Cred ca sunteţi de acord cu mine că toată lumea iubeşte clătitele.
Nouă ne plac la fel de mult în varianta dulce ca şi în varianta sărată.
Aceste clătite cu dovlecel în compozitie,sunt foarte pufoase
şi nu se usuca dacă se păstrează până a doua zi.
De obicei le servim cu cremă de brânză dar le-am pregătit şi la cuptor,cu umplutură de ciuperci(hribi sau gălbiori)
sau de carne cu ciuperci.
Tot din categoria clatite sarate,gasiti pe blog si reteta de clatite cu spanac.
La fel se pot pregăti cu măr răzuit în loc de dovlecel.La acestea
le-am pus doar sirop de artar sau un sos de fructe.
Pentru aproximativ 20 de clătite,veţi avea nevoie de următoarele
ingrediente:
350 g iaurt 10% grasime
3 oua
300 g faina
100 ml lapte
200 ml apa minerala
2 linguri ulei
2 dovlecei mici(aprox.400 g)
1 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Optional marar verde tocat
Ulei pentru copt clatitele
Mod de preparare clatite cu dovlecel:
Dovlecelul l-am curatat si l-am dat pe razatoarea cu ochiuri
mici,apoi l-am scurs foarte bine de zeama.
Am mixat ouale cu sarea,am adaugat iaurtul,o parte din
faina,apoi alternativ lapte,faina,apa minerala.
La final am adaugat uleiul ,bicarbonatul si dovlecelul
razuit.
Acum puteti sa puneti si mararul tocat daca il folositi.
Compozitia va trebui sa fie ca o smântâna mai subtire.
Am pus compozitia pentru clatite la frigider pentru 15-30
minute.
Am folosit o tigaie antiaderenta,dar am pus putin ulei la fiecare
clatita.Cred ca au un aspect mai frumos.
Coaceti clatitele pe ambele parti.Va trebui sa le intoarceti
cu grija pentru ca sunt foarte fragede si se pot rupe foarte usor.
Asa cum spuneam,puteti sa folositi umplutura care va este pe plac.
Mie imi plac chiar si fara umplutura.
S-aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu