E un tort făcut cu multă dragoste
şi…cum se întâmplă mai mereu când străduinţa este prea mare,nu iese chiar ce
ne-am fi dorit.Am vrut să fac un tort deosebit şi m-am hotărât să fac tortul
spirală roz,am preluat ideea de la
Miha (Dulciuri fel de fel),apoi am modificat eu ca să fie pe gustul sărbătoritei.Doar că n-am
apreciat eu prea bine dimensiunile,aşa că am făcut doua blaturi în loc de unul.Tot
răul spre bine,aşa a ieşit un tort mai mare ,că tot eram mulţi la masă.Si mă
bucur că am mai reuşit s-o aniversam pe mama din nou.La multi ani mama!!!!
Ingrediente:
Blat 1:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri ulei
100 gr budinca cu
gust de capsuni
Un plic (10 gr)
praf de copt
O lingura cacao
Sare
Blat 2:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
½ plic budinca cu
gust de capsuni
2 linguri ulei
Sare
½ plic praf de
copt
Crema de brânza:
550 gr brânza de
vaci
200 ml smântâna
12% grasime
150 ml iaurt 10% grasime
200 gr zahar
200 ml frisca 32%
grasime
10 gr gelatina
granule
Vanilie
Coaja de lamâie
Coacaze
roşii,afine,kiwi
Pentru topping si ornat:
250 gr unt
250 gr Mascarpone
150 gr zahar
pudra
300 ml frisca
200 gr ciocolata
50 gr unt
50 ml lapte
Bomboane de
ciocolata cu menta
Ornamente de
ciocolata
Mod de preparare:
Am pregatit mai
întâi blatul.
Am separat
ouale.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.Apoi am pus zaharul cate
o lingura pe rând.
Galbenusurile
le-am amestecat cu uleiul si le-am pus în fir subtire peste albusuri.
Faina am
amestecat-o cu praful de budinca,praful de copt si le-am pus peste spuma de
oua,amestecând usor cu o paleta .
Am pastrat putina
compozitie pe care am amestecat-o cu cacao .
Am pus compozitia
într-o tava de 30x32 cm(tava aragazului) pe care am tapetat-o cu hartie de copt,deasupra
am facut cateva dungi din compozitia cu cacao.
Am pus la cuptor
pentru 15 minute.Verificati cu scobitoarea când este copt.
Am scos tava,am
rasturnat pe un prosop ud,am desprins hartia de copt si apoi am rulat împreuna
cu hârtia de copt.
Pentru blatul al
doilea,am procedat la fel,dar nu am mai pus cacao si am pus în tava de 30x22
cm.
Pentru crema am
pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.
Am mixat frisca
si am pus-o la frigider.
Brânza am
amestecat-o cu zaharul si smântâna si am pasat-o cu blenderul pâna s-a
transformat într-o pasta fina.
Am adaugat
aromele.
Am încalzit putin
iaurtul,am topit gelatina la microunde,apoi am amestecat-o cu iaurtul.
Dupa ce s-a
racorit putin iaurtul l-am turnat în crema de brânza.
La final am
încorporat si frisca si am pus vasul la frigider sa se întareasca crema.
Am desfacut
blatul,l-am taiat în trei parti egale pe lungime(al meu a fost cam patrat),am
pus crema si fructe deasupra.
Al doilea blat
l-am taiat doar în doua fiind mai
îngust.
Am rulat prima
bucata si am pus-o pe platou.
A doua bucata,am
asezat-o în continuarea primeia si tot asa pâna am obtinut o spirala.
Am lasat la
frigider cateva ore.
Am pregatit apoi
crema cu care am acoperit tortul.
Am mixat frisca .
Am mixat untul cu
zaharul pudra,apoi am pus si crema Mascarpone.
La final am pus o
parte din frisca si am retinut putin pentru ornat.
Am pus crema la
frigider sa se întareasca.
Am acoperit
tortul cu crema rece si frisca.
Ciocolata am
topit-o pe baie de aburi.Compozitia nu trebuie sa fie prea fluida.
Am lasat-o pâna
când aproape s-a racit,apoi am pus-o pe marginea tortului.
Am pus bombonele
si ornamente de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu