Pages - Menu

marți, 23 aprilie 2019

Cheesecake cu ciocolată la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune



Aveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker,dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot pregăti acest desert la Crock Pot Multicooker Express cugătire sub presiune,timpul de gătit fiind mult mai scurt datorită funcţiilor de care dispune acesta.
Va dura mai mult timpul de aşteptare pentru ca cheesecake-ul nostru să stea la frigider pentru a se răci  decât prepararea lui.
Până acum pregătisem doar cheesecake fără coacere,mi se părea mult mai simplu,dar de data aceasta rezultatul a fost foarte apreciat,ciocolatos şi foarte cremos.
Dacă tot se apropie sărbătorile,vă recomand cu drag această reţetă,o alternativă la pasca tradiţională,puteți beneficia şi de reducerea cu 30% la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune.



Ingrediente:
220 g biscuiti
50 g unt
500 g mascarpone
70 g zahar pudra
200 g ciocolata cu lapte
2 oua
100 g smântâna 20% grasime

Pentru glazura:
100 g ciocolata 54% cacao
1 lingura miere
50 ml lapte

Pentru décor:
100 ml smântâna pentru frisca





Mod de preparare:
Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili,cu diametrul de 18 cm.
Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub presiune.
Pregatim o fâşie din folie de aluminiu,pe care o vom pune pe sub tava si care ne va ajuta sa ridicam tava fierbinte pentru a o scoate din aparat.



Mai pregatim o folie de aluminiu cu care vom sigila partea de jos a tavii.
Punem biscuitii în blender si-i maruntim.
Topim untul si dupa ce s-a racorit îl amestecam cu biscuitii.
La baza tavii pregatite punem o hârtie pergament si peretii-i ungem cu unt.Punem biscuitii si-i apasam,punând si pe peretii formei.





Punem tava la frigider.
Topim ciocolata pe baie de aburi si apoi o racim.



Intr-un bol mixam  crema de brânza (mascarpone) cu zaharul,adaugam smântâna,ouale batute. Nu mixam prea mult,doar pâna obtinem o compozitie neteda.





Punem si ciocolata topita si amestecam usor.
Punem apoi umplutura peste baza de biscuiti din tava si nivelam.



In vasul Crock Pot-ului Multicooker Express cu gatire sub presiune punem aproximativ 250 ml apa si asezam suportul din dotarea aparatului.
Punem fâşia de folie pregatita,în asa fel ca sa ajunga si de-a lungul marginilor vasului dar fara sa ajunga la capac.
La baza tavii punem o  folie si sigilam marginile pentru a nu intra apa.
Punem tava în interiorul vasului.





Deasupra tavii punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu umezeasca cheesecake-ul.



Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis.Inchidem si supapa de presiune.
Setam functia DESSERT si timpul de gatire 30 de minute.








Când a expirat timpul de gatire,aparatul trece automat pe functia de Pastrare la cald KEEP WARM.Apasam tasta STOP,lasam câteva minute pentru a se elibera presiunea din vas,dupa care,cu ajutotul unei ustensile ,deschidem supapa pentru a iesi toata presiunea.
Deschidem capacul având grija la aburii fierbinti.Scoatem cu grija cheesecake-ul ajutându-ne de folie.





Lasam tava pe un gratar ca sa se raceasca,apoi o punem la frigider peste noapte sau pentru minim 6-7 ore.
Pentru a scoate cheesecake-ul din tava dezlipiti usor cu un cutit subtire inelul formei,apoi îndepartati si hârtia de copt de la baza formei.Asezati cheesecake-ul pe un platou.
Pentru glazura topim ciocolata cu laptele si adaugam mierea de albine.
Punem glazura peste cheesecake.
Am pastrat putina ciocolata si am amestecat-o cu frisca pentru ornat.
Mai simplu de atât nu se poate.







Poftă bună!!!


vineri, 19 aprilie 2019

Ruladă din piept de curcan ,cu bacon si ciuperci, pregătită la Crock Pot Multicooker Expres cu gătire sub presiune




Nici nu ştiţi voi ce bucurie a fost pe mine când acest gadget a poposit în bucătăria mea.Alegerea perfectă atunci când vrei să găteşti des dar nu ai prea mult timp la dispoziţie,sau când vrei o mâncare gătită lent,sănătoasă care să-şi păstreze proprietăţile nutritive.Putem deasemenea  să sotăm sau să gătim la abur.
 Multicooker-ul Crock Pot Express cu gătire sub presiune are 4 moduri de preparare,gatit rapid(sub presiune),slow cook(gatire lentă),la aburi sau sauté.
Având control digital,cu o singura atingere putem sa alegem programul de gatit potrivit,alegând din cele 8 setari pentru gatit.Eu ziceam că este atât de inteligent încât poate găti şi un începător în ale bucătăriei,iar ideile îţi  vin pe loc doar analizându-i funcţiile.
Capacul se închide etanş sau se deschide printr-o simpla rotire,ceea ce ne face să ne simţim în siguranţă,mai ales că eu aveam o spaimă îngrozitoare de oala sub presiune.

Mai multe informații despre acest aparat,precum şi despre reducerea de 30% de care puteți beneficia acum, găsiți  aici http://bit.ly/2CJi8bP

Această rețetă este foarte potrivită pentru o masă de sărbătoare.
Pentru preparatul de azi,am folosit functiile de gatit rapid,la abur si sauté.



Ingrediente:

-Un piept de curcan dezosat(1 kg)
- 200 g ciuperci din conserva
- 2oo g bacon
- 3 felii pâine veche
- 2 fire ceapa verde
- 1 ou
- 100 g cascaval sau parmezan
- 1 lingurita dulceata de ardei iute
- 30 g unt
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde
-sare,piper,boia,fulgi de ardei iute
-1 lingura miere de albine

Pentru garnitura:
-200 g baby morcovi
-250 g broccoli
-sare,piper
-1 lingura smântâna


Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie astfel încât sa se poate obtine o bucata pe care sa o putem rula.
Se acopera cu o folie si se bate usor.
Se condimenteaza si se lasa la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.


Pregatim toate ingredientele pentru umplutura.
Se rup feliile de pâine si cu ajutorul blenderului se obtine un pesmet.




Baconul se taie cubulete.Se taie si ceapa verde si ciupercile.
Se conecteaza Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune,la o sursa de current.
Se seteaza functia BROWN/SAUTE  si timpul de gatire 10 minute,pentru a  cali ingredientele pentru umplutura.
Se apasa tasta START.

Nu vom folosi capacul în aceasta etapa.
In timp ce aparatul se încalzeste,pe ecran apare HEAT,iar apoi,dupa semnalul sonor apare timpul de gatire setat,10 minute.
In vasul aparatului punem 2 linguri de ulei si 30 g unt.


Se caleste baconul,se adauga ciupercile,ceapa verde.Se amesteca din când în când.



Cand ati terminat operatiunea,se apasa tasta STOP.
Se lasa câteva minute sa se racoreasca,apoi se adauga pesmetul de pâine si patrunjelul verde tocat.



Se scoate compozitia din oala cu ajutorul unei palete.Se adauga oul si putin piper.
Se sterge oala cu un servetel.
Se întinde  umplutura  peste pieptul de curcan,se pune din loc în loc dulceata de ardei iute,se razuieste cascaval deasupra.



Se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara sau cu betisoare de frigarui.
In vasul aparatului se pune o lingura  de ulei , 100 ml apa si morcovii.
Deasupra se pune rulada din carne.


Se închide capacul rotindu-l înspre pozitia închis.


Se  închide si supapa pentru aburi.


Se seteaza programul POULTRY,presiunea HIGH si timpul de 30 minute.


In timp ce aparatul se încalzeste si pe ecran apare HEAT,vor iesi câţiva aburi pâna ce se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.
Dupa semnalul sonor,va aparea timpul setat pentru gatit.
Dupa scurgerea celor 30 de minute,se va auzi semnalul sonor si aparatul va trece automat pe functia de pastrare la cald KEEP WARM.
Apasat tasta STOP,lasam 10 minute pentru ca sa se stabilizeze presiunea,apoi cu ajutorul unei ustensile(o spatula/lingura cu coada lunga) sau cu o manusa de bucatarie,împingem usor supapa de aburi în pozitia deschis.
Aburii care ies sunt foarte fierbinti deci trebuie avut grija.
Se mai lasa câteva minute,apoi se deschide si se scoate capacul.
Se pastreaza manusa deoarece aburii care ies din oala sunt fierbinti.


Se scoate rulada si se pune într-un vas pentru cuptor.
Se amesteca o lingura de miere cu putin ulei si boia.
Se unge rulada deasupra,se pune apoi la cuptor pentru 10 minute, cu functia grill pentru a se rumeni.
Se scoate din cuptor,se acopera cu folie si se lasa sa se odihneasca.


Morcovii se paseaza cu blenderul,se adauga sare si piper.
Pentru broccoli se foloseste programul STEAM,pentru gatit la aburi,presiune High si timp de gatire 5 minute,chiar 3 minute daca nu vreti sa pasati broccoli.
Inainte de a seta programul,se pun în vasul Crock Pot-ului Express  200 ml apa si gratarul pentru gatit la aburi,se aseaza broccoli pe gratar în asa fel încât sa nu  ajunga în apa.Se închide capacul si supapa pentru aburi.



Dupa semnalul sonor care indica terminarea timpului de gatit,se apasa tasta STOP,se elibereaza presiunea deschizând supapa de abur.
Se deschide capacul,se scoate broccoli.Se paseaza cu ajutorul unui blender,se adauga sare,piper si o lingura de smântâna.
Se feliaza rulada si se serveste alaturi de piureul de morcovi si cel de broccoli.


Poftă bună!


marți, 16 aprilie 2019

Tartă aperitiv,cu spanac şi ouă de prepeliţă,pregătită la Multicooker Crock Pot Express cu gătire sub presiune




O nouă reţetă pe care o puteţi găti foarte rapid cu ajutorul Multicookerului Crock Pot Express cu gătire sub presiune.

Mai multe informații despre acest aparat,precum şi despre reducerea de 30% de care puteți beneficia , găsiți  accesând link-ul http://bit.ly/2CJi8bP
Puteţi să notaţi reţeta şi să o pregătiţi pentru Sărbătorile Pascale  sau pentru o masă de Duminică în familie.



Ingrediente:
3 oua
3 linguri smântâna 20% grasime
180 g faina
100 g  baby spanac
100 g mozzarella razuita
12 oua prepeliţă
Sare,piper
1 ardei iute rosu



Mod de preparare:
Se pregateste o tava în care sa punem compozitia pentru tarta.
Tava va trebui sa aiba diametrul mai mic decât al vasului Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune 
Pe fundul tavii punem o hârtie de copt.
Pregatim si o fâşie de folie de aluminiu,îndoita de 2-3 ori pe lungime,astfel încât sa o putem pune pe sub tava dar sa ajunga si pe peretii vasului.Ne vom ajuta de ea pentru a scoate tava din Crock-Pot Express, când tarta va fi gata.
Fierbem ouale de prepelita,2 minute din momentul în care încep sa fiarba ar trebui sa fie de ajuns.
Punem cele 3 oua într-un bol si le mixam cu un praf de sare.Adaugam smântâna,mai mixam câteva minute.


Incorporam faina cu ajutorul unui tel si apoi mozzarella,iar la final spanacul,pe care l-am spalat,zvântat si tocat marunt.




Adaugam piperul si sare daca mai este nevoie.
Punem compozitia în tava pregatita,asezam ouale de prepelita,mai presaram putina mozzarella si felii de ardei iute.


In vasul MulticookeruluiCrock Pot Express cu gatire sub presiune,punem cam 200 ml apa si asezam gratarul din dotarea aparatului.
Punem folia de aluminiu pregatita si asezam tava cu compozitia de tarta.
Deasupra tartei punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu se scurga în interiorul tavii.
Conectam aparatul Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent.
Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis.
Inchidem si supapa de presiune.
Setam programul MANUAL,presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute.


Apasam apoi tasta START/STOP.
In timp ce aparatul se încalzeste,pe ecran apare HEAT,iar apoi,dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
Dup ace timpul de gatire s-a terminat,se aude un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
Apasam tasta START/STOP.
Dupa câteva minute deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei ustensile de bucatarie.
Aburii sunt fierbinti deci se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie.
Deschidem capacul si scoatem cu grija tava din interior,ajutându-ne de folia de aluminiu.
Mai presaram mozzarella si o punem putin la cuptor sa se rumeneasca deasupra.
Se poate servi calda sau rece dupa preferinte.



Poftă bună!