Pages - Menu

marți, 16 noiembrie 2021

Rasol de porc, cu cartofi

 



Imi era dor sa gătesc ceva bun pentru masa de prânz,aşa că acest rasol de porc,afumat şi fără os alături de nişte cartofi,s-a nimerit la fix.

Ca să nu mai zic cum s-au potrivit cu murăturile,nebunieeee.

Si îmi mai era dor să pun la treabă ajutoarele mele,Slowcookerul Duraceramic în cazul de faţă.

Mai întâi am lăsat rasolul să se gătească “ardeleneşte” vreo 4 ore la Slowcooker,apoi l-am pus şi la cuptor,împreună cu cartofii.

Am ştiut că,gătită la Slowcooker,carnea va fi foarte fragedă,aş că merita aşteptarea.Dacă aş fi avut rasol cu os,la final carnea ar fi căzut de pe os,desfăcându-se fâşii.Aşa, carnea a fost la fel,doar că nu am avut os.

Dacă nu aveţi Slowcooker(deşi vi-l recomand cu drag),puteţi să fierbeţi rasolul într-o oală normală,apoi să-l puneţi la cuptor.



Aşadar,pentru această reţetă,avem nevoie de urmatoarele

 Ingrediente:

un rasol de porc afumat si fara os( 900 g- 1 kg)

1 kg cartofi

Sare,piper,boia,fulgi de ardei iute,cimbrisor

3-4 catei usturoi

Ulei

Optional cascaval razuit

Pentru glazurat rasolul:

1 lingura miere de albine

1 lingura ulei

1 lingurita boia

1 lingura lichid în care a fiert rasolul



Alte reţete pregătite la Slowcooker,găsiţi  aici


Mod de preparare:

Am spalat rasolul de porc si l-am pus în vasul Slowcookerului cu 200 ml apa.

Nu am pus mai mult lichid,pentru ca astfel rasolul mai mult se va coace decât sa fiarba.

Daca îl fierbeti în oala normal,va trebui sa-l acoperiti cu apa.

Eu nu am mai adaugat condimente,rasolul fiind sarat si afumat,mi s-a parut suficient.

L-am lasat sa se gateasca 4 ore.



Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat felii groase.

I-am sters  cu un prosop,am pus putin ulei,sare,piper,boia,fulgi de ardei iute,cimbrisor.

I-am amestecat ca sa ajunga condimentele peste tot,apoi i-am pus într-o tava încapatoare,în care am pus hârtie de copt.

Am zdrobit cateii de usturoi si i-am pus în tava printre cartofi.



Cu 20 de minute înainte de a scoate carnea din oala,am pus tava cu cartofii la cuptor,la 200 de grade.

Am pregatit sosul pentru glazurat rasolul.Am amestecat mierea,uleiul,boiaua si am diluat cu o lingura din lichidul ramas în oala dupa ce s-a fiert rasolul.

Am scos cu grija rasolul ca sa nu se împrastie si l-am asezat în tava cu cartofii.

Am glazurat rasolul si am pus iar tava la cuptor.Am mai lasat 30 de minute.

La final am pus peste cartofi cascaval razuit.



Puteti sa serviti si alaturi de un sos preferat.Noi  am servit doar cu muraturi asortate.Abia asteptam sa le vina rândul acestor muraturi.



Sper sa va fie de folos reteta.

 

S-aveţi poftă!

 


vineri, 12 noiembrie 2021

Clătite – reţeta de bază

 


Clătitele sunt mereu alegerea cea mai uşoară când vrem ceva dulce dar nu vrem să ne complicăm prea mult.

Mai ales că,în funcţie de preferinţe,le putem adăuga umplutură dulce ori sărată.

De puţin timp am postat pe blog şi reţeta de clătite cu dovlecel ,reţetă pe care o pregătesc foarte des.

Poate vă place şi reţeta de clătite cu spanac.

De obicei pun cantităţile fără a le cântări,dar pentru ca mulţi dintre voi m-aţi întrebat despre reţetă,de data aceasta am cântărit ingredientele.

Pâna la urmă nu este nimic complicat,aproape şi un copil le poate pregăti.

S-ar putea ca diferenţa să o facă doar prezentarea.

Mie îmi plac clătitele mai subţirele,deci compoziţia este precum o smâtână mai subţire.

In funcţie de aceasta,mai puteţi sau nu adăuga făina.

Dacă doriţi,puteţi să adăugaţi mai multe ouă şi atunci veţi mări cantitatea de făina.

Eu nu cred că este necesar,am folosit uneori şi un ou sau două.Depinde însa de gustul fiecaruia.

Din cantităţile acestea mie mi-au ieşit 12-13 clatite,în tigaia de 22cm.



Ingrediente:

3 oua

300 ml lapte

200 ml apa minerala sau plata

50 ml ulei

260 g faina

½ lingurita sare

Ulei sau unt pentru uns tigaia

Optional: vanilie,coaja de lamâie daca le doriti dulci

Sau verdeturi daca le doriti sarate

 


Mod de preparare clatite:

Am batut cele 3 oua cu un praf de sare,am adaugat laptele,apa minerala si uleiul.

Pentru început am pus doar 200 g faina si am turnat peste ea amestecul lichid,amestecând cu un tel ca sa nu se faca cocoloase.

Am mai adaugat restul de faina,pâna la consistenta dorita.

Daca totusi ati adaugat prea multa faina,mai puteti subtia cu putin lapte.

Acum se pot adauga aromele daca ati ales sa le folositi.Eu am pus vanilie si coaja de lamâie pentru ca am ales varianta “dulce”.

Am pregatit tigaia si uleiul pentru uns tigaia.

Va trebui sa coaceti clatitele la foc mediu.Daca focul este prea mare,ele se vor arde foarte repede,iar daca este prea mic,se vor îmbiba de ulei/unt  pâna sa se coaca.

Am încins tigaia,am pus o picatura de ulei distribuind-o pe toata tigaia,apoi am pus cu un polonic compozitia de clatite în tigaie,înclinâd tigaia pentru ca aceasta sa se distribuie uniform.

Daca doriti clatite subtiri,nu puneti prea multa compozitie în tigaie.

Când deja clatita s-a uscat putin la suprafata si marginea se dezlipeste usor de tigaie,puteti sa întoarceti cu grija clatita pe partea cealalta.Cam 2 minute ar trebui sa dureze pâna se coace pe o parte.

Eu stiu de la mama mea ca “faţa” clatitei este cea care se coace ultima.Cred ca e si mai aspectuoasa.

Continuam la fel cu toate celelalte clatite.

Le puteti servi cu gem/dulceata,branza dulce ori sarata,crema de branza,sirop de artar sau miere,cu ciuperci si orice umplutura va este pe plac. 



Eu le-am pus o umplutura de crema mascarpone si frisca si niste pere posate în sirop de zmeura.

Să vă fie de folos!

 

 

 


miercuri, 3 noiembrie 2021

Clătite cu dovlecel

 



Cred ca sunteţi de acord cu mine că toată lumea iubeşte clătitele.

Nouă ne plac la fel de mult în varianta dulce  ca şi în varianta sărată.

Aceste clătite cu dovlecel în compozitie,sunt foarte pufoase şi nu se usuca dacă se păstrează până a doua zi.

De obicei le servim cu cremă de brânză dar le-am  pregătit şi  la cuptor,cu umplutură de ciuperci(hribi sau gălbiori) sau de carne cu ciuperci.

Tot din categoria clatite sarate,gasiti pe blog si reteta de clatite cu spanac.

La fel se pot pregăti  cu măr răzuit în loc de dovlecel.La acestea le-am pus doar sirop de artar sau un sos de fructe.







Pentru aproximativ 20 de clătite,veţi avea nevoie de următoarele ingrediente:

350 g iaurt 10% grasime

3 oua

300 g faina

100 ml lapte

200 ml apa minerala

2 linguri ulei

2 dovlecei mici(aprox.400 g)

1 lingurita sare

1 lingurita bicarbonat de sodiu

Optional marar verde tocat

Ulei pentru copt clatitele

 








Mod de preparare clatite cu dovlecel:

Dovlecelul l-am curatat si l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici,apoi l-am scurs foarte bine de zeama.

Am mixat ouale cu sarea,am adaugat iaurtul,o parte din faina,apoi alternativ lapte,faina,apa minerala.

La final am adaugat uleiul ,bicarbonatul si dovlecelul razuit.



Acum puteti sa puneti si mararul tocat daca il folositi.

Compozitia va trebui sa fie ca o smântâna mai subtire.



Am pus compozitia pentru clatite la frigider pentru 15-30 minute.

Am folosit o tigaie antiaderenta,dar am pus putin ulei la fiecare clatita.Cred ca au un aspect mai frumos.

Coaceti clatitele pe ambele parti.Va trebui sa le intoarceti cu grija pentru ca sunt foarte fragede si se pot rupe foarte usor.





Asa cum spuneam,puteti sa folositi umplutura care va este pe plac.

Mie imi plac chiar si fara umplutura.



S-aveţi poftă!

 

 

luni, 31 mai 2021

Producătorul detergentului de pardoseli nr.1 în comerțul tradițional din România va deschide o nouă fabrică

 

Cu o prezenţă tot mai activă și o gamă tot mai variată de produse, Pons Ro Prodcom - producător și distribuitor ASEVI de peste 25 ani în România – va inaugura în cca un an noul sediu (producție, depozitare, logistică, birouri) în comuna Brănești, județul Ilfov.

 


Creșterea cifrei de afaceri cu 15% în 2020 faţă de anul anterior s-a datorat și lansării unei game complete de soluții de dezinfectare & igienizare, ASEVI Gerpostar Plus, gamă dezvoltată în ultimii 3 ani și care include: dezinfectant multisuprafeţe, igienizant baie, igienizant aditiv textil, igienizant ambient și țesături, precum și detergent igienizant rufe. Conform unui studiu Nielsen, în perioada martie 2020 - februarie 2021 Asevi Gerpostar Plus a ocupat locul 4 în Topul vânzărilor de dezinfectanți la nivel naţional.

 

Cu toate că întreaga gamă ASEVI a trecut printr-un proces de modernizare a designului ambalajelor, gama de detergenți pardoseli a rămas neschimbată datorită gradului ridicat de recunoaștere a produselor, precum și respectului faţă de clienții care și-au exprimat preferința de a nu se aduce modificări produsului lor favorit: „Soluția pardoseli Portocală”. Căci pe segmentul soluțiilor de pardoseli, în comerțul tradițional, ASEVI este de câțiva ani lider, cu peste 3 milioane de unități vândute anual.

 


În completarea gamei de detergenți pardoseli se lansează azi, exclusiv pe piața din România, „Detergent Pardoseli Asevi Green” 1L, o soluție concentrată care întregește oferta actuală: ”Portocală”, „Mio” și „Cian”. După un proces minuțios de cercetare a preferințelor și nevoilor consumatorilor români, s-a creat un parfum unic, inspirat de prospețimea naturii, care încorporează esență de vanilie, lemn de santal, chihlimbar, paciuli, fructe de pădure, musk, rozmarin, bergamotă, măr și iarbă verde. „Green” este perfect aliniat gamei din care face parte în ceea ce privește puterea de curățare, igienizare și persistenţă a parfumului. Astfel, cei 4 detergenți pardoseli vor consolida și mai mult locul 1 ocupat în categorie. 

 


Printre cele mai ambițioase planuri ale companiei, investiția fiind de cca 5 milioane euro, se numără și inaugurarea unui nou spaţiu de producție, depozitare, logistică și birouri, terenul de 35,000 mp fiind achiziționat încă de acum 3 ani în Brănești, județul Ilfov. Compania beneficiază de sprijinul firmei-mamă, Pons Quimicas SL din Spania - fondată în 1965 - atât în ceea ce privește achiziția și punerea în funcțiune a celor mai moderne linii de producție, cât și formării personalului (producție, laborator) în utilizarea și întreținerea acestora.  

 

Monica Grădinaru, Directorul Adjunct al companiei, declară: „Diversificarea gamei noastre de produse și adaptarea la contextul sanitar actual, alături de noua fabrică pe care ne-o dorim de mulți ani, confirmă faptul că Pons Ro Prodcom este pe drumul cel bun. Cu o echipă restrânsă, dar dedicată, și cu parteneri extraordinari, brandul ASEVI și-a făcut încet dar sigur loc în sufletele clienților. I-au convins calitatea excelentă și prețul corect, precum și promisiunea noastră de a nu-i dezamăgi niciodată. Lucrăm constant la extinderea lanțului de distribuție, în special în comerțul modern, pentru a fi și mai aproape de cumpărătorii care ne apreciază produsele. Cel mai de succes detergent de pardoseli, ‚Portocală’, are de azi în ‚Green’ atât un frățior, cât și un candidat la locul secund. Credem foarte tare în noul produs dezvoltat special pentru piața românească, în faza de testare fiind unanim acceptat de consumatori. Sperăm că va da lovitura și va fi prezent curând pe rafturile cât mai multor magazine!”   

 

Brandul ASEVI și-a extins anul trecut distribuția în alte 2 lanțuri mari de retail (Kaufland și Mega Image) și a lansat și un shop online unde clienții loiali își pot comanda oricare dintre cele peste 100 produse din portofoliu.

Totodată, și-a conturat o strategie eficientă de marketing & conținut în social media, fiind lider necontestat în categoria Home Care cu Share of Voice între 40%-80% și lansând propriul Serial online pe Canalul YouTube care a depășit 1 milion vizualizări.

Mereu implicată în comunitate, compania redirecţionează impozitul pe profit de peste 5 ani către Asociația BookLand a carei misiune educațională vizează renovarea de şcoli în mediul rural, unde anul acesta contribuția ASEVI ajută la modernizarea a 23 şcoli, schimbând în bine viitorul a 5,000 elevi anual.

 

Pons Ro Prodcom, compania care produce de peste 25 ani pentru piața locală întreaga gamă ASEVI (creată acum 56 ani în Spania), a fost clasată de Camera de Comerț și Industrie a României pe locul 1 în Topul Naţional al Firmelor 2020 Întreprinderi Mici la categoria „Fabricarea săpunurilor, detergenților și a produselor de întreținere”. Portofoliul companiei include produse pentru uz casnic și profesional: detergenți & balsamuri de rufe, soluții pardoseli & diverse suprafețe, odorizanți ambient & materiale textile, dezinfectanți.

joi, 8 aprilie 2021

Prajitura cu bezea , migdale si nuci

 



Cum vremea e destul de capricioasa,am zis sa ies din starea de leneveala si sa pregatesc un desert cu care sa ne rasfatam  în weekend.

O prajitura care cu siguranta nu are putine calorii,fiind si destul de dulce.

Dar este foarte gustoasa.Blatul umed combinat cu jeleul acrisor si bezeaua crocanta s-au potrivit de minune.

Asa ca lasam mustrarile de constiinta pentru mai tarziu si savuram prajitura.

Daca doriti o prajitura mai înalta,puteti sa folositi o tava mai mica ca si dimensiune.

 





Ingrediente:

Blat(tava de 38x25 cm):

200 g unt 82% grasime

170 g Green Sugar sau zahar

2 linguri iaurt

2 linguri lapte

4 galbenusuri de ou

220 g faina
1 plic praf de copt

Sare

Vanilie

 

Jeleu:

200 ml sirop fructe de padure

2 linguri amidon alimentar

 

Bezea:

4 albusuri de ou

180 g zahar pudra

1 lingura zeama de lamâie

Sare

3 linguri faina de migdale

 

Am mai avut nevoie de miez de nuca.

 



Mod de preparare:

Am pregatit jeleul.

Am diluat amidonul cu putina apa rece,l-am amestecat cu siropul si apoi    l-am fiert la foc mic pâna ce s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Pentru blat,am mixat untul cu Green Sugar(zahar),am adaugat  pe rând cele 4 galbenusuri,mixand dupa fiecare.



Am pus cele doua linguri de iaurt.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea si le-am pus peste amestecul de unt.Am adaugat si cele doua linguri de lapte si vanilia.

Trebuie sa obtinem o compozitie destul de groasa.

Am pregatit tava în care am pus hârtie de copt.

Am pus compozitia pentru blat si am întins-o uniform.Deasupra am pus jeleul pregatit  la început.




Peste jeleu am presarat miez de nuca.



Intre timp am preîncalzit cuptorul la 180 de grade.

Am mixat albusurile cu un praf de sare.Când compozitia a facut “ţepi”,am adaugat treptat zaharul pudra,mixand  dupa fiecare repriza adaugata.

In bezea am pus o lingura de zeama de lamâie si 3 linguri de faina de migdale(migdale macinate).




Am pus bezeaua peste blat si cu ajutorul unei linguri am format valuri.

Am presarat iar miez de nuca.



Am introdus tava la cuptor pe treapta cea mai de jos pentru 45 de minute.

Puteti sa verificati la 35 de minute sa vedeti daca bezeaua s-a întarit suficient  si daca blatul este copt.

Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o sa se raceasca si apoi am servit.





 

Să vă fie de folos!

 

 


duminică, 4 aprilie 2021

Piept de pui în bacon,gatit la Slowcooker Duraceramic

 

 



Mie îmi place foarte mult sa gatesc atât la Slowcookerul Duraceramic,cât si la Multicooker.

Imi place si pieptul de pui,desi este o carne mai seaca.Tocmai de aceea am ales sa-l “îmbrac” în bacon si sa-l gatesc lent la Crock Pot.Astfel grasimea baconului s-a topit si a fragezit si pieptul de pui.

Dupa 3 ore si jumatate cât s-a gatit la slowcooker,l-am pus putin la cuptor sa se rumeneasca,sa fie mai “prezentabil”.

Ca si garnitura am ales sa pregatesc cartofi la cuptor,cu lapte si unt.

Reteta este foarte simpla,dar gatita la slowcooker este mult mai buna decât daca ar fi pregatita la cuptor.

Si avem nevoie de putine ingrediente.

 







Ingrediente:

4 jumatati piept de pui(fara os si fara piele)

Bacon felii(eu am avut  folosit cam 14 bucati)

Jumatate lingura ulei

Sare,piper,boia,fulgi de ardei iute

O crenguta de rozmarin

Patrunjel verde

 











Mod  de preparare:

Am sters bucatile de piept de pui,le-am uns cu putin ulei si le-am condimentat.

Dupa aceea am înfasurat fiecare bucata de carne în felii de bacon.





Le-am asezat în vasul Crock Potului,am pus deasupra rozmarinul,am acoperit vasul si am setat timpul 3 ore si jumatate,pe functia LOW.

Intre timp am pregatit si cartofii la cuptor.

La finalul timpului de gatit,în vas s-a adunat grasimea de la bacon,chiar daca  initial nu am adaugat nici apa nici ulei.



Am scos bucatile de carne din vas,le-am pus într-un vas ceramic si le-am pus la cuptor pe functia grill ca sa se rumeneasca.

Am presarat deasupra patrunjel verde.

Se serveste cald alaturi de garnitura preferata.

Să vă fie de folos!