Văzusem zilele
trecute un filmuleţ cu nişte chifle
foarte pufoase,iar reţeta este foarte simplă.
Aşa că a trebuit să le
testez şi eu.Am fost foarte încântată de rezultat.
Chiar şi a doua zi când
am făcut pozele erau la fel de pufoase.
Ingrediente:
120 ml apa calduţă
10 g drojdie uscata
3 lingurite zahar
4 linguri lapte praf
1 ou
250 g faina
42 g unt 82% grasime
Sare
Un ou pentru uns
Mod de preparare:
In apa calduta am pus
drojdia,zaharul,laptele praf,oul,sarea si faina.
Am amestecat sa se
omogenizeze ingredientele,apoi am pus coca
pe planseta ,am adaugat untul moale si
am framântat pâna ce aluatul nu a mai
fost lipicios si a fost destul de elastic ca sa nu se rupa daca este întins.
Eu am mai adaugat cam o
lingura de faina pentru ca mi s-a parut prea moale.Daca nu
este nevoie,nu mai adaugati faina.
Am pus aluatul într-un
vas pe care l-am uns cu ulei,l-am acoperit si l-am lasat sa dospeasca pâna si-a
dublat volumul.
Am împartit aluatul în 8
bucati,am întins fiecare bucata în forma de dreptunghi,apoi le-am rulat.
Le-am asezat în tava în
care le-am copt,cu distanta între ele pentru ca vor mai creste.
Le-am acoperit din nou
si le-am lasat sa mai dospeasca cam jumatate de ora.
Le-am uns cu ou si le-am
copt 20 de minute la 180 de grade.
S-aveţi poftă !!