O reţetă foarte simplă pentru azi,melcişori din
aluat pufos cu umplutură cremoasă din brânza de vaci,
Si pentru ca am vrut să
mai reduc numărul de calorii,am înlocuit zahărul cu îndulcitor Green Sugar şi am testat şi Green
Sugar cu aromă de vanilie Bourbon.
Eu zic că a ieşit ceva
foarte gustos.Rămâne să vă convingeţi.
Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g faina
180 g unt 82 % grasime
50 g îndulcitor Green
Sugar
5 oua(sau 4 oua daca
sunt mai mari)
7 g drojdie uscata (1
plic)
½ lingurita sare
2 plicuri Green Sugar cu
aroma de vanilie Bourbon
Pentru umplutura:
500 g brânza de vaci
1 lingura smântâna
2 linguri îndulcitor
Green Sugar
Coaja de lamâie
Stafide
Pentru uns:
Un galbenus + lapte
Mod de preparare:
Intr-un bol am amestecat
faina cu îndulcitorul Green Sugar,am facut o adâncitura în mijloc,am pus
drojdia,puţina apa calduta,am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca.
Am amestecat apoi putin
si am adaugat ouale,vanilia si sarea.
Untul moale l-am taiat
cubulete.
Am început sa mixez cu paletele pentru framântat si am adaugat
treptat cubulete de unt.
In functie de marimea
oualor s-ar putea sa mai fie nevoie de faina.
Se framâta pâna ce
aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.
Se formeaza o bila din
aluat,se acopera cu o folie si se pune la frigider pentru câteva ore.
Pentru umplutura am
mixat toate ingredientele,mai putin stafidele.
Stafidele le-am pus la înmuiat
cu putina apa calduta.
Am scos aluatul de la
frigider,am întins o foaie nu foarte groasa,am pus umplutura de brânza si
stafidele scurse bine,Am rulat, apoi am taiat bucati de aproximativ 3 cm,pe care le-am asezat în tava,cu partea
taiata în sus.
Le-am uns cu galbenusul
amestecat cu lapte si le-am pus la cuptor,la 180 de grade pentru 30 de minute.
S-aveţi poftă !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu