Pages - Menu

marți, 20 mai 2014

Tort spirală cu cremă de brânză


          E un tort făcut cu multă dragoste şi…cum se întâmplă mai mereu când străduinţa este prea mare,nu iese chiar ce ne-am fi dorit.Am vrut să fac un tort deosebit şi m-am hotărât să fac tortul spirală roz,am preluat ideea de la Miha(Dulciuri fel de fel),apoi am modificat eu  ca să fie pe gustul sărbătoritei.Doar că n-am apreciat eu prea bine dimensiunile,aşa că am făcut doua blaturi în loc de unul.Tot răul spre bine,aşa a ieşit un tort mai mare ,că tot eram mulţi la masă.Si mă bucur că am mai reuşit s-o aniversam pe mama din nou.La multi ani mama!!!!


Ingrediente:
Blat 1:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri ulei
100 gr budinca cu gust de capsuni
Un plic (10 gr) praf de copt
O lingura cacao
Sare
Blat 2:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
½ plic budinca cu gust de capsuni
2 linguri ulei
Sare
½ plic praf de copt
Crema de brânza:
550 gr brânza de vaci
200 ml smântâna 12% grasime
150 ml iaurt 10% grasime           
200 gr zahar
200 ml frisca 32% grasime
10 gr gelatina granule
Vanilie
Coaja de lamâie
Coacaze roşii,afine,kiwi
Pentru topping si ornat:
250 gr unt
250 gr Mascarpone
150 gr zahar pudra
300 ml frisca
200 gr ciocolata
50 gr unt
50 ml lapte
Bomboane de ciocolata cu menta
Ornamente de ciocolata



Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi blatul.
Am separat ouale.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.Apoi am pus zaharul cate o lingura pe rând.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am pus în fir subtire peste albusuri.
Faina am amestecat-o cu praful de budinca,praful de copt si le-am pus peste spuma de oua,amestecând usor cu o paleta .
Am pastrat putina compozitie pe care am amestecat-o cu cacao .
Am pus compozitia într-o tava de 30x32 cm(tava aragazului) pe care am tapetat-o cu hartie de copt,deasupra am facut cateva dungi din compozitia cu cacao.
Am pus la cuptor pentru 15 minute.Verificati cu scobitoarea când este copt.

Am scos tava,am rasturnat pe un prosop ud,am desprins hartia de copt si apoi am rulat împreuna cu hârtia de copt.
Pentru blatul al doilea,am procedat la fel,dar nu am mai pus cacao si am pus în tava de 30x22 cm.
Pentru crema am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.
Am mixat frisca si am pus-o la frigider.
Brânza am amestecat-o cu zaharul si smântâna si am pasat-o cu blenderul pâna s-a transformat într-o pasta fina.
Am adaugat aromele.
Am încalzit putin iaurtul,am topit gelatina la microunde,apoi am amestecat-o cu iaurtul.
Dupa ce s-a racorit putin iaurtul l-am turnat în crema de brânza.
La final am încorporat si frisca si am pus vasul la frigider sa se întareasca crema.
Am desfacut blatul,l-am taiat în trei parti egale pe lungime(al meu a fost cam patrat),am pus crema si fructe deasupra.
Al doilea blat l-am taiat  doar în doua fiind mai îngust.
Am rulat prima bucata si am pus-o pe platou.
A doua bucata,am asezat-o în continuarea primeia si tot asa pâna am obtinut o spirala.
Am lasat la frigider cateva ore.
Am pregatit apoi crema cu care am acoperit tortul.
Am mixat frisca .
Am mixat untul cu zaharul pudra,apoi am pus si crema Mascarpone.
La final am pus o parte din frisca si am retinut putin pentru ornat.
Am pus crema la frigider sa se întareasca.


Am acoperit tortul cu crema rece si frisca.
Ciocolata am topit-o pe baie de aburi.Compozitia nu trebuie sa fie prea fluida.
Am lasat-o pâna când aproape s-a racit,apoi am pus-o pe marginea tortului.

Am pus bombonele si ornamente de ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu