Pages - Menu

duminică, 1 martie 2015

Savarine

    
   Pentru acest week-end oscilam între savarine şi un Red velvet cake.Câştigătoare au ieşit savarinele,mai ales că am găsit o reţetă foarte simplă la Jamila,o reţetă cu  care nu aveţi cum să daţi greş.
Nu au ieşit ele prea aspectuoase pentru că nu am forme speciale pentru savarine,aşa că
m-am descurcat cu ceea ce aveam la îndemână.
Am mai încercat o reţetă de savarine,dar aceasta cu aluatul dospit parcă mi s-a părut mai apropiată de savarinele pe care le mâncam în copilărie.



Ingrediente pentru savarine:
250g faina
1 lingura zahar
7 g drojdie uscata
2 oua
30 ml ulei
150 ml lapte caldut
Sare

Ingrediente sirop:
400 ml apa
100 g zahar
Esenta de rom

Pentru umplut:
500 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra

Optional:gem (de macese am folosit eu pentru ca este mai acrişor)





Mod de preparare:

Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca.
Intr-un bol am pus faina.
Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au dizolvat.
Peste faina am pus laptele cu drojdia,uleiul si ouale.


Am omogenizat toate ingredientele ajutându-ma de o paleta deoarece va rezulta un aluat moale.
La final am adaugat sarea.


Am acoperit vasul cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit  într-un loc caldut pentru 30 de minute.
Intre timp am uns cu unt si tapetat cu faina formele.
Dupa cele 30 de minute,am pus aluatul în forme,ajutându-ma de 2 linguri.
Am umplut formele cam pe trei sferturi.




Le-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.


Am încalzit cuptorul la 180 de grade,apoi am pus tava în cuptor.
Eu le-am lasat 30 de minute dar e bine sa verificati cu o scobitoare când sunt coapte.


Cât timp s-au copt am pregatit siropul.
Am pus sa fiarba apa cu zaharul,iar dupa ce am oprit focul am adaugat esenta de rom.
Am lasat siropul sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit si savarinele,am taiat câte un capacel,apoi le-am trecut prin sirop.


Nu trebuie sa exageram cu siropul altfel se vor înmuia prea tare.
Am mixat smântâna pentru frisca si la final am adaugat zaharul.


Sub fiecare capacel am ornat cu frisca.
Deasupra am pus putin gem de macese.






12 comentarii:

  1. Ce bunatate....trebuie sa incerc si eu am vazut ca nu trebuie neaparat forma pentru savarina .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este.Sigur ca ar fi mai frumoase ca si forma dar gustul e acelasi.
      Eu am folosit formele de muffins/briose si nu a fost nici o problema.
      E o reteta foarte simpla si merita incercata.
      Multumesc de vizita.O zi frumoasa.

      Ștergere
  2. Ce martisor frumos si delicios ai facut, Dia! :X
    Imi plac mult prezentarile pe fond negru, scot foarte bine in relief preparatul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Meri.
      Asa este in ce priveste fondul negru,dar si aici lumina ne poate juca feste.
      Pupici

      Ștergere
  3. Nu pricep despre ce e vorba în propoziţie, desigur, la partea de preparare zic, că eu nu sunt bucătar, dar dacă ar fi de probat vreo câteva savarine pentru o notă corectă, n-aş zice nu. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Padre,musai sa facem cumva sa vad ce nota pot sa primesc :)))))
      Multumesc de trecere si de aprecieri

      Ștergere
  4. Nu as refuza niciodata o savarina, e una dintre prajiturile copilariei si gustul ei inconfundabil m-a cucerit pe viata :) Delicioasa reteta, superba pezentare :) La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona.Te invit la o savarina.
      La multi ani si tie .Pupici

      Ștergere
  5. Pffffff, ce-am alergat eu, si cand colo... martie 2015 :P :)))))
    Faine, faine, si eu le am in plan. Ce-mi place si contrastul, exact martisor! Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pupacesc si eu Laura.Anul asta am facut doar niste bezele :))))
      Vreau sa le refac si eu savarinele doar sa-mi iau niste forme potrivite.

      Ștergere
  6. salut fata frumoasa, sa stii ca azi o sa fac si eu aceste savarine, sau martisoare dulci :) pana mi se intoarce sotul de la servici, avem o aniversare de 37 ani de casnciie, nu o sarbatorim ca nu se poate, asta e, ani mai multi, in afara tarii, inca un pic si pensia aia care o fi, si evident, alte obiceiuri culinare si odihna... asa ca macar o floare si o savarina pentru sotul meu, ca n are mult zahar :) o imbratisare... cand ne om intoarce acasa, daca suntem sanatosi mai multe savarine de 1 martie si o joaca cu nepoteii :)
    stiu ca te am intrigat putin insa asta e vaita, uneori la evenimente nu e nevoie de multe... ci uite doar de o savarina si un zambet, sa stii de la mine :) te pup si iti doresc si eu un intai martie minunat,acuma fug sa mi cumpar capsuni pentru savarina martisor. Sanatate si iubire!
    gladia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita si gandul bun.
      Eu va doresc ani multi si fericiti si de-acum inainte,dar mai ales sa nu va desparta asa o distanta.
      Aniversare frumoasa si ma bucur daca reteta mea te-a inspirat si o sa va placa la fel de mult cum ne-au placut si noua.

      Ștergere