Cum mâine este mărţişorul şi ne întâlnim cu fetele la
cafea,m-am gândit că o prăjitură ciocolatoasă,cu cremă de brânză presărată cu
vişine în jeleu de zmeură şi dulceaţă de cireşe amare ar fi tocmai buna.
Mie mi-a plăcut tare mult ce a ieşit.Chiar şi mamei i-a plăcut,deşi
prăjiturile cu cacao şi ciocolată nu sunt printre preferatele ei.
Poate vă plac şi reţetele de :
Negresa cu crema de brânza(urdă)
Brownies cu zmeura si crema de menta
Ingrediente:
200 g ciocolata 52% cacao
3 linguri visinata sau lichior de visine
3 linguri cacao
100 ml lapte
O lingurita ghimbir razuit
250 g unt 82% grasime
160 g zahar pudra
5 oua
2 linguri iaurt
200 g faina
1 plic praf de copt
Sare
Pentru crema de brânza:
500 g mascarpone
130 g zahar pudra
2 linguri iaurt
lapte cât sa obtinem o crema ce poate fi întinsa peste
compozitia de blat
vanilie
Pentru visinele în jeleu:
200 g vişine(congelate am avut eu)
1 lingura amidon alimentar
150 ml sirop de zmeura
Am mai avut nevoie de câteva linguri de dulceaţa de cirese
amare.
Puteti sa pregatiti mai mult jeleu cu visine sis a renuntati
la dulceata.
Mod de preparare:
Prima data am topit ciocolata pentru ca va fi nevoie sa se
raceasca.
Intr-un vas pe baie de aburi,am pus
ciocolata,cacaoa,visinata sip e masura ce ciocolata s-a topit,am adaugat
laptele.
Va trebui sa obtinem o ciocolata fluida,care sa nu se întareasca
foarte tare pe masura ce se raceste.
La final am adaugat si ghimbirul razuit.
Mie îmi place foarte mult ghimbirul în ciocolata.
Am lasat ciocolata sa se raceasca.
Am decongelat visinele,apoi le-am amestecat cu o lingura de
amidon,am pus siropul de zmeura peste ele si le-am fiert pâna ce jeleul s-a îngrosat.
Daca mai este nevoie,se mai poate adauga sirop.
Am lasat jeleul sa se raceasca.
Am separat albusul de galbenusul oualor.
Am mixat untul cu zaharul pudra,am adaugat pe rând
galbenusurile,mixând dupa fiecare.
Am adaugat cele 2 linguri de iaurt,treptat am încorporat
ciocolata racita,faina amestecata cu
praful de copt.
Am mixat albusurile si am încorporat usor spuma în compozitie.
Am pregatit o tava de 38x25 cm cu hârtie de copt.
Am pus compozitia obtinuta în tava si am pastrat o parte din aceasta pentru a o pune peste
crema de brânza.
Am pastrat cam multa,mi-ar fi placut sa se vada mai mult
crema de brânza deasupra.
Peste blat am pus câteva
linguri de dulceata de cirese amare.
Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra,am adaugat 2
linguri de iaurt si treptat am pus lapte ca sa subtiez crema.
Se poate lasa si mai groasa si atunci se poate pune din loc în
loc peste blat,pentru ca nu se va putea întinde.
Am întins crema de brânza peste blat,peste ea am pus
visinele în jeleu,înca putina dulceata de cirese si compozitia de blat ramasa.
Am pus tava la cuptor,la 180 de grade pentru 40 minute.
Dupa 35 de minute puteti totusi sa verificati daca este
copt,ţinând cont de faptul ca fiind un blat ciocolatos,va fi mai umed,nu
trebuie sa fie prea sec.
Dupa ce am oprit cuptorul,am mai lasat prajitura în cuptor,apoi
am scos-o pe un gratar sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit,se poate taia.
S-aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu