Nu i-am spus nici
dulceaţă,nici gem pentru că e mai degrabă un jeleu.Eu prefer pentru anumite
fructe delicate,puternic parfumate să folosesc zahar gelifiant ori Gelfix,asta
pentru a nu „deteriora” prea mult gustul şi culoarea fructelor prin fierbere şi
pentru că nu-mi place să fie prea dulce indiferent că e vorba de gem ori
dulceaţă.Stiu că unii nu sunt de acord cu folosirea gelfixului,dar e alegerea
fiecaruia.Mie îmi place foarte mult culoarea superbă şi aroma preparatului
obţinut.
Ingrediente:
4 plicuri Gelfix
3:1+2 linguri zahar
Mod de preparare:
Capşunii i-am
curatat,i-am spalat si i-am lasat cu zahar de dimineata pâna seara.
Am amestecat din
când în când sa se topeasca zaharul.
Am zdropit o
parte din capsuni cu blenderul vertical si altii i-am lasat întregi.
Am pus amestecul
sa fiarba cam 20 de minute.
Am cules spuma
formata.
Gelfixul l-am
amestecat cu cele doua linguri de zahar,apoi l-am pus peste capsuni.
Am mai fiert 15
minute,apoi am oprit focul.
Puteti sa
scoateti pe o farfurie,sa lasati sa se raceasca si sa vedeti daca se încheaga.
Am pus fierbinte
în borcane,le-am închis si le-am lasat sa se raceasca acoperite cu o patura.
Acum parca ma tenteaza sa-i fac felul cu niste clatite….dar mai bine mai
astept putin
Super bun si aromat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi.Tocmai ce am pregatit o portie.A iesit mult mai bun pentru ca au fost capsuni mai aromati.Pupici
ȘtergereFoarte fain arata si dupa cum spui si tu Dia...fiecare poate alege ce pune in gem, dulceata...etc !
RăspundețiȘtergereJeleul tau este irezistibil, asa ca eu ii dau un 10 cu *****
Te tzuc !
Multumesc Sidy.Intotdeauna ai vorbe frumoase despre preparatele mele.Pupici.
Ștergere