Pages - Menu

duminică, 28 februarie 2021

Brownies cheesecake cu vişine şi dulceaţă de cireşe amare

 


Cum mâine este mărţişorul şi ne întâlnim cu fetele la cafea,m-am gândit că o prăjitură ciocolatoasă,cu cremă de brânză presărată cu vişine în jeleu de zmeură şi dulceaţă de cireşe amare ar fi tocmai buna.

Mie mi-a plăcut tare mult ce a ieşit.Chiar şi mamei i-a plăcut,deşi prăjiturile cu cacao şi ciocolată nu sunt printre preferatele ei.

Poate vă plac şi reţetele de :

Negresa cu crema de brânza(urdă) 

 Negresa cu sos de cafea

Brownies cu zmeura si crema de menta

 




Ingrediente:

200 g ciocolata 52% cacao

3 linguri visinata sau lichior de visine

3 linguri cacao

100 ml lapte

O lingurita ghimbir razuit

250 g unt 82% grasime

160 g zahar pudra

5 oua

2 linguri iaurt

200 g faina

1 plic praf de copt

Sare

Pentru crema de brânza:

500 g mascarpone

130 g zahar pudra

2 linguri iaurt

lapte cât sa obtinem o crema ce poate fi întinsa peste compozitia de blat

vanilie

Pentru visinele în jeleu:

200 g vişine(congelate am avut eu)

1 lingura amidon alimentar

150 ml sirop de zmeura

 

Am mai avut nevoie de câteva linguri de dulceaţa de cirese amare.

Puteti sa pregatiti mai mult jeleu cu visine sis a renuntati la dulceata.

 






Mod de preparare:

Prima data am topit ciocolata pentru ca va fi nevoie sa se raceasca.

Intr-un vas pe baie de aburi,am pus ciocolata,cacaoa,visinata sip e masura ce ciocolata s-a topit,am adaugat laptele.

Va trebui sa obtinem o ciocolata fluida,care sa nu se întareasca foarte tare pe masura ce se raceste.

La final am adaugat si ghimbirul razuit.

Mie îmi place foarte mult ghimbirul în ciocolata.

Am lasat ciocolata sa se raceasca.

Am decongelat visinele,apoi le-am amestecat cu o lingura de amidon,am pus siropul de zmeura peste ele si le-am fiert pâna ce jeleul s-a îngrosat.

Daca mai este nevoie,se mai poate adauga sirop.

Am lasat jeleul sa se raceasca.

Am separat albusul de galbenusul oualor.

Am mixat untul cu zaharul pudra,am adaugat pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare.

Am adaugat cele 2 linguri de iaurt,treptat am încorporat ciocolata  racita,faina amestecata cu praful de copt.

Am mixat albusurile si am încorporat usor spuma în compozitie.



Am pregatit o tava de 38x25 cm cu hârtie de copt.

Am pus compozitia obtinuta în tava si am pastrat  o parte din aceasta pentru a o pune peste crema de brânza.



Am pastrat cam multa,mi-ar fi placut sa se vada mai mult crema de brânza deasupra.

Peste  blat am pus câteva linguri de dulceata de cirese amare.

Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra,am adaugat 2 linguri de iaurt si treptat am pus lapte ca sa subtiez crema.

Se poate lasa si mai groasa si atunci se poate pune din loc în loc peste blat,pentru ca nu se va putea întinde.

Am întins crema de brânza peste blat,peste ea am pus visinele în jeleu,înca putina dulceata de cirese si compozitia de blat ramasa.




Am pus tava la cuptor,la 180 de grade pentru 40 minute.

Dupa 35 de minute puteti totusi sa verificati daca este copt,ţinând cont de faptul ca fiind un blat ciocolatos,va fi mai umed,nu trebuie sa fie prea sec.

Dupa ce am oprit cuptorul,am mai lasat prajitura în cuptor,apoi am scos-o pe un gratar sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit,se poate taia.




S-aveţi poftă!

 




sâmbătă, 27 februarie 2021

Ruladă din aluat fraged cu umplutură de nucă

 

 


Incredibil de bună,aluatul sfărâmicios,cu gust de unt,umplutura de nucă,scorţişoară şi marmeladă de zmeură.

Se pregăteşe atât de uşor,nu necesita timpi de aşeptare,doar timpul de coacere.

Mamei îi plac astfel de aluaturi şi vroiam să pregătesc ceva cu nucă.

M-a inspirat aceasta reţetă.Eu am avut mai multă umplutură deoarece am adăugat şi marmelada de zmeură.

Cantităţile ajung pentru doua rulade.




Ingrediente:

Pentru foaia de aluat:

600 g faina

200 g unt 82% grasime

140 g zahar

250 g smântâna

2 galbenusuri de ou

1 plic praf de copt

Sare

Vanilie

Coaja de lamâie

 

Pentru umplutura:

400 g nuca prajita si macinata

125 ml lapte

Scortisoara

Vanilie

2 linguri marmelada de zmeura

2-3 linguri de zahar daca este necesar

 

Am mai folosit albusul oualor pentru uns si zahar praf pentru pudrat.

 



Mod de preparare:

Intr-un castron am pus faina,praful de copt,sarea,zaharul,untul rece dat pe razatoarea cu ochiuri mari,smântâna,galbenusurile de ou si aromele.



Am framântat doar cât sa se omogenizeze toate ingredientele.

Am pus aluatul la frigider cât am pregatit umplutura.

Am prajit si macinat nuca.Am pus laptele caldut,scortisoara,vanilia si la final marmelada de zmeura.



Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în doua.



Am întins doua foi dreptunghiulare,am pus umplutura,le-am rulat lasând capatul foii dedesubt,pentru a nu se desface la copt.



Am sigilat capetele,introducând marginile în interior,mai mult pentru aspect neavând o umplutura curgacioasa.

Am asezat cele doua rulade într-o tava în care am pus o foaie de copt.

Am lasat putina distanta între ele,deoarece vor creste la copt.

Am batut usor albusul si am uns deasupra rulada.



Am pus la cuptor,la 180 de grade pentru 35 de minute.

Aluatul va crapa putin la copt,dar asta nu va fi nici o problema.



Dupa ce s-au copt,le-am lasat sa se raceasca pe un gratar,le-am presarat cu zahar pudra si le-am feliat.

Va trebui feliat cu grija deoarece se sfărâma foarte usor.

 


S-aveţi poftă !!

 

 


vineri, 26 februarie 2021

Tartă cu brânză şi mandarine

 


Fie că sunt dulci ori sărate,tartele ne scot din impas când vrem să pregătim ceva rapid.

Se pregătesc foarte uşor şi le putem face în foarte multe combinaţii.

Cum în această perioadă am multe fructe în casă,mai ales citrice,m-am gândit să pregătesc această tartă cu cremă de brânză şi un jeleu de mandarine.

Pentru a o îndulci am folosit îndulcitor Green Sugar,iar pentru aluat am combinat faină alba cu faină de migdale.

Am folosit o tavă de tartă cu fundul detaşabil ,cu dimensiune de 30x20 cm,aşa că ,aluatul fiind puţin,deasupra am decupat doar nişte forme din aluat.

 


Ingrediente:

Aluat fraged:

150 g faina de migdale

100 g faina alba

125 g unt 82% grasime

80 g îndulcitor Green Sugar (sau zahar)

1 ou

1 lingurita praf de copt

Sare

Coaja rasa de lamâie

Vanilie

Pentru umplutura:

600 g crema brânza de vaci

3 oua

100 g îndulcitor Green Sugar

Coaja de lamâie

Vanilie

 400 ml suc proaspat de mandarine

50 g amidon alimentar


Frisca si coacaze rosii pentru decor

 




Mod de preparare:

Pentru aluat,untul rece cubulete se amesteca cu faina alba si faina de migdale.Se obtine o compozitie nisipoasa.Se adauga restul ingredientelor.

Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 30 minute.

Intre timp am pregatit jeleul de mandarine.

Am stors sucul din mandarine.Am obtinut 400 ml suc.

Amidonul l-am diluat cu putina apa rece si l-am amestecat cu sucul de mandarine.

Am pus sucul într-o cratita si am fiert la foc mic pâna când s-a îngrosat.

Am luat cratita de pe foc si am lasat sa se raceasca.



Am scos aluatul din frigider,am pastrat o bucata mai mica pentru a decupa acele forme ce le-am pus deasupra.




Pe o hartie de copt am întins aluatul în forma dreptunghiulara,mai mare decât dimensiunea tavii  si apoi,ajutându-ma de hârtie,am pus aluatul în tava,astfel ca aluatul sa ajunga si pe peretii tavii.

Am pus tava la frigider pâna am pregatit crema de branza.

Am mixat crema de brânza cu îndulcitorul si ouale,vanilia si coaja de lamâie.

Am pus crema de brânza în tava,peste crema am pus jeleul de mandarine si formele de aluat decupate.




Am încalzit cuptorul la 180 grade si am copt tarta 35 de minute.

Se lasa sa se raceasca,apoi se pune la frigider pentru minim 2 ore.

Este chiar mai buna daca sta câteva ore la frigider.




S-aveţi poftă!