Fie că sunt dulci ori sărate,tartele ne scot din impas când vrem să pregătim ceva rapid.
Se pregătesc foarte uşor şi le putem face în foarte multe
combinaţii.
Cum în această perioadă am multe fructe în casă,mai ales
citrice,m-am gândit să pregătesc această tartă cu cremă de brânză şi un jeleu
de mandarine.
Pentru a o îndulci am folosit îndulcitor Green Sugar,iar
pentru aluat am combinat faină alba cu faină de migdale.
Am folosit o tavă de tartă cu fundul detaşabil ,cu
dimensiune de 30x20 cm,aşa că ,aluatul fiind puţin,deasupra am decupat doar nişte
forme din aluat.
Ingrediente:
Aluat fraged:
150 g faina de migdale
100 g faina alba
125 g unt 82% grasime
80 g îndulcitor Green Sugar (sau zahar)
1 ou
1 lingurita praf de copt
Sare
Coaja rasa de lamâie
Vanilie
Pentru umplutura:
600 g crema brânza de vaci
3 oua
100 g îndulcitor Green Sugar
Coaja de lamâie
Vanilie
400 ml suc proaspat
de mandarine
50 g amidon alimentar
Frisca si coacaze rosii pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat,untul rece cubulete se amesteca cu faina alba
si faina de migdale.Se obtine o compozitie nisipoasa.Se adauga restul
ingredientelor.
Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 30 minute.
Intre timp am pregatit jeleul de mandarine.
Am stors sucul din mandarine.Am obtinut 400 ml suc.
Amidonul l-am diluat cu putina apa rece si l-am amestecat cu
sucul de mandarine.
Am pus sucul într-o cratita si am fiert la foc mic pâna când
s-a îngrosat.
Am luat cratita de pe foc si am lasat sa se raceasca.
Am scos aluatul din frigider,am pastrat o bucata mai mica
pentru a decupa acele forme ce le-am pus deasupra.
Pe o hartie de copt am întins aluatul în forma dreptunghiulara,mai
mare decât dimensiunea tavii si
apoi,ajutându-ma de hârtie,am pus aluatul în tava,astfel ca aluatul sa ajunga si pe peretii tavii.
Am pus tava la frigider pâna am pregatit crema de branza.
Am mixat crema de brânza cu îndulcitorul si ouale,vanilia si
coaja de lamâie.
Am pus crema de brânza în tava,peste crema am pus jeleul de
mandarine si formele de aluat decupate.
Am încalzit cuptorul la 180 grade si am copt tarta 35 de
minute.
Se lasa sa se raceasca,apoi se pune la frigider pentru minim
2 ore.
Este chiar mai buna daca sta câteva ore la frigider.
S-aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu