Pages - Menu

duminică, 25 septembrie 2016

Melcişori cu brânză şi Green Sugar



O  reţetă foarte simplă pentru azi,melcişori din aluat pufos cu umplutură cremoasă din brânza de vaci,
Si pentru ca am vrut să mai reduc numărul de calorii,am înlocuit zahărul cu  îndulcitor Green Sugar şi am testat şi Green Sugar cu aromă de vanilie Bourbon.
Eu zic că a ieşit ceva foarte gustos.Rămâne să vă convingeţi.



Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g faina
180 g unt 82 % grasime
50 g îndulcitor Green Sugar
5 oua(sau 4 oua daca sunt mai mari)
7 g drojdie uscata (1 plic)
½ lingurita sare
2 plicuri Green Sugar cu aroma de vanilie Bourbon

Pentru umplutura:
500 g brânza de vaci
1 lingura smântâna
2 linguri îndulcitor Green Sugar
Coaja de lamâie
Stafide

Pentru uns:
Un galbenus + lapte



Mod de preparare:
Intr-un bol am amestecat faina cu îndulcitorul Green Sugar,am facut o adâncitura în mijloc,am pus drojdia,puţina apa calduta,am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.
Am amestecat apoi putin si am adaugat ouale,vanilia si sarea.


Untul moale l-am taiat cubulete.
Am început sa mixez  cu paletele pentru framântat si am adaugat treptat cubulete de unt.



In functie de marimea oualor s-ar putea sa mai fie nevoie de faina.
Se framâta pâna ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.
Se formeaza o bila din aluat,se acopera cu o folie si se pune la frigider pentru câteva ore.


Pentru umplutura am mixat toate ingredientele,mai putin stafidele.
Stafidele le-am pus la înmuiat cu putina apa calduta.
Am scos aluatul de la frigider,am întins o foaie nu foarte groasa,am pus umplutura de brânza si stafidele scurse bine,Am rulat, apoi am taiat bucati de aproximativ  3 cm,pe care le-am asezat în tava,cu partea taiata în sus.




Le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si le-am pus la cuptor,la 180 de grade pentru 30 de minute.





S-aveţi poftă !!


miercuri, 21 septembrie 2016

O aniversare dulce cu Green Sugar şi un concurs



Dragii mei,am sa va spun ca e rost de sarbatorit.Pe cine sarbatorim? Pe prietenii de la Green Sugar si aliatul sau de nadejde pentru o viata sanatoasa,producatorul LaboratoareleRemedia.
In luna Octombrie Green Sugar împlineste 6 anisori,sase ani  în care ne-a ajutat sa ducem o viata sanatoasa,oferindu-ne produse naturale,100% natural.
Pe mine ma bucura peste masura sa pot sa savurez un desert minunat,fara sa simt nici o urma de vinovatie.Va recomand cu încredere produsele Green Sugar.
Laboratoarele Remedia,producator  român de vitamine si suplimente natural,prima companie care a introdus pe piata din România extractul pe baza de Stevia Rebaudiana,aniverseaza 25 de ani de existenta.
La mulţi ani Green Sugar,la mulţi ani Laboratoarele Remedia!
Contam pe sprijinul vostru multi ani de-acum înainte.
Si pentru ca prietenii de la Green Sugar au fost întotdeauna generosi,am pregatit un mic concurs.Concurs la care puteti sa castigati un premiu dulce si sanatos constând în:



Concursul se va desfasura în perioada 22.09.2016-30.09.2016.
Tot ce trebuie sa faceti este :
·      *   Sa dati Like paginii  de Facebook Green Sugar
·      *  Sa distribuiti  postarea pe facebook
·     *   Sa  lasati aici,pe blog,într-un comentariu,o urare pentru cei sarbatoriti(comentariile anonime nu le voi putea lua în considerare)

Câstigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti dintre cei care au îndeplinit conditiile cerute si va fi anuntat  pe 1 octombrie 2016.
Va doresc mult succes!!!
Asa cum am promis,azi aflam castigatorul concursului,castigator desemnat prin tragere la sorti,
Random.org ne spune ca aceasta este Andrea Erdei.
Felicitari Andrea si sa le folosesti cu drag si cu folos.




marți, 20 septembrie 2016

Cornuleţe cu rahat



Cred că oricine poate fi cucerit de nişte cornuleţe fragede şi aromate.
Se prepară foarte uşor şi nu sunt pretenţioase.Se păstrează foarte bine timp de câteva zile,dar asta doar dacă nu faceţi doar o singură porţie.
Reţeta am găsit-o pe blogul Teo bucatar şi mi-a plăcut pentru că este o reţetă foarte simplă.



Ingrediente:
250 g unt 82% grasime
100 g smântâna 30% grasime
1 ou
2 linguri zahar pudra
500 g faina
1 lingurita praf de copt
Vanilie
Sare
250 g rahat
Zahar  pentru pudrat


 Mod de preparare:


Am mixat untul moale cu zaharul pudra  si vanilia,apoi am adaugat oul.


Am mai mixat pâna am obtinut o crema.Am  pus si smântâna.


Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.


Am amestecat cu o lingura de lemn,apoi am rasturnat totul pe planseta si am framântat pâna ce am obtinut un aluat elastic,care se întinde cu usurinta.




Am rulat aluatul,l-am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider cam o ora.
Am împartit aluatul în 3 parti.Am întins fiecare parte sub forma de cerc ,pe care apoi l-am taiat în 12 parti.Am pus rahat pe fiecare bucata si apoi am rulat începând de la partea mai lata.





Am asezat cornuletele în tava pe care am pus hârtie de copt.
Se coc la 180 de grade pentru 20 de minute.
Dupa ce s-au racorit putin,se pudreaza cu zahar.
Aceste cornulete sunt foarte fragede si se pastreaza foarte bine mai mult timp.
Se poate folosi si altfel de umplutura,dupa preferintele fiecaruia.



S-aveti pofta!!!



duminică, 18 septembrie 2016

Prăjitură cu smochine şi cremă de ciocolată



O prăjitură simplă,potrivită pentru o Duminică de leneveală.Asta nu înseamnă că nu mi-aş fi dorit să plec pe coclauri,mai ales că  a fost o zi încântătoare de toamnă.
Dar lucrurile nu se potrivesc întotdeauna.
Deşi pregătisem nişte cornuleţe foarte fragede şi bune,am fost silită să pregătesc un desert cu smochine,dacă tot găsisem  aseară nişte smochine foarte coapte şi gustoase.Rezultatul a fost o prăjitură delicioasă.
Pentru că îmi spusese o colegă despre smântâna Solomonescu,am vrut s-o testez şi eu pentru frişcă şi mi-a plăcut.Are gustul de smântână adevărată.



Ingrediente:
Blat(tava de 20x30 cm):
4 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
3 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie

Sirop:
Zeama de la o lamâie
100 g zahar
150 ml apa

Crema de ciocolata cu alune:
300 g crema Choco nussa (de la Lidl)
200 g smântâna  Solomonescu 30% grasime
150 g mascarpone

 Pentru ornat:
300 g smântâna Solomonescu 30% grasime
1 lingura miere de albine
100 g mascarpone
1 plic întaritor frisca (daca este nevoie)
Câteva smochine


Mod de preparare:
Pentru blat,am separat albusul de galbenusul oualor.
Am mixat albusurile cu un praf de sare,iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si vanilia.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul,apoi le-am pus peste spuma de albusuri.
Am amestecat usor cu o paleta.
Am încorporat apoi,la fel de usor ,faina amestecata cu praful de copt.
Am pus compozitia într-o tava  în care am pus hârtie de copt.
Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
Dupa ce s-a copt,l-am lasat sa se raceasca în cuptor.
Pentru sirop am fiert toate ingredientele.L-am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de ciocolata,am mixat smântâna,am adaugat crema mascarpone si apoi am amestecat-o cu crema Choco nussa.


Am pus-o la frigider pâna ce am asamblat prajitura.
Când blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime,obtinând astfel doua blaturi cu latime de 10 cm,pe care le-am suprapus.
Am însiropat foarte bine cele doua blaturi,am pus crema de ciocolata si apoi  am pus si pe exterior crema de ciocolata.
Am mixat smântâna,am adaugat o lingura de miere si crema mascarpone.
Eu am adaugat si un plic întaritor pentru frisca.
Am pus frisca deasupra prajiturii si am ornat cu smochine .Unele smochine le-am taiat felii,iar din altele am scobit miezul.
Am lasat la frigider sa se întareasca foarte bine crema,apoi am servit.




S-aveţi poftă !!!







vineri, 9 septembrie 2016

Tort cu mascarpone şi lapte condensat



Un tort pe care l-am făcut în dublu exemplar,dar tot nu am reuşit să fac poze prea reuşite.Totuşi am zis că merită să scriu reţeta pentru că a fost foarte apreciat de cei care l-au gustat.
Prima oară am pregătit tortul pentru prietenii mei bucătăraşi,cu care s-a nimerit să îmi sărbătoresc ziua de naştere.Apoi l-am pregătit şi pentru colegele de serviciu şi musafirii de acasă.
Nu l-am ornat prea frumos pentru că nu a fost timp de aşa ceva.
Nu  l-am vrut nici prea complicat deoarece la Păltiniş nu am prea avut cine ştie ce condiţii pentru asta.
Am avut trei blaturi(unul cu cacao),o cremă de mascarpone cu lapte condensat ,jeleu de zmeura,vişine în sirop şi l-am îmbrăcat cu ganache de ciocolată.





Ingrediente:
Blat de tort-tava de 38x26 cm( pentru cele 2 blaturi galbene,ingredientele sunt pentru un blat):
5 oua
150 g zahar
150 g faina
Sare

Blat cu cacao:
6 oua
180 g zahar
130 g faina
50 g cacao
Sare

Crema de mascarpone si lapte condensat:
750 g mascarpone
397 ml lapte condensat  îndulcit
400 ml smântâna pentru frisca
12 g gelatina foi

Jeleu de zmeura:
400 ml sirop de zmeura
2 linguri amidon

Ganache de ciocolata:
400 g ciocolata 40% cacao
400 ml smântâna pentru frisca
Ghimbir razuit optional(cam 2 cm)

Am mai folosit 2 borcane de 420 ml cu visine pentru prajituri cu tot cu  sirop



Mod de preparare:
Am procedat la fel pentru toate cele 3 blaturi,doar la cel cu cacao,am înlocuit o parte din faina cu cacao.
Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si paletele mixerului lasau urme ca si într-o crema.
Am adaugat faina în doua reprize,amestecând usor cu un tel pentru a nu pierde aerul încorporat.
Am pregatit tava,am pus pe fundul ei hârtie de copt si am uns marginile cu unt.
Am pus compozitia în tava si am pus la cuptor.Primele 10 minute la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade si am mai lasat 15 minute.





Pentru siguranta puteti sa testati cu o scobitoare,dar în nici un caz nu deschideti cuptorul mai devreme de 20 de minute.
Pentru ca am folosit o tava mare,nu este nevoie de un timp mai îndelungat pentru coacere.
Am pregatit jeleul de zmeura.
Am dizolvat amidonul cu putin sirop,apoi am completat cu restul de sirop si am pus  cratita la foc mic,amestecând pâna s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.



Am pregatit apoi crema de ciocolata,deoarece trebuie sa stea la rece.
Am încalzit smântâna pentru frisca pâna la punctul de fierbere(atentie sa nu o fierbeti!).Am pus în ea ciocolata taiata bucati si am lasat-o sa se topeasca,fara a amesteca.



Când s-a topit,am amestecat cu un tel si dupa ce s-a racit,am pus-o la frigider pentru câteva ore.



Dupa acest timp,am mixat-o pâna a devenit cremoasa.







Atentie sa nu o mixati prea mult pentru ca se va taia.
Pentru al doilea tort,am adaugat si ghimbir razuit în crema de ciocolata.Mie îmi place combinatia de ciocolata cu ghimbir.
Am pus foile de gelatina la hidratat în apa rece.



Am încalzit laptele condensat suficient cât  sa se poata dizolva gelatina în el.
Nu trebuie sa-l înfierbântati.





L-am lasat sa se raceasca,amestecând din când în când.



Am mixat frisca,apoi am adaugat alternativ mascarpone si lapte condensat.  
Daca crema  este prea moale,o lasati la frigider pâna ce se mai întareste.
La mine nu a fost cazul,am putut sa montez imediat tortul.
Am însiropat blatul cu siropul de la visine.

Peste primul blat am pus un strat de jeleu de zmeura,un strat generos de visine,apoi crema de mascarpone.







Al doilea blat,însiropat si acesta,jeleu,visine si crema de mascarpone.
Dupa ce am pus si al treilea blat însiropat,am îmbracat tortul cu ganache de ciocolata.
L-am ornat foarte simplu.






S-aveţi poftă !!!