Pages - Menu

duminică, 11 mai 2014

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni



Ador prăjiturile cu brânză şi fructe.Şi cum azi a fost zi de piaţă am găsit brânză de vaci şi căpşuni.Am avut şi ouă „de ţară”,care au dat o culoare minunată blatului,aşa că le-am combinat într-un desert minunat.




Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
180 g zahar
180 g faina
5 g praf de copt
Sare
Vanilie

Pentru crema de brânza :
700 g brânza de vaci
3 linguri zahar
2 linguri smântâna
Coaja de lamâie
Vanilie

Pentru  jeleul de capsuni:
800 g capsuni
3 linguri zahar
200 ml sirop de zmeura
2 linguri amidon alimentar

Pentru crema de Mascarpone  si capsuni:
250 g Mascarpone Delaco
2 linguri zahar pudra
200 ml  frisca lichida(Hulala)
3 linguri jeleu de capsuni preparat anterior

Mai avem nevoie de:
Frisca si capsuni pentru decor






Mod de preparare:
Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat.
Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.
Tava de 38x25 cm, am tapetat-o cu hârtie de copt.
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.
Am încalzit cuptorul la 180 de grade.
Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.
Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin  compozitia.


Am pus la cuptor pentru 30 de minute.
In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.
              Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar ,l-am taiat când s-a racit complet(ideal ar fi a doua zi).


Pentru crema de brânza am mixat toate ingredientele si am adaugat aromele.
Capsunii i-am spalat,am pastrat câţiva pentru decor,apoi i-am taiat si i-am pus cu zahar sa lase sirop.
Am scurs siropul,am mai adaugat sirop de zmeura.
Capsunile le-am zdrobit cu o furculita.
Amidonul l-am diluat cu sirop si l-am pus peste capsuni.
Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat suficient.
L-am lasat sa se raceasca.


Crema Mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra.
Am mixat si frisca.
Peste Mascarpone am pus 3 linguri de jeleu de capsuni,apoi am încorporat frisca.
Am taiat blatul în doua pe orizontala,am pus crema de brânza,un strat de jeleu,al doilea blat.





Am pus un strat de frisca,apoi am ornat cu crema de mascarpone si capsuni.
Am decorat cu felii de capsuni.






5 comentarii:

  1. Super bine si apetisant arata fica e inebunita dupa prajiturile cu fructe ,iti dai seama ca o sa o prepar ce fel de branza de vaci ai folosit? am o problema cu asta si smantana,pot face numai cu mascarpone? Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela,eu am folosit branza de vaci cumparata de la piata,dar poti sa faci si doar cu mascarpone.Cu siguranta va fi la fel de buna.In loc de smantana poti sa folosesti frisca.Duminica frumoasa

      Ștergere
  2. Am sosit si vreau o portie mare din pufosenia asta minunata! De fapt doua, dau si teroristului :)))) Muaah si duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sosit si vreau o portie mare din pufosenia asta minunata! De fapt doua, dau si teroristului :)))) Muaah si duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa mai zic eu Laura,ca vad ca ai cerut de doua ori,sa fii sigura :))))Hai cu toata familia,ca mai am :-* Duminica frumoasa si tie

      Ștergere