fulgi de ardei iute
-1 lingura miere de albine

Pentru garnitura:
-200 g baby morcovi
-250 g broccoli
-sare,piper
-1 lingura smântâna


Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie astfel încât sa se poate obtine o bucata pe care sa o putem rula.
Se acopera cu o folie si se bate usor.
Se condimenteaza si se lasa la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.


Pregatim toate ingredientele pentru umplutura.
Se rup feliile de pâine si cu ajutorul blenderului se obtine un pesmet.




Baconul se taie cubulete.Se taie si ceapa verde si ciupercile.
Se conecteaza Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune,la o sursa de current.
Se seteaza functia BROWN/SAUTE  si timpul de gatire 10 minute,pentru a  cali ingredientele pentru umplutura.
Se apasa tasta START.

Nu vom folosi capacul în aceasta etapa.
In timp ce aparatul se încalzeste,pe ecran apare HEAT,iar apoi,dupa semnalul sonor apare timpul de gatire setat,10 minute.
In vasul aparatului punem 2 linguri de ulei si 30 g unt.


Se caleste baconul,se adauga ciupercile,ceapa verde.Se amesteca din când în când.



Cand ati terminat operatiunea,se apasa tasta STOP.
Se lasa câteva minute sa se racoreasca,apoi se adauga pesmetul de pâine si patrunjelul verde tocat.



Se scoate compozitia din oala cu ajutorul unei palete.Se adauga oul si putin piper.
Se sterge oala cu un servetel.
Se întinde  umplutura  peste pieptul de curcan,se pune din loc în loc dulceata de ardei iute,se razuieste cascaval deasupra.



Se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara sau cu betisoare de frigarui.
In vasul aparatului se pune o lingura  de ulei , 100 ml apa si morcovii.
Deasupra se pune rulada din carne.


Se închide capacul rotindu-l înspre pozitia închis.


Se  închide si supapa pentru aburi.


Se seteaza programul POULTRY,presiunea HIGH si timpul de 30 minute.


In timp ce aparatul se încalzeste si pe ecran apare HEAT,vor iesi câţiva aburi pâna ce se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.
Dupa semnalul sonor,va aparea timpul setat pentru gatit.
Dupa scurgerea celor 30 de minute,se va auzi semnalul sonor si aparatul va trece automat pe functia de pastrare la cald KEEP WARM.
Apasat tasta STOP,lasam 10 minute pentru ca sa se stabilizeze presiunea,apoi cu ajutorul unei ustensile(o spatula/lingura cu coada lunga) sau cu o manusa de bucatarie,împingem usor supapa de aburi în pozitia deschis.
Aburii care ies sunt foarte fierbinti deci trebuie avut grija.
Se mai lasa câteva minute,apoi se deschide si se scoate capacul.
Se pastreaza manusa deoarece aburii care ies din oala sunt fierbinti.


Se scoate rulada si se pune într-un vas pentru cuptor.
Se amesteca o lingura de miere cu putin ulei si boia.
Se unge rulada deasupra,se pune apoi la cuptor pentru 10 minute, cu functia grill pentru a se rumeni.
Se scoate din cuptor,se acopera cu folie si se lasa sa se odihneasca.


Morcovii se paseaza cu blenderul,se adauga sare si piper.
Pentru broccoli se foloseste programul STEAM,pentru gatit la aburi,presiune High si timp de gatire 5 minute,chiar 3 minute daca nu vreti sa pasati broccoli.
Inainte de a seta programul,se pun în vasul Crock Pot-ului Express  200 ml apa si gratarul pentru gatit la aburi,se aseaza broccoli pe gratar în asa fel încât sa nu  ajunga în apa.Se închide capacul si supapa pentru aburi.



Dupa semnalul sonor care indica terminarea timpului de gatit,se apasa tasta STOP,se elibereaza presiunea deschizând supapa de abur.
Se deschide capacul,se scoate broccoli.Se paseaza cu ajutorul unui blender,se adauga sare,piper si o lingura de smântâna.
Se feliaza rulada si se serveste alaturi de piureul de morcovi si cel de broccoli.


Poftă bună!


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu