Cred că oricine poate fi
cucerit de nişte cornuleţe fragede şi aromate.
Se prepară foarte uşor şi
nu sunt pretenţioase.Se păstrează foarte bine timp de câteva zile,dar asta doar
dacă nu faceţi doar o singură porţie.
Reţeta am găsit-o pe
blogul Teo bucatar şi mi-a plăcut pentru că este o reţetă foarte simplă.
Ingrediente:
250 g unt 82% grasime
100 g smântâna 30%
grasime
1 ou
2 linguri zahar pudra
500 g faina
1 lingurita praf de copt
Vanilie
Sare
250 g rahat
Zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Am mixat untul moale cu
zaharul pudra si vanilia,apoi am adaugat
oul.
Am mai mixat pâna am
obtinut o crema.Am pus si smântâna.
Am adaugat faina
amestecata cu sarea si praful de copt.
Am amestecat cu o
lingura de lemn,apoi am rasturnat totul pe planseta si am framântat pâna ce am
obtinut un aluat elastic,care se întinde cu usurinta.
Am rulat aluatul,l-am
acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider cam o ora.
Am împartit aluatul în 3
parti.Am întins fiecare parte sub forma de cerc ,pe care apoi l-am taiat în 12
parti.Am pus rahat pe fiecare bucata si apoi am rulat începând de la partea mai
lata.
Am asezat cornuletele în
tava pe care am pus hârtie de copt.
Se coc la 180 de grade
pentru 20 de minute.
Dupa ce s-au racorit
putin,se pudreaza cu zahar.
Aceste cornulete sunt
foarte fragede si se pastreaza foarte bine mai mult timp.
Se poate folosi si
altfel de umplutura,dupa preferintele fiecaruia.
S-aveti pofta!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu