Când mă gândesc că era o
vreme când nu prea mă încumetam să fac aluaturi,realizez ce multe bunătăţi am
ratat.
Mie îmi plac foarte mult
prăjiturile cu brânză dulce de vaci,mai ales că întotdeauna găsesc la piaţă brânză
proaspătă şi foarte gustoasă.
Aşa că am pregătit
aceste rulouri cu brânză pentru o zi mohorâtă de Duminică.
Asta nu înseamnă că dacă
ar fi fost o zi însorită,cum a fost azi,nu le-aş fi savurat cu aceeaşi poftă.
Dar mai bine vă spun cum
le-am pregătit.
Pentru rulourile cu brânză
veţi avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru aluat:
580 g faina
3 oua
100 g unt 82% grasime
100 ml lapte
80 g zahar
20 g drojdie proaspata
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
600 g brânza dulce de
vaci
2 linguri zahar
1 ou
Vanilie
Coaja de lamâie
50 g stafide
1 lingura rom
Mai avem nevoie de un ou
pentru uns
Mod de preparare rulouri
cu brânza:
Am pregatit mai întâi
aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca.
Drojdia am amestecat-o
cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.
Am lasat-o sa se
activeze.Intre timp am mixat ouale cu zaharul,apoi am pus untul topit si
racit,drojdia.Am adaugat apoi alternative faina si lapte caldut,sarea si
aromele.
Trebuie sa obtinem un
aluat nu prea moale .Daca e nevoie mai adaugati faina sau lapte.Aceasta depinde
de tipul de faina folosit,sau de marimea oualor.
Am framântat pâna am
obtinut un aluat elastic care se desprinde usor de peretii vasului.
Am acoperit cu un prosop
curat si l-am lasat sa dospeasca la loc caldut.
Eu am avut ouă de ţară,asa
ca aluatul meu a avut o culoare foarte frumoasa.
Cât timp a dospit
aluatul,am pregatit umplutura.
Stafidele le-am pus la înmuiat
în rom.
Am mixat brânza cu
zaharul,vanilia si oul batut.La final am razuit coaja de lamâie si am adaugat
stafidele scurse.
Dupa ce aluatul a dospit,am
întins doua foi dreptunghiulare,taindu-le si pe acestea în doua pe lungime.Am
pus umplutura si le-am rulat .
Am taiat apoi obtinând
din fiecare bucata câte trei rulouri.
Sigur ca voi puteti sa
le dati si alta forma.Eu asa le-am vrut de data aceasta.
Le-am lasat sa mai
dospeasca în tava pâna s-a încalzit cuptorul.
E bine sa verificati sa
fie coapte.
V-as recomanda sa
folositi pentru umplutura brânza care este bine scursa,altfel aluatul se va înmuia
si umplutura va curge.
Sunt foarte gustoase
calde,dar si reci alaturi de o cana de lapte sau iaurt.
S-aveţi poftă !!!
Am trecut să las câteva rânduri. Desigur, aş putea vorbi despre cosit, despre sudat, despre cântat şi despre alte multe lucruri, nu despre mâncare, că nu le am cu aşa ceva, mai ales că era gata-gata să citesc cu ochii închişi pe motiv că-i încă post şi eu sunt la cură, cum bine ştii. :))
RăspundețiȘtergereNo, faine rulouri, numai bune de mâncat dacă le ai. :P
Seara buna Padre.
ȘtergereRecunosc ca,eu pacatoasa,m-am cam rusinat nitel pentru ca mi-ai amintit ca unii-s la cura :))))
Sunt bune rau daca le ai.Promit sa am si de-astea cand o sa-mi faci o vizita.
Multumesc de vizita si aprecieri.
Seara binecuvantata sa fie la casa voastra.