Pages - Menu

miercuri, 23 octombrie 2019

Piept de curcan în sos cremos de ciuperci pregătit cu Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune




Stiți deja,v-am mai spus.Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa,Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune,va poate fi de mare ajutor.
Uite așa,în doua zile,cu ajutorul lui,eu am pregătit,două feluri de mâncare,desert și supa de oase de vită.
Nu m-aș mai putea despărți de el.

Dacă aveți şi voi nevoie de un prieten şi ajutor în bucătărie să ştiți că Multicookerul Crock Pot Expres cu gătire sub presiune încă mai are un preț special. Mai multe informatii gasiti aici  http://bit.ly/2l0ZvKE
   

Ingrediente:
300 g piept de curcan fără os
200 g ciuperci champignon
2 fire ceapa verde
2 linguri ulei
Sare,piper,boia
250 ml stock vita(supa oase vita)
1 lingura amidon
2 linguri smântâna
Patrunjel verde




Mod de preparare:
Pentru început se conecteaza aparatul Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
In vasul aparatului se pun cele doua linguri de ulei.Se apasa tasta Brown/Saute,apoi Start.
Pieptul de curcan se taie cubulete si se condimenteaza,apoi se pune în vasul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune.
Dupa ce carnea s-a rumenit,se scoate pe un platou si se acopera.


Punem apoi in vasul aparatului ceapa verde tocata marunt si ciupercile feliate.
Se calesc si acestea pâna ce se înmoaie,apoi se pune si carnea înapoi în vas si se toarna supa sau apa,atât cât sa le acopere.





Trebuie sa tinem cont că lichidul nu va scadea prea mult în timpul gatirii.
Eu am avut supa din oase de vita,pe care am pregătit-o tot cu ajutorul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune.
Dupa ce am pus si supa/apa,punem capacul Multicookerului Crock Pot Express cu gatire sub presiune si îl rotim în pozitia „închis”.
Inchidem si supapa pentru aburi.
Setam functia Poultry,presiunea High si timpul 35 minute.
Apoi apasam tasta Start.
Pe display va aparea Heat,ceea ce înseamna ca aparatul  se încalzeste.
Când se va acumula suficienta presiune,vor iesi câțiva aburi,iar dupa semnalul sonor,va începe timpul propriu zis de gatire.
Dupa expirarea timpului de gatire,apasam tasta Stop si lasam 10 minute pentru ca presiunea sa se elibereze natural.
Eliberam apoi supapa de aburi,ajutându-ne de o spatula,deschidem capacul,având grija la aburi fierbinti care ies din oala.
Intr-un bol amestecam o lingura de amidon cu smântâna,apoi punem câte putin din sosul fierbinte,încalzind astfel amestecul de smâtâna.
Punem smântâna peste carne.


Apasam tasta Brown/Saute si mai lasam sa fiarba 2-3 minute,cât sa se îngroase sosul.Nu mai punem capacul aparatului.
Presaram patrunjel verde tocat si apoi apasam tasta Stop.
Decuplam Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune de la sursa de curent,mâncarea noastra fiind gata.
Se poate servi ca atare sau cu o garnitura.Noi am avut piure de cartofi.




S-aveți poftă !


joi, 10 octombrie 2019

Sarmale pregătite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune



 Abia așteptasem să pregătesc sarmale la Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune.
V-am mai spus eu cât de mult iubesc aparatul ăsta.Am deja o listă lungă de tot cu preparate pe care vreau să le încerc.
Pâna acum spuneam că sarmalele mamei sunt cele mai bune din câte există,asta și pentru că le fierbe în cuptor,la foc mic,în oala de lut.
Așa că am zis să încerc și eu rețeta ei,dar să le fierb la Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
Gustul a fost la fel de minunat ,dar timpul de gătire s-a redus substanțial.
In plus,am pregătit umplutura direct în vasul Multicookerului Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
Dacă v-a convins rețeta mea (ca și alte rețete pe care le găsiți pe blog) nu uitați să profitați de Crocktober deoarece  Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune,cât și Slow Cooker-ele beneficiază de o promoție specială,sigur nu ați vrea să o ratați.
Mai multe informații despre ofertă găsiți deschizând link-ul următor :  http://bit.ly/2mr5SHp





Ingrediente:
O căpățână de varza mai mica(cam 25 frunze am avut eu nevoie)
300 g carne de porc tocata
100 g costita de porc afumata
150 g orez
2 buc ceapa
2 linguri ulei
50 ml suc de rosii pentru umplutura
Sare,piper,boia
Marar verde
O crenguta de cimbru si marar uscat
Apa si suc de rosii pentru fiert(aprox.200 ml suc de rosii)






Mod de preparare:
Frunzele de varza le-am oparit în apa cu putina sare,crenguta de cimbru si mararul uscat.

Am taiat cotoarele frunzelor,dar le-am pastrat pentru a le pune pe fundul oalei,înainte de a aseza sarmalele.
Am conectat Multicookerul Express cu gatire sub presiune la sursa de curent.
Am setat functia Brown/Saute,timpul 10 minute,apoi Start.
Am pus cele doua linguri de ulei în vasul aparatului si am calit ceapa tocata marunt.
Am adaugat apoi costita afumata tocata si ea marunt,carnea,orezul,sucul de rosii,condimentele si mararul tocat marunt.





Se condimenteaza dupa gust.
Am apasat tasta Stop si am scos vasul din aparat,pentru a opri  gatirea.
Am pus umplutura pe fiecare frunza de varza si le-am înfasurat.
Dupa ce am terminat umplutura,pe fundul vasului am pus cotoarele de  la varza,apoi am asezat sarmalele.Mie mi-au iesit 21 de bucati.Acum depinde si de cât de mici reusiti sa le faceti.


Deasupra am tocat frunzele de varza ramase.


Am pus vasul înapoi în aparatul Multicooker  Crock Pot Express cu gatire sub presiune.
Pentru fiert vom avea nevoie de lichid.Cantitatea acestuia este in functie de cum doriti sa fie la final,tinând cont de faptul ca acesta nu va scadea prea mult în timpul fiertului,doar cât va fi absorbit de orez.
Noua ne plac sarmalele mai „seci”,adica sa nu aiba prea multa zeama la final,deci am pus  200 ml suc de rosii,cam 400 ml apa si sare.
Lichidul nu a acoperit sarmalele,iar la final a ramas foarte putin,asa cum am dorit.

Am pus capacul Multicookerului Express cu gatire sub presiune,l-am rotit în pozitia închis,am închis si supapa de presiune.
Am setat functia de gatire Manual,timpul 25 minute si am apasat tasta Start.
Pe ecranul aparatului va aparea Heat pâna când se acumuleaza presiune în vas.Vor iesi câțiva aburi,apoi se va auzi un semnal sonor si va începe timpul propriu zis pentru gatire.


Când cele 25 de minute au expirat,se va auzi iarasi un semnal sonor si daca nu apasam tasta start,aparatul va trece automat pe functia de „pastrare la cald”.
Am apasat tasta Start/Stop si am mai lasat 15 minute,astfel presiunea se va elibera treptat,iar orezul se va mai „umfla”.
Dupa aceste 15 minute,am deschis supapa de presiune,ajutându-ma de o spatula.Am deschis apoi capacul,având grija ca aburul din oala sa nu ma arda.


Am servit sarmalele cu smântâna.







S-aveți poftă!



marți, 1 octombrie 2019

Festival de toamnă 2019



Ca în fiecare an,la final de septembrie,este petrecere în Baia Mare, e Festivalul Castanelor.
Nu doar castanele sunt vedetele,avem de toate:mâncare,flori,obiecte artizanale,souveniruri,parc de distractie pentru copii,spectacole de tot felul,pentru cei mari dar si pentru cei mici,expozitii de pictura,competitii,muzee de vizitat,multa culoare si voie buna.
Mult mai multe decât am putut eu surprinde în fotografiile mele,dar totusi sper sa vă facă plăcere să le urmariți.