Nici nu ştiţi voi ce
bucurie a fost pe mine când acest gadget a poposit în bucătăria mea.Alegerea
perfectă atunci când vrei să găteşti des dar nu ai prea mult timp la
dispoziţie,sau când vrei o mâncare gătită lent,sănătoasă care să-şi păstreze
proprietăţile nutritive.Putem deasemenea să sotăm sau să gătim la abur.
Multicooker-ul Crock Pot Express cu gătire sub presiune are 4 moduri de preparare,gatit rapid(sub
presiune),slow cook(gatire lentă),la aburi sau sauté.
Având control digital,cu
o singura atingere putem sa alegem programul de gatit potrivit,alegând din cele
8 setari pentru gatit.Eu ziceam că este atât de inteligent încât poate găti şi
un începător în ale bucătăriei,iar ideile îţi
vin pe loc doar analizându-i funcţiile.
Capacul se închide etanş
sau se deschide printr-o simpla rotire,ceea ce ne face să ne simţim în
siguranţă,mai ales că eu aveam o spaimă îngrozitoare de oala sub presiune.
Mai multe informații despre acest aparat,precum
şi despre reducerea de 30% de care puteți beneficia acum, găsiți aici http://bit.ly/2CJi8bP
Această rețetă este foarte potrivită pentru o masă
de sărbătoare.
Pentru preparatul de
azi,am folosit functiile de gatit rapid,la abur si sauté.
Ingrediente:
-Un piept de curcan
dezosat(1 kg)
- 200 g ciuperci din
conserva
- 2oo g bacon
- 3 felii pâine veche
- 2 fire ceapa verde
- 1 ou
- 100 g cascaval sau
parmezan
- 1 lingurita dulceata
de ardei iute
- 30 g unt
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde
-sare,piper,boia,fulgi
de ardei iute
-1 lingura miere de
albine
Pentru garnitura:
-200 g baby morcovi
-250 g broccoli
-sare,piper
-1 lingura smântâna
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se
taie astfel încât sa se poate obtine o bucata pe care sa o putem rula.
Se acopera cu o folie si
se bate usor.
Se condimenteaza si se
lasa la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Pregatim toate
ingredientele pentru umplutura.
Se rup feliile de pâine
si cu ajutorul blenderului se obtine un pesmet.
Baconul se taie
cubulete.Se taie si ceapa verde si ciupercile.
Se conecteaza
Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune,la o sursa de current.
Se seteaza functia BROWN/SAUTE
si timpul de gatire 10 minute,pentru
a cali ingredientele pentru umplutura.
Se apasa tasta START.
Nu vom folosi capacul în
aceasta etapa.
In timp ce aparatul se încalzeste,pe
ecran apare HEAT,iar apoi,dupa semnalul sonor apare timpul de gatire setat,10
minute.
In vasul aparatului
punem 2 linguri de ulei si 30 g unt.
Se caleste baconul,se
adauga ciupercile,ceapa verde.Se amesteca din când în când.
Cand ati terminat
operatiunea,se apasa tasta STOP.
Se lasa câteva minute sa
se racoreasca,apoi se adauga pesmetul de pâine si patrunjelul verde tocat.
Se scoate compozitia din
oala cu ajutorul unei palete.Se adauga oul si putin piper.
Se sterge oala cu un
servetel.
Se întinde umplutura peste pieptul de curcan,se pune din loc în loc
dulceata de ardei iute,se razuieste cascaval deasupra.
Se ruleaza carnea si se
leaga cu sfoara sau cu betisoare de frigarui.
In vasul aparatului se
pune o lingura de ulei , 100 ml apa si
morcovii.
Deasupra se pune rulada
din carne.
Se închide capacul
rotindu-l înspre pozitia închis.
Se închide si supapa pentru aburi.
Se seteaza programul
POULTRY,presiunea HIGH si timpul de 30 minute.
In timp ce aparatul se
încalzeste si pe ecran apare HEAT,vor iesi câţiva aburi pâna ce se va stabiliza
presiunea în interiorul aparatului.
Dupa semnalul sonor,va
aparea timpul setat pentru gatit.
Dupa scurgerea celor 30
de minute,se va auzi semnalul sonor si aparatul va trece automat pe functia de
pastrare la cald KEEP WARM.
Apasat tasta STOP,lasam
10 minute pentru ca sa se stabilizeze presiunea,apoi cu ajutorul unei
ustensile(o spatula/lingura cu coada lunga) sau cu o manusa de
bucatarie,împingem usor supapa de aburi în pozitia deschis.
Aburii care ies sunt
foarte fierbinti deci trebuie avut grija.
Se mai lasa câteva
minute,apoi se deschide si se scoate capacul.
Se pastreaza manusa
deoarece aburii care ies din oala sunt fierbinti.
Se scoate rulada si se
pune într-un vas pentru cuptor.
Se amesteca o lingura de
miere cu putin ulei si boia.
Se unge rulada
deasupra,se pune apoi la cuptor pentru 10 minute, cu functia grill pentru a se
rumeni.
Se scoate din cuptor,se
acopera cu folie si se lasa sa se odihneasca.
Morcovii se paseaza cu
blenderul,se adauga sare si piper.
Pentru broccoli se
foloseste programul STEAM,pentru gatit la aburi,presiune High si timp de gatire
5 minute,chiar 3 minute daca nu vreti sa pasati broccoli.
Inainte de a seta
programul,se pun în vasul Crock Pot-ului Express 200 ml apa si gratarul pentru gatit la
aburi,se aseaza broccoli pe gratar în asa fel încât sa nu ajunga în apa.Se închide capacul si supapa
pentru aburi.
Dupa semnalul sonor care
indica terminarea timpului de gatit,se apasa tasta STOP,se elibereaza presiunea
deschizând supapa de abur.
Se deschide capacul,se
scoate broccoli.Se paseaza cu ajutorul unui blender,se adauga sare,piper si o
lingura de smântâna.
Se feliaza rulada si se
serveste alaturi de piureul de morcovi si cel de broccoli.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu