Cred că sunt puţini cei
cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei.
De obicei,eu prefer să înlocuiesc
blatul de biscuiţi cu pandişpan,însiropat şi acesta pentru a fi şi mai răcoros.Stiu
că nici nu prea seamănă cu cheesecake-ul ştiut de toată lumea.
Nici nu am avut chef să
mă complic prea mult,fructele aromate m-au ajutat să obţin un desert minunat.
Ingrediente:
Pentru pandispan(tava cu
diametrul de 20 cm):
3 oua
90 g zahar
90 g faina
Sare
vanilie
1 lingura mac
Sirop:
100 ml apa
2 linguri zahar
zeama de lamâie
Pentru crema de bânză:
500 g mascarpone
Un plic budinca cu gust
de lamâie de la Dr.Oetker
400 ml lapte
Zeama de la o lamâie
6 foi gelatina
4 linguri zahar pudra
200 ml smântâna pentru
frisca
Vanilie
Mure si zmeura
Pentru topping:
200 ml sirop de zmeura
1 lingura amidon
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi
pandispanul.
Am mixat ouale întregi
cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul.
Am pus vanilia si am încorporat
usor faina,iar la final semintele de mac.
Am tapetat tava cu unt
si faina,am pus compozitia si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de
minute.
L-am lasat sa se
raceasca si am pregatit crema de branza.
Am mixat smântâna pentru
frisca si am lasat-o la frigider.
Pentru sirop am fiert
toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.
Am pregatit budinca.
Am pus foile de gelatina
sa se hidrateze în apa rece (apa cât sa le acopere).
Am amestecat praful de
budinca cu 1 lingura de zahar pudra si laptele rece,am pus vasul la foc mic si
am fiert pâna ce s-a îngrosat.
Am luat vasul de pe
foc,am adaugat zeama de lamâie si foile
de gelatina scurse bine de apa.
Am amestecat pâna ce gelatina
s-a topit.
Am mixat crema
mascarpone cu cele 3 linguri de zahar pudra ramase,apoi am încorporat budinca
racita si la final frisca.
Am asezat pandispanul pe
un platou,l-am însiropat,am pus inelul reglabil în jurul lui,am pus crema,în
care am pus zmeura si mure.
Am lasat la frigider
,iar dupa ce s-a întarit crema,am pus deasupra jeleul.
Pentru jeleu am amestecat
siropul cu amidonul si l-am fiert pâna ce s-a îngrosat.L-am lasat sa se
raceasca,dar sa ramâna înca destul de fluid,apoi l-am pus peste crema.
Am ornat cu fructe si
chipsuri de ciocolata.
S-aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu