De ceva vreme primisem
de la draga mea mea prietenă Laura,un
premiu delicios,un borcănel cu dulceaţă aromată
de trandafiri şi o sticluţă cu sirop de trandafiri.
Până acum gustasem doar
dulceaţă de trandafiri din comerţ şi nu m-a prea încântat gustul.
Si pentru că vroiam să
testez această dulceaţă,m-am gândit la o
reţetă încercată de multe dintre
prietenele mele dragi de pe Bucătăraş.
“Epidemia” a plecat de
la reţeta Bunicii,iar apoi fetele au
preluat-o şi au adaptat-o după gusturile lor.
La fel şi eu,am plecat
de la reţeta pregătită de Merişor dar am mai modificat-o puţin şi am folosit în
loc de zahăr,Green Sugar pulbere,un îndulcitor natural cu zero indice glicemic şi
zero calorii.
Voi puteţi însă să
folosiţi zahăr în reţetă.
Ingrediente:
Blat(forma cu diametrul
de 20 cm):
3 oua
150 g Green Sugar
pulbere(sau zahar)
150 g faina
Sare
Bezea cu aromă de
trandafiri:
5 albusuri de ou
3 linguri Green Sugar
pulbere(sau zahar)
Zeama de lamâie
2 linguri dulceata de
trandafiri
Sare
O picatura colorant roşu
(optional)
Caramel:
4 linguri Green sugar
pulbere(sau zahar)
Crema de zmeura si
mascarpone:
500 g mascarpone
200 g zmeura
1 lingura Green Sugar
(sau zahar)
Pentru ornat: zmeura si frunze
de lamâiţă
Mod de preparare:
Blatul l-am pregatit
dupa reteta de aici,într-o forma de
20 cm.
Intr-o cratita cu
acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4
linguri de Green Sugar(zahar).Mare atentie sa nu se arda pentru ca va deveni
amarui.
Am “îmbracat” peretii
cratitei cu zaharul caramelizat,apoi am pregatit bezeaua.
Am mixat cele 5 albusuri
cu un praf de sare.Când spuma a devenit ferma am adaugat zaharul si zeama de
lamâie.
La final am încorporat
usor dulceata de trandafiri.
Eu am pus si o picatura
de colorant rosu pentru un contrast de culoare.
Am turnat bezeaua în
cratita în care am caramelizat zaharul,apoi am pus cratita într-o alta cratita
mai mare ,în care am pus apa fierbinte.
Astfel pregatite,le-am
introdus la cuptor la 180 de grade pentru
35 de minute.
Am oprit focul si am
lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor.
Dupa ce s-a racit,am pus
blatul peste bezea,am asezat deasupra un platou si cu o miscare ferma,am
rasturnat cratita.
Astfel caramelul se va
scurge si se va îmbiba în blat..
Pentru crema am mixat
crema mascarpone cu o lingura de Green
Sugar.
Zmeura am zdrobit-o cu
furculita si am amestecat-o cu crema de mascarpone.
Cu aceasta crema am îmbracat tortul.
L-am decorat si l-am
lasat la frigider peste noapte.
Nu este greu de
pregatit,doar eu m-am întins la vorba/scris,ca de obicei J))))
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu