Pentru acest week-end oscilam între
savarine şi un Red velvet cake.Câştigătoare au ieşit savarinele,mai ales că am
găsit o reţetă foarte simplă la
Jamila ,o reţetă cu
care nu aveţi cum să daţi greş.
Nu au ieşit ele
prea aspectuoase pentru că nu am forme speciale pentru savarine,aşa că
m-am descurcat cu
ceea ce aveam la îndemână.
Am mai încercat o
reţetă de savarine,dar aceasta cu aluatul dospit parcă mi s-a părut mai
apropiată de savarinele pe care le mâncam în copilărie.
Ingrediente pentru savarine:
250g faina
1 lingura zahar
2 oua
30 ml ulei
150 ml lapte
caldut
Sare
Ingrediente sirop:
400 ml apa
Esenta de rom
Pentru umplut:
500 ml smantana
pentru frisca
1 lingura zahar
pudra
Optional:gem (de
macese am folosit eu pentru ca este mai acrişor)
Mod de preparare:
Am pregatit mai
întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca.
Intr-un bol am
pus faina.
Zaharul si
drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au dizolvat.
Peste faina am
pus laptele cu drojdia,uleiul si ouale.
Am omogenizat
toate ingredientele ajutându-ma de o paleta deoarece va rezulta un aluat moale.
La final am
adaugat sarea.
Am acoperit vasul
cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit
într-un loc caldut pentru 30 de minute.
Intre timp am uns
cu unt si tapetat cu faina formele.
Dupa cele 30 de
minute,am pus aluatul în forme,ajutându-ma de 2 linguri.
Am umplut formele
cam pe trei sferturi.
Le-am mai lasat
sa dospeasca 15 minute.
Am încalzit
cuptorul la 180 de grade,apoi am pus tava în cuptor.
Eu le-am lasat 30
de minute dar e bine sa verificati cu o scobitoare când sunt coapte.
Cât timp s-au
copt am pregatit siropul.
Am pus sa fiarba
apa cu zaharul,iar dupa ce am oprit focul am adaugat esenta de rom.
Am lasat siropul
sa se raceasca.
Dupa ce s-au
racit si savarinele,am taiat câte un capacel,apoi le-am trecut prin sirop.
Nu trebuie sa
exageram cu siropul altfel se vor înmuia prea tare.
Am mixat smântâna
pentru frisca si la final am adaugat zaharul.
Sub fiecare
capacel am ornat cu frisca.
Deasupra am pus
putin gem de macese.
Ce bunatate....trebuie sa incerc si eu am vazut ca nu trebuie neaparat forma pentru savarina .
RăspundețiȘtergereAsa este.Sigur ca ar fi mai frumoase ca si forma dar gustul e acelasi.
ȘtergereEu am folosit formele de muffins/briose si nu a fost nici o problema.
E o reteta foarte simpla si merita incercata.
Multumesc de vizita.O zi frumoasa.
Ce martisor frumos si delicios ai facut, Dia! :X
RăspundețiȘtergereImi plac mult prezentarile pe fond negru, scot foarte bine in relief preparatul!
Multumesc Meri.
ȘtergereAsa este in ce priveste fondul negru,dar si aici lumina ne poate juca feste.
Pupici
Nu pricep despre ce e vorba în propoziţie, desigur, la partea de preparare zic, că eu nu sunt bucătar, dar dacă ar fi de probat vreo câteva savarine pentru o notă corectă, n-aş zice nu. :D
RăspundețiȘtergerePadre,musai sa facem cumva sa vad ce nota pot sa primesc :)))))
ȘtergereMultumesc de trecere si de aprecieri
Nu as refuza niciodata o savarina, e una dintre prajiturile copilariei si gustul ei inconfundabil m-a cucerit pe viata :) Delicioasa reteta, superba pezentare :) La multi ani!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Te invit la o savarina.
ȘtergereLa multi ani si tie .Pupici
Pffffff, ce-am alergat eu, si cand colo... martie 2015 :P :)))))
RăspundețiȘtergereFaine, faine, si eu le am in plan. Ce-mi place si contrastul, exact martisor! Te pupacesc!
Te pupacesc si eu Laura.Anul asta am facut doar niste bezele :))))
ȘtergereVreau sa le refac si eu savarinele doar sa-mi iau niste forme potrivite.
salut fata frumoasa, sa stii ca azi o sa fac si eu aceste savarine, sau martisoare dulci :) pana mi se intoarce sotul de la servici, avem o aniversare de 37 ani de casnciie, nu o sarbatorim ca nu se poate, asta e, ani mai multi, in afara tarii, inca un pic si pensia aia care o fi, si evident, alte obiceiuri culinare si odihna... asa ca macar o floare si o savarina pentru sotul meu, ca n are mult zahar :) o imbratisare... cand ne om intoarce acasa, daca suntem sanatosi mai multe savarine de 1 martie si o joaca cu nepoteii :)
RăspundețiȘtergerestiu ca te am intrigat putin insa asta e vaita, uneori la evenimente nu e nevoie de multe... ci uite doar de o savarina si un zambet, sa stii de la mine :) te pup si iti doresc si eu un intai martie minunat,acuma fug sa mi cumpar capsuni pentru savarina martisor. Sanatate si iubire!
gladia
Multumesc de vizita si gandul bun.
ȘtergereEu va doresc ani multi si fericiti si de-acum inainte,dar mai ales sa nu va desparta asa o distanta.
Aniversare frumoasa si ma bucur daca reteta mea te-a inspirat si o sa va placa la fel de mult cum ne-au placut si noua.