De multe ori nu este
necesar să ne complicăm pentru a pregăti ceva delicios.
Cam aşa a fost şi cu
acest tort.Cum mai aveam încă un borcan de vişine pentru prăjituri,am zis să le
combin cu o cremă de ciocolată şi un blat pufos şi însiropat.
Zis şi făcut!Nu-mi rămâne
decât să aştept musafiri.
Ingrediente:
Blat pandişpan(tava cu
diametrul de 20cm):
4 oua mari
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri ulei
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Crema de ciocolată:
250 g ciocolata 50% cacao
350 smântâna pentru
frisca
250 g mascarpone
1 lingura miere de
albine
Vişine în jeleu:
Vişinele dintr-un borcan
de 420 ml
Siropul de la vişine + înca
100 ml sirop
1 lingura amidon
Sirop:
200 ml apa
2 linguri zahar
Zeama de lamâie
Glazura:
80 g ciocolata
3-4 linguri lapte
30 g unt
1 lingura miere de
albine
Mod de preparare:
Pentru blat,am separate galbenusul
de albusul oualor.
Galbenusurile le-am
amestecat cu uleiul si vanilia.
Albusurile le-am mixat
cu un praf de sare.
Cand spuma a devenit
ferma,am adaugat treptat zaharul mixând în continuare.
Am încorporat
galbenusurile cu ajutorul unei palete,apoi faina.
Am pus compozitia în
tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade,pentru 30 de minute.
Am lasat blatul sa se
raceasca în cuptor.
Pentru sirop am fiert
ingredientele,apoi l-am lasat sa se raceasca.
Am scurs visinele de
sirop.Am diluat amidonul cu putina apa rece,l-am pus apoi peste sirop.
Am pus vasul pe foc mic
si am amestecat cu un tel pâna ce s-a îngrosat.
Am pus visinele si l-am
lasat sa se raceasca.
Pentru crema de
ciocolata,am topit ciocolata pe baie de aburi,am înfierbântat 200 ml smântâna
pentru frisca si am pus-o peste ciocolata.
Am omogenizat,am lasat-o
sa se raceasca.Am pus-o apoi la frigider pentru o ora.
Am mixat restul de 150
ml smântâna.
Am scos ciocolata de la
frigider,am mixat-o.Am adaugat apoi mascarponele si la final am încorporat usor
frisca.
Am taiat blatul în
doua,l-am însiropat.
Peste blat am pus crema
de ciocolata si jeleul de vişine în cercuri concentrice.
Am acoperit cu cel de-al
doilea blat.
Am îmbracat tortul cu crema de ciocolata.
Pentru glazura,am pus
toate ingredientele pe baie de aburi.
Când ciocolata s-a
topit,am lasat-o putin sa se racoreasca
si am pus-o deasupra tortului.
L-am mai lasat la
frigider câteva ore.Va fi mult mai bun daca este foarte rece.
S-aveţi poftă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu