Eram cam
nehotărâtă în ce priveşte desertul pentru weekendul acesta.Dar, clar trebuia să
fie ceva cu fructe .Mama a zis categoric să fie fără cremă,aşa am decis să fie
tartă.Mai aveam vişine din acelea puse la borcan,special pentru prăjiturit,aveam
şi zmeură ,dar m-am gândit să-i adaug şi ciocolată.Si cum am pregătit prea mult
aluat,am făcut o tartă mare şi mai multe
mini tarte.Mie mi-a plăcut foarte mult
cum s-a armonizat gustul dulce acrişor al fructelor cu cel puţin amărui
al ciocolatei şi blatul fraged al tartei.
Din păcate m-am
cam grăbit cu pozele ca să plec la soare şi relaxare iar când m-am întors,nu
prea mai era nimic de pozat .
Ingrediente:
Pentru blatul de tarta:
4 galbenusuri
4-5 linguri
smântâna
I lingurita
bicarbonat stins cu lamâie
Vanilie
Coaja de lamâie
sare
Pentru jeleul de fructe:
Un borcan vişine
pentru prajituri (reteta aici)
Siropul de la
visine + 200 ml sirop de visine
2 linguri amidon
alimentar
Pentru toppingul de ciocolata:
100 ml frisca
lichida
Cirese pentru decor
Mod de preparare:
Faina am
amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor.
Smântâna am
adaugat-o la urma pâna am obtinut consistenta dorita.
Trebuie sa
rezulte un aluat usor de modelat.
Am pus coca la
frigider pentru o ora,timp în care am pregatit jeleul de fructe.
Amidonul l-am
diluat cu putin sirop,apoi l-am pus peste fructe si restul de sirop.
Am pus vasul pe
foc si am amestecat continuu pâna s-a îngrosat.
L-am lasat sa se
raceasca.
Am împartit
aluatul într-o tava mai mare si în formele mici de tarte.
Deasupra am pus
jeleul de fructe rece.
Le-am copt la 180
de grade timp de 30 de minute.
Ciocolata am
topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca si am pus peste tarte când acestea
s-au racit.
Am decorat cu
cirese.
Dupa cum vedeti
,este o reteta foarte simpla,cu ingrediente la îndemâna.
Poftă bună !!!!
Faină treabă, Die! Ştii, cândva ziceam că ai făcut aşa cum te-am învăţat :))), dar gluma-i glumă, iar aici e treabă serioasă. Bine, nu doar serioasă, ci şi gustoasă. Super!
RăspundețiȘtergereLasa Padre,ca nu-i mare filozofie.Asta-i chiar o reteta pe care si domnia ta ai putea s-o prestezi cu brio.Astept sa ma poftesti s-o savuram impreuna.
ȘtergereDie, nu zic că n-aş putea, dar mă chinuie un pojar [emoticoninocent] şi parcă nu ştiu cum să zic. :))
ȘtergereAm uitat să spun că desertul, pe lângă faptul că prezintă ceva delicios, e şi aspectuos.
Mda,inocent de nevinovat :)))))Fie cum zici.
ȘtergereMultumesc pentru aprecieri Padre.
Minunat arata tartele tale! Eu le ador dupa cum cred ca stii. Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea.Pupici
ȘtergereDelicioase sunt..Gust si din cea mare si una cu ciocolata. O saptamana frumosa! >:D<
RăspundețiȘtergereRocsi,te servesc cu drag.Pupici
ȘtergereSi mie imi plac mult tartele. Si ale tale arata super, brava!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.E o reteta cat se poate de simpla.
Ștergerece bunatate ai pregatit aici! pacat ca n-am visine pe aici!
RăspundețiȘtergereDiana,poti sa folosesti si alte fructe,dar cu visine au un gust aparte.Multumesc de vizita si aprecieri.Pupici
Ștergere