Ador prăjiturile
cu brânză şi fructe.Şi cum azi a fost zi de piaţă am găsit brânză de vaci şi
căpşuni.Am avut şi ouă „de ţară”,care au dat o culoare minunată blatului,aşa că
le-am combinat într-un desert minunat.
Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
Sare
Vanilie
Pentru crema de brânza :
3 linguri zahar
2 linguri
smântâna
Coaja de lamâie
Vanilie
Pentru
jeleul de capsuni:
3 linguri zahar
200 ml sirop de
zmeura
2 linguri amidon
alimentar
Pentru crema de Mascarpone si capsuni:
2 linguri zahar
pudra
200 ml frisca lichida(Hulala)
3 linguri jeleu
de capsuni preparat anterior
Mai avem nevoie de:
Frisca si capsuni
pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat am
folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat.
Asta daca se
respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar
timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în
compozitie,aproximativ 20 de minute.
Tava de 38x25 cm, am tapetat-o
cu hârtie de copt.
Ingredientele
trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am mixat ouale
împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza
volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în
compozitie.
Am încalzit
cuptorul la 180 de grade.
Faina amestecata
cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând
usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.
Am pus apoi
compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin compozitia.
Am pus la cuptor
pentru 30 de minute.
In nici un caz nu
deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.
Dupa ce s-a copt,am lasat blatul
sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar ,l-am
taiat când s-a racit complet(ideal ar fi a doua zi).
Pentru crema de
brânza am mixat toate ingredientele si am adaugat aromele.
Capsunii i-am
spalat,am pastrat câţiva pentru decor,apoi i-am taiat si i-am pus cu zahar sa
lase sirop.
Am scurs
siropul,am mai adaugat sirop de zmeura.
Capsunile le-am
zdrobit cu o furculita.
Amidonul l-am
diluat cu sirop si l-am pus peste capsuni.
Am pus vasul pe
foc si am amestecat pâna s-a îngrosat suficient.
L-am lasat sa se
raceasca.
Crema Mascarpone
am mixat-o cu zaharul pudra.
Am mixat si
frisca.
Peste Mascarpone
am pus 3 linguri de jeleu de capsuni,apoi am încorporat frisca.
Am taiat blatul
în doua pe orizontala,am pus crema de brânza,un strat de jeleu,al doilea blat.
Am pus un strat
de frisca,apoi am ornat cu crema de mascarpone si capsuni.
Am decorat cu
felii de capsuni.
Super bine si apetisant arata fica e inebunita dupa prajiturile cu fructe ,iti dai seama ca o sa o prepar ce fel de branza de vaci ai folosit? am o problema cu asta si smantana,pot face numai cu mascarpone? Gabriela.
RăspundețiȘtergereGabriela,eu am folosit branza de vaci cumparata de la piata,dar poti sa faci si doar cu mascarpone.Cu siguranta va fi la fel de buna.In loc de smantana poti sa folosesti frisca.Duminica frumoasa
ȘtergereAm sosit si vreau o portie mare din pufosenia asta minunata! De fapt doua, dau si teroristului :)))) Muaah si duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereAm sosit si vreau o portie mare din pufosenia asta minunata! De fapt doua, dau si teroristului :)))) Muaah si duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereCe sa mai zic eu Laura,ca vad ca ai cerut de doua ori,sa fii sigura :))))Hai cu toata familia,ca mai am :-* Duminica frumoasa si tie
Ștergere