Pages - Menu

marți, 20 mai 2014

Ia gogoaşa neamuleeeeeee!!!!!!


Poftiţi nu vă sfiiţi!!!!!Calde şi aromate.
Imi făcuse sora mea poftă de gogoşi zilele trecute.Şi cum azi am făcut dulceaţă de afine,s-a potrivit tocmai bine cu gogoşile.


Ingrediente:
600 gr faina
20 gr drojdie
2 linguri zahar
2 oua
60 gr unt
Lapte
Apa calduta
Sare
Vanilie
Ulei pentru copt
Zahar pudra



Mod de preparare:
Faina cernuta împreuna cu sarea  si zaharul se pune într-un bol.Facem la mijloc o adâncitura si punem drojdia amestecata cu o lingurita de zahar,lapte caldut  si putina faina.Lasam sa dospeasca drojdia.
Topim untul,batem ouale cu vanilia.
Incalzim laptele si apa(sa nu fie fierbinte).
Punem ouale si untul topit si racit,apoi începem sa framântam punând alternativ lapte si apa.
Framântam un aluat nu prea tare pana când se desprinde de peretii vasului.
Punem vasul într-un loc  caldut(nu este prea greu de gasit acum) lipsit de curenti de aer si lasam sa dospeasca pana îsi dubleaza volumul.
Presaram blatul cu faina,întindem o foaie cam de 2cm grosime si taiem forme cu paharul.
Le mai lasam putin pe masa sa mai creasca.
Punem uleiul într-o cratita mai înalta si prajim gogosile,asezându-le cu partea de deasupra în jos in ulei.
Lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop absorbant.

Le pudram cu zahar,le mai punem o lingurita de dulceata si le servim cu multa pofta.

4 comentarii:

  1. Arata asa de bine si mi-ai facut o pofta de gogosi... acum as manca vreo zece... noroc ca e tarziu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce rotofee sunt si cu dulceata aia langa ele, n-ai cum sa refuzi asa ceva!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere