Pages - Menu

marți, 22 decembrie 2015

Coşuleţe cu gem şi bezea



Imi spunea cineva zilele trecute că sunt bune dar tare greu de pregătit.
Eu zic ca nu e deloc aşa,doar că e o porţie destul de mare şi a trebuit sa coc trei tăvi.
De fapt ,la ultima tavă am trişat şi am făcut  şi nişte cornuleţe.
O combinaţie minunata de blat sfărâmicios,gem acrişor şi bezea crocantă cu nucă.
Pentru aluat am folosit unt şi untură,dacă nu vă place untura puteţi să folosiţi doar unt.
Eu am înlocuit şi zahărul cu Green Sugar,încercând să obţin un dulce mai sănătos şi cu mai puţine calorii.
Am să profit de ocazie şi am să vă  urez Sărbători cu linişte şi bucurie şi un an mult mai bun.





vineri, 18 decembrie 2015

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi



Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru.
Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta.
Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni.
Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi.
Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna.
Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.


duminică, 13 decembrie 2015

Rasol de mânzat gătit la Crock Pot Slow cooker



Mă cam săturasem să tot văd la fete minunate reţete gătite la Crock Pot,aşa că am achiziţionat şi eu o oală din asta minune.
Regret doar că nu am  ales-o pe cea care are şi funcţia de programare.
Oricum ,cred că trebuie testate mai multe reţete şi ingrediente până când am să ştiu care este timpul de preparare corect pentru fiecare.
Se găteşte foarte bine  şi uşor la Crock Pot,doar că eu mă încadrez destul de greu cu timpul îndelungat de gătire.
Neavând programare,nu pot să-l pun dimineaţa pentru ca mâncarea să fie gata când mă întorc,nici să-l pun când ajung acasă pentru ca ar fi gata la miezul nopţii.
Deci la fel ca şi cu dulciurile,gătitul la Crock Pot este o îndeletnicire de week-end.


Când am văzut rasolul asta de mânzat,am ştiut că se va găti perfect la Slow Cooker.
Mie îmi place carnea de vită/viţel gătită cu multe legume.

Cafea ciocolatoasă



In ultimul timp am băut foarte rar cafea,dar uneori tare poftă îmi era de o cafea cu mult caimac,o cafea puţin mai „altfel”.
Si cum de ziua mamei,i-am făcut cadou un Blender Breville Blend Activ,acesta ne ajută să pregătim uşor şi rapid tot felul de băuturi,fie din fructe,fie din legume şi verdeţuri,combinaţiile sunt multiple.
Ce-mi place cel mai mult la acest Blender este faptul că se poate face la fel de bine o cantitate mică sau una mai mare,iar dacă este putin,nu se împrastie pe peretii blenderului.
Cum spuneam,azi am preferat să-mi pregătesc o cafea ciocolatoasă,aromată cu scorţişoară şi cu puţină frişcă.


joi, 10 decembrie 2015

Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale


Cu această  reţetă particip la Provocarea CutiaMisterelor –Mistery box challange,provocare pe care o găzduieşte blogul meu luna aceasta.
Am fost foarte emoţionată când fetele mi-au propus acest lucru şi mă gândeam dacă voi reuşi să prepar ceva demn de această provocare.
Am încercat să cuprind în acest desert,aproape toate ingredientele propuse,adică: ciocolată,oua,smântâna/frişcă,brânză,cacao,lapte,portocale,ananas,lamâie,
biscuiţi şi pişcoturi iar ca ingredient vedetă şampaniaaaaaa.
Sper că voi mai reuşi să vin şi cu alte reţete pâna la finalul provocarii.
Vă aştept şi pe voi cu drag să vă alăturaţi şi voi acestei frumoase provocari,pentru ca la sfârşitul lunii să avem o frumoasa paradă.





miercuri, 2 decembrie 2015

Provocarea Cutia Misterelor -lista de ingrediente luna Decembrie


De putina vreme m-am alaturat si eu acestei frumoase provocari,Mistery Box Challange sau Cutia Misterelor,asa ca m-am simtit onorata când fetele mi-au propus sa fiu si eu gazda acestei provocari.
De acum stim ca initiatoarea acestei provocari este Cerasela Badr El-Din,cu al ei blog „Bunataţi de prin lume adunate”,deci acolo vom gasi si Regulamentul acestei provocari.
Am sa citez totusi aici esentialul acestei provocari :

„Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. O parte a ingredientelor se pot repeta in alte luni, dar nu mai mult de jumatate in aceeasi combinatie. Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
 Orice persoana cere vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazdui parada cu retetele participante.”

Cred ca s-a potrivit destul de bine luna decembrie pentru ca blogul meu sa gazduiasca aceasta provocare,pentru ca,nu-i asa,în luna decembrie facem cele mai multe liste,fie ele de dorinte ori de cumparaturi,asteptam ca cei dragi sa ne surprinda cu ceva deosebit.
Totul e mult mai festiv,apropierea sarbatorilor ne inspira si mai mult.
Probabil de aceea mi-a fost usor sa aleg ingredientul vedeta pentru aceasta luna si sunt convinsa ca veti reusi sa creati combinatii inedite si delicioase,cu care probabil va veti surprinde oaspetii.
M-am gândit ca în Cutia misterioasa sa adaug urmatoarele ingrediente: ciocolata,ananas,portocale,lamâie sau alte fructe din aceasta categorie,oua,smântâna sau frisca,lapte,cacao,brânza sau crema de brânza,biscuiti sau piscoturi si siiiiiiiiii…..probabil ati ghicit ingredientul vedeta  ŞAMPANIA.

Eu sper ca va sunt pe plac ingredientele mele si cu siguranta veti reusi sa le combinati cu usurinta.
Acestea fiind spuse,va astept cu mare drag la provocarea din casuta mea.
Ca sa aveti timp suficient,as vrea ca Parada sa fie  între Craciun si Anul nou.


Spor şi inspiraţie!!!!!