Stiți deja,v-am mai spus.Dacă nu aveți prea mult timp la
dispoziție pentru a pregăti masa,Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub
presiune,va poate fi de mare ajutor.
Uite așa,în doua zile,cu ajutorul lui,eu am pregătit,două
feluri de mâncare,desert și supa de oase de vită.
Nu m-aș mai putea despărți de el.
Dacă aveți şi voi nevoie de un prieten şi ajutor în bucătărie
să ştiți că Multicookerul Crock Pot Expres cu gătire sub presiune încă mai are
un preț special. Mai multe informatii gasiti aici http://bit.ly/2l0ZvKE
Ingrediente:
300 g piept de curcan fără os
200 g ciuperci champignon
2 fire ceapa verde
2 linguri ulei
Sare,piper,boia
250 ml stock vita(supa oase vita)
1 lingura amidon
2 linguri smântâna
Patrunjel verde
Mod de preparare:
Pentru început se conecteaza aparatul Multicooker Crock Pot
Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
In vasul aparatului se pun cele doua linguri de ulei.Se
apasa tasta Brown/Saute,apoi Start.
Pieptul de curcan se taie cubulete si se condimenteaza,apoi
se pune în vasul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune.
Dupa ce carnea s-a rumenit,se scoate pe un platou si se
acopera.
Punem apoi in vasul aparatului ceapa verde tocata marunt si
ciupercile feliate.
Se calesc si acestea pâna ce se înmoaie,apoi se pune si
carnea înapoi în vas si se toarna supa sau apa,atât cât sa le acopere.
Trebuie sa tinem cont că lichidul nu va scadea prea mult în
timpul gatirii.
Eu am avut supa din oase de vita,pe care am pregătit-o tot
cu ajutorul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune.
Dupa ce am pus si supa/apa,punem capacul Multicookerului
Crock Pot Express cu gatire sub presiune si îl rotim în pozitia „închis”.
Inchidem si supapa pentru aburi.
Setam functia Poultry,presiunea High si timpul 35 minute.
Apoi apasam tasta Start.
Pe display va aparea Heat,ceea ce înseamna ca aparatul se încalzeste.
Când se va acumula suficienta presiune,vor iesi câțiva
aburi,iar dupa semnalul sonor,va începe timpul propriu zis de gatire.
Dupa expirarea timpului de gatire,apasam tasta Stop si lasam
10 minute pentru ca presiunea sa se elibereze natural.
Eliberam apoi supapa de aburi,ajutându-ne de o
spatula,deschidem capacul,având grija la aburi fierbinti care ies din oala.
Intr-un bol amestecam o lingura de amidon cu smântâna,apoi
punem câte putin din sosul fierbinte,încalzind astfel amestecul de smâtâna.
Punem smântâna peste carne.
Apasam tasta Brown/Saute si mai lasam sa fiarba 2-3 minute,cât
sa se îngroase sosul.Nu mai punem capacul aparatului.
Presaram patrunjel verde tocat si apoi apasam tasta Stop.
Decuplam Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub
presiune de la sursa de curent,mâncarea noastra fiind gata.
Se poate servi ca atare sau cu o garnitura.Noi am avut piure
de cartofi.
S-aveți poftă !