Un desert foarte simplu de preparat,pe care eu l-am îmbunătăţit cu un sos
de zmeură,sos care i-a dat un plus de savoare.
Pentru clătite puteţi să folosiţi şi altă reţetă care vă este pe plac.Ingredientele
au fost pentru 9 clatite,una s-a mâncat înainte de a ajunge în tavă.
Ingrediente clatite:
2 oua
Faina cât sa obtinem un aluat ca o
smântâna subtire
300 ml lapte
2 linguri iaurt
2 linguri ulei
1 lingura zahar
Coaja de lamâie
vanilie
Sare
Ingrediente crema de brânză:
2 linguri smântâna
Coaja de lamâie
Vanilie
Ingrediente sos de zmeura:
200 ml sirop de zmeura
1 lingura amidon
Ingrediente crema de vanilie:
4 galbenusuri
vanilie
Ingrediente bezea:
4 albusuri
Zeama de lamâie
O lingura amidon
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi clatitele.
Pentru acestea puteti sa folositi orice reteta care va este pe plac.
Eu am batut ouale cu un praf de sare,am adaugat iaurtul,uleiul,lapte si
faina pâna am obtinut consistenta dorita.
Se adauga si aromele.
Am copt clatitele într-o tigaie ceramica deci nu am avut nevoie de ulei.
Pentru crema de brânza am mixat bine toate ingredientele.
Pentru sosul de zmeura,am amestecat siropul de zmeura cu amidonul si l-am
fiert la foc mic pâna s-a îngrosat putin.
Pentru crema de vanilie,am mixat foarte bine galbenusurile cu zaharul,apoi
am adaugat smântâna si vanilia.
Am pregatit o tava de yena,pe care am uns-o cu putin unt.
Peste clatite am turnat crema de vanilie si apoi am pus tava la cuptor la
180 de grade pâna ce crema a început sa se întareasca.Cam 20 de minute am lasat
eu.
In acest timp am pregatit bezeaua.
Am mixat foarte bine albusurile si apoi am adaugat pe rand zaharul pudra.
Am redus focul la 150 de grade si am mai lasat la cuptor 50 de minute.
Le-am lasat sa se raceasca în cuptor.
Nu prea mi-a placut cum a iesit bezeaua,dar insist,odata si odata tot o sa
iasa cum vreau.
Poftă bună !!!!
Fata draga, arata de revista! Sa-ti mai zic ca m-am deshidratat de cand ma uit la ele fiindca salivez incontrolabil? :">
RăspundețiȘtergereHa haaaaaaaaa ,multumesc Alina.
ȘtergereMa bucur ca-ti plac. Pupici