Pages - Menu

duminică, 12 iunie 2016

Pandişpan cu vişine



De fapt am pornit de la o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri ,puse la păstrare din anii anteriori ,iar compoziţia era cam multa,am decis să fie un pandişpan plin cu vişine delicioase.
Reţeta este extrem de simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare.
Pentru măsurat ingredientele am folosit o cană de 200 ml.Cu aceeaşi cană am măsurat toate ingredientele.


Ingrediente:
6 oua
O cana cu zahar
2 căni cu faina
¾ cană cu lapte,completată cu ulei
vanilie
Sare
1 borcan si jumatate de vişine scurse din sirop (borcan de 400 ml)
Optional zahar pentru pudrat



Mod de preparare:
Am separat galbenusurile de albusurile oualor.



Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul,pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste.
Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina.


Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma.


Am adaugat vanilia peste crema de galbenusuri,apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o paleta.


Am rasturnat compozitia în tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele.


Am pus tava la cuptor la 200 de grade.Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.
Este util sa testati cu o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.


L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.



Poftă bună !!!

4 comentarii:

  1. Cel mai bun! Mai ales cu visine! Am si eu un plan unul, tot asa au ramas multe fructe in congelator! Foarte pufos a iesit, o sa adaug si eu lapte! Te pup, Dia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Laura.In perioada asta chiar e pacat sa ne complicam,o pufosenie din asta,combinata cu fructe,e perfecta.
      Pupici si de la mine

      Ștergere
  2. Am văzut titlul şi n-am deschis, am zis să-mi fac curaj şi am dat o fugă la vişinul din curte unde am mâncat o porţie zdravănă de fructe. Apoi am mers şi-n grădină la cireş, am revenit la vişin, iar acum la taste. Pot spune cu mâna pe inimă că după ce am mâncat fructele pot mânca şi trei porţii de pandişpan, că dacă nu mâncam fructele aş fi mâncat tot pandişpanul. :)))
    Ce să comentez la reţetă, că-i ca la carte, aşa că merg să mai culeg câteva vişine până nu se întunecă de tot afară. :))
    Faină treabă, Die!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aiaiaiiii Padre,dar nu mai bine vii tu cu visinele si facem pandispan ca sa mananci pe saturate?
      Te invidiez ca-ti poti potoli pofta de fructe asa de usor,macar ca stiu cata munca presupune.
      Multumesc de vizita si de apreciere Padre.
      Zi frumoasa sa fie la casa voastra!

      Ștergere