De abia aşteptam
să încerc forma de prăjitură primită de la draga mea prietena Crisulina.Cum
mama a fost bolnavă zilele astea,m-am gândit să-i fac un dulce simplu dar pe
placul ei.Mie tare mi-a placut,pufos şi aromat cu glazura crocantă.Minunat
lânga o cana de lapte ori cafea.
Ingrediente:
5 oua
2 linguri iaurt
grecesc 10% grasime
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
2 firisoare
şofran
o lingurita praf
de copt
Pentru glazura:
2 linguri zahar
pudra
O lingurita
scortisoara
O lingura zahar
brun
Mod de preparare:
Am separat
albusurile de galbenusuri la cele 5 oua.
Galbenusurile
le-am mixat cu 150 g
zahar,restul l-am pastrat pentru spuma de albusuri.
Am mixat pâna s-a
topit zaharul si s-au deschis la culoare.
Am adaugat si
iaurtul apoi untul topit si racit.
Sofranul l-am
diluat cu putina apa si l-am pus peste galbenusuri.Am vrut sa intensific putin
culoarea oualor.
Albusurile le-am
batut spuma tare cu un praf de sare si
am adaugat cele 50 g
de zahar.
Peste spuma de
galbenusuri am pus jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de
copt,apoi jumatate din spuma de albusuri,
Am incorporat
usor restul fainii si apoi albusurile ramase.
Am pus compozitia
în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 40 de minute.
Cele 100 g de unt le-am amestecat
cu zaharul pudra.
Când checul a
fost copt,am scos tava din cuptor,am în tins deasupra repede untul,am presarat
scortisoara si zahar brun si am mai pus la cuptor pâna s-a uscat glazura si a
devenit crocanta.
Pofta buna !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu