Incredibil de bună,aluatul sfărâmicios,cu gust de
unt,umplutura de nucă,scorţişoară şi marmeladă de zmeură.
Se pregăteşe atât de uşor,nu necesita timpi de aşeptare,doar
timpul de coacere.
Mamei îi plac astfel de aluaturi şi vroiam să pregătesc ceva
cu nucă.
M-a inspirat aceasta reţetă.Eu am avut mai multă umplutură deoarece
am adăugat şi marmelada de zmeură.
Cantităţile ajung pentru doua rulade.
Ingrediente:
Pentru foaia de aluat:
600 g faina
200 g unt 82% grasime
140 g zahar
250 g smântâna
2 galbenusuri de ou
1 plic praf de copt
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
400 g nuca prajita si macinata
125 ml lapte
Scortisoara
Vanilie
2 linguri marmelada de zmeura
2-3 linguri de zahar daca este necesar
Am mai folosit albusul oualor pentru uns si zahar praf
pentru pudrat.
Mod de preparare:
Intr-un castron am pus faina,praful de
copt,sarea,zaharul,untul rece dat pe razatoarea cu ochiuri mari,smântâna,galbenusurile
de ou si aromele.
Am framântat doar cât sa se omogenizeze toate ingredientele.
Am pus aluatul la frigider cât am pregatit umplutura.
Am prajit si macinat nuca.Am pus laptele
caldut,scortisoara,vanilia si la final marmelada de zmeura.
Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în doua.
Am întins doua foi dreptunghiulare,am pus umplutura,le-am rulat lasând capatul foii dedesubt,pentru a nu se desface la copt.
Am asezat cele doua rulade într-o tava în care am pus o
foaie de copt.
Am lasat putina distanta între ele,deoarece vor creste la
copt.
Am batut usor albusul si am uns deasupra rulada.
Am pus la cuptor,la 180 de grade pentru 35 de minute.
Aluatul va crapa putin la copt,dar asta nu va fi nici o
problema.
Dupa ce s-au copt,le-am lasat sa se raceasca pe un
gratar,le-am presarat cu zahar pudra si le-am feliat.
Va trebui feliat cu grija deoarece se sfărâma foarte usor.
S-aveţi poftă !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu