De fapt am pornit de la
o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri
,puse la păstrare din anii anteriori ,iar compoziţia era cam multa,am decis să
fie un pandişpan plin cu vişine delicioase.
Reţeta este extrem de
simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare.
Pentru măsurat
ingredientele am folosit o cană de 200 ml.Cu aceeaşi cană am măsurat toate
ingredientele.
Ingrediente:
6 oua
O cana cu zahar
2 căni cu faina
¾ cană cu
lapte,completată cu ulei
vanilie
Sare
1 borcan si jumatate de
vişine scurse din sirop (borcan de 400 ml)
Optional zahar pentru
pudrat
Mod de preparare:
Am separat galbenusurile
de albusurile oualor.
Galbenusurile le-am
mixat foarte bine cu zaharul,pâna se deschid la culoare si zaharul se
topeste.
Am adaugat apoi alternativ
laptele amestecat cu ulei si faina.
Am mixat albusurile cu
un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma.
Am adaugat vanilia peste
crema de galbenusuri,apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o
paleta.
Am rasturnat compozitia în
tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele.
Am pus tava la cuptor la
200 de grade.Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai
lasat 20 de minute.
Este util sa testati cu
o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.
L-am lasat sa se
raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.
Poftă bună !!!
Cel mai bun! Mai ales cu visine! Am si eu un plan unul, tot asa au ramas multe fructe in congelator! Foarte pufos a iesit, o sa adaug si eu lapte! Te pup, Dia!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura.In perioada asta chiar e pacat sa ne complicam,o pufosenie din asta,combinata cu fructe,e perfecta.
ȘtergerePupici si de la mine
Am văzut titlul şi n-am deschis, am zis să-mi fac curaj şi am dat o fugă la vişinul din curte unde am mâncat o porţie zdravănă de fructe. Apoi am mers şi-n grădină la cireş, am revenit la vişin, iar acum la taste. Pot spune cu mâna pe inimă că după ce am mâncat fructele pot mânca şi trei porţii de pandişpan, că dacă nu mâncam fructele aş fi mâncat tot pandişpanul. :)))
RăspundețiȘtergereCe să comentez la reţetă, că-i ca la carte, aşa că merg să mai culeg câteva vişine până nu se întunecă de tot afară. :))
Faină treabă, Die!
Aiaiaiiii Padre,dar nu mai bine vii tu cu visinele si facem pandispan ca sa mananci pe saturate?
ȘtergereTe invidiez ca-ti poti potoli pofta de fructe asa de usor,macar ca stiu cata munca presupune.
Multumesc de vizita si de apreciere Padre.
Zi frumoasa sa fie la casa voastra!