Abia așteptasem să
pregătesc sarmale la Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune.
V-am mai spus eu cât de mult iubesc aparatul ăsta.Am deja o
listă lungă de tot cu preparate pe care vreau să le încerc.
Pâna acum spuneam că sarmalele mamei sunt cele mai bune din
câte există,asta și pentru că le fierbe în cuptor,la foc mic,în oala de lut.
Așa că am zis să încerc și eu rețeta ei,dar să le fierb la
Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
Gustul a fost la fel de minunat ,dar timpul de gătire s-a
redus substanțial.
In plus,am pregătit umplutura direct în vasul
Multicookerului Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
Dacă v-a convins rețeta mea (ca și alte rețete pe care le găsiți pe blog) nu uitați să profitați de Crocktober deoarece Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub
presiune,cât și Slow Cooker-ele beneficiază de o promoție specială,sigur nu ați
vrea să o ratați.
Mai multe informații despre ofertă găsiți deschizând link-ul următor : http://bit.ly/2mr5SHp
Mai multe informații despre ofertă găsiți deschizând link-ul următor : http://bit.ly/2mr5SHp
Ingrediente:
O căpățână de varza mai mica(cam 25 frunze am avut eu
nevoie)
300 g carne de porc tocata
100 g costita de porc afumata
150 g orez
2 buc ceapa
2 linguri ulei
50 ml suc de rosii pentru umplutura
Sare,piper,boia
Marar verde
O crenguta de cimbru si marar uscat
Apa si suc de rosii pentru fiert(aprox.200 ml suc de rosii)
Mod de preparare:
Frunzele de varza le-am oparit în apa cu putina
sare,crenguta de cimbru si mararul uscat.
Am taiat cotoarele frunzelor,dar le-am pastrat pentru a le
pune pe fundul oalei,înainte de a aseza sarmalele.
Am conectat Multicookerul Express cu gatire sub presiune la
sursa de curent.
Am setat functia Brown/Saute,timpul 10 minute,apoi Start.
Am pus cele doua linguri de ulei în vasul aparatului si am
calit ceapa tocata marunt.
Am adaugat apoi costita afumata tocata si ea marunt,carnea,orezul,sucul
de rosii,condimentele si mararul tocat marunt.
Se condimenteaza dupa gust.
Am apasat tasta Stop si am scos vasul din aparat,pentru a
opri gatirea.
Am pus umplutura pe fiecare frunza de varza si le-am
înfasurat.
Dupa ce am terminat umplutura,pe fundul vasului am pus
cotoarele de la varza,apoi am asezat
sarmalele.Mie mi-au iesit 21 de bucati.Acum depinde si de cât de mici reusiti
sa le faceti.
Deasupra am tocat frunzele de varza ramase.
Am pus vasul înapoi în aparatul Multicooker Crock Pot Express cu
gatire sub presiune.
Pentru fiert vom avea nevoie de lichid.Cantitatea acestuia
este in functie de cum doriti sa fie la final,tinând cont de faptul ca acesta
nu va scadea prea mult în timpul fiertului,doar cât va fi absorbit de orez.
Noua ne plac sarmalele mai „seci”,adica sa nu aiba prea
multa zeama la final,deci am pus 200 ml
suc de rosii,cam 400 ml apa si sare.
Lichidul nu a acoperit sarmalele,iar la final a ramas foarte
putin,asa cum am dorit.
Am pus capacul Multicookerului Express cu gatire sub
presiune,l-am rotit în pozitia închis,am închis si supapa de presiune.
Am setat functia de gatire Manual,timpul 25 minute si am
apasat tasta Start.
Pe ecranul aparatului va aparea Heat pâna când se acumuleaza
presiune în vas.Vor iesi câțiva aburi,apoi se va auzi un semnal sonor si va
începe timpul propriu zis pentru gatire.
Când cele 25 de minute au expirat,se va auzi iarasi un
semnal sonor si daca nu apasam tasta start,aparatul va trece automat pe functia
de „pastrare la cald”.
Am apasat tasta Start/Stop si am mai lasat 15 minute,astfel
presiunea se va elibera treptat,iar orezul se va mai „umfla”.
Dupa aceste 15 minute,am deschis supapa de
presiune,ajutându-ma de o spatula.Am deschis apoi capacul,având grija ca aburul
din oala sa nu ma arda.
Am servit sarmalele cu smântâna.
S-aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu