Înainte să aruncaţi cu pietre,celor care nu
sunteţi de acord cu folosirea gelfixului sau a zahărului gelifiant pentru
gemuri sau dulceţuri,am să vă spun că eu am fost de-a dreptul extaziată de
gustul şi culoarea obţinută la această dulceaţă la care am folosit zahăr
gelifiant Mărgăritar 1:1.Ca să nu mai spun de timpul pe care l-am economisit
astfel.Iar dacă vă gândiţi la chimicale,prefer să reduc din altă parte,atât cât
pot să controlez,pentru că nu vom reuşi niciodată să ştim exact atâta timp cât
cumpărăm toate ingredientele.
Ingrediente:
1,900 kg vişine
cântarite fara sâmburi
Zeama de la o lamâie
Cel mai mult a durat treaba cu
scosul sâmburilor din vişine,dar acum am primit cadou o masina pentru aceasta
operatiune,asa ca va fi floare la ureche.
Dupa ce am scos sâmburii,o parte din
visine (nu prea multe)le-am pus în robot si le-am pasat,iar celelalte le-am lasat întregi.
Intr-o cratita am pus visinele sa
fiarba cam 30 minute fara zahar.
Dupa acest timp am adaugat zaharul
gelifiant si zeama de lamaie.Amestecam daca e nevoie,dar nu s-a legat de
cratita.
Din momentul în care incepe sa
fiarba iar ,am lasat 9 minute.In nici un caz mai mult de 10 minute scrie la
instructiuni.
Daca totusi nu se leaga suficient,mai puteti lasa 5 minute in plus.
Facem proba gelifierii.Punem o
lingura de compozitie pe o farfurioara.Daca dupa ce s-a racit se încheaga,este
gata.
Desi pe pachetul de zahar scrie ca
se foloseste 1 kg de
zahar la 1
kg de
fructe,eu am pus 1
kg de
zahar la 1,900
kg visine.
A fost perfect ca si consistenta si
gust.
Gustul dulce acrisor,culoarea
intensa si visinele intregi îmbinându-se cu jeleul fin.
Eu banuiesc ca veti fi tentati sa
încercati,macar dupa ce gustati o lingurita de dulceata lânga un pahar de
apa rece.
Ai dreptate, arata fantastic. O sa fac si eu cu zahar gelifiant, pentru mine economisirea timpului e un deziderat :)
RăspundețiȘtergereSimona,pentru fructe din acestea eu prefer modul acesta de preparare.Mai ales la capsuni ,cred ca e bine sa-si pastreze aroma si culoarea.
ȘtergereExcelent. Si eu folosesc gelfix, de zaharul asta nici nu stiam, dar o sa-l incerc.
RăspundețiȘtergereAdina,eu am gasit la kauflland ,dar cred ca se gaseste si in alte supermarketuri.Pupici
ȘtergereDesi nu folosesc ca eu nu prea....dulcetesc :))))) sa stii ca iti dau dreptate. In plus arata grozav! Cred ca dulceata de visine este una extrem de cautata! Muaaah! am furat si un borcanel :P:)))))
RăspundețiȘtergereLaura,daca as sti ca ajunge ok,ti-as trimite :))))) Dar poate facem schimb la intalneala :))))) Mie tare-mi plac visinele,tocmai am pus 4 kg pentru prajituri si am pus si de visinata.
Ștergeredaca nu s-a legat....ce-i fac?
RăspundețiȘtergereAr fi trebuit sa se lege,doar daca fructele au fost foarte zemoase ar fi putut sa se intample asta.
ȘtergereProbabil ar fi trebuit fiert ceva mai mult inainte de a adauga zaharul,ca sa nu fie compozitia prea lichida.
Sper ca am fost de folos si dulceata nu a fost buna chiar daca nu a avut consistenta dorita.