Chiar nu ştiam cum să le
spun acestor prăjiturele delicate,care nu sunt nici fursecuri,nici biscuiţi.
Pot doar să vă spun că
merită să le încercaţi.Se pregătesc uşor,cu ingrediente puţine.
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g faina
200 g unt 82% grasime
200 g smântâna grasa(20%
am avut eu)
4 galbenuşuri
60 g zahar
Sare
Pentru umplutura:
4 albusuri
5 linguri zahar
100 g nuca macinata
Mai avem nevoie de zahar
pentru pudrat
Mod de preparare:
Pentru aluat am pus într-un
bol faina amestecata cu sarea,am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri
mari,am adaugat si restul ingredientelor.
Am omogenizat
totul.Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si nu prea tare.
Daca e nevoie mai
adaugati faina sau smântâna.
Am acoperit cu o folie
alimentara si l-am lasat la frigider pentru o ora.
Am pregatit umplutura,am
mixat albusurile cu un praf de sare.
Când spuma a devenit
ferma am adaugat treptat zaharul,mixând foarte bine.
La final am adaugat nuca
prajita si macinata.
Am scos aluatul de la frigider si am facut bilute,pe care apoi le-am întins sub
forma de discuri,cât de subtire am putut.
Daca vi se pare greoi sa
procedati asa,puteti sa întindeti o foaie foarte subtire sis a le decupati cu
ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde.
Astfel vor fi uniforme
si mai aspectuoase.
Pentru mine au fost ok
si asa.
Pe fiecare disc am pus o
lingurita de umplutura,am pliat în doua si iar în doua obtinând astfel sferturi
de disc.
Le-am pus în tava
tapetata cu hârtie de copt si le-am copt la 180 de grade 20 de minute.
S-ar putea sa fie
suficiente si 15 minute,când s-au colorat pe “talpa”,eu am vrut însa sa fie si
bezeaua putin mai crocanta.
Le-am lasat sa se
racoreasca putin,apoi le-am pudrat cu zahar.
Asta a fost tot.
Cred ca au iesit vreo 30
de bucati.Acum depinde si cat de mari le faceti.
S-aveţi poftă!!