Grozave de savurat la micul dejun lânga
o ceaşcă de ceai,cafea ori lapte.Calde şi aromate îţi schimbă perspectiva
asupra zilei ce tocmai a început.Aceste brioşe sunt asemănătoare aluatului
franţuzesc,având un conţinut ridicat de unt şi ouă.Este important să pregătiţi
aluatul cu o zi înainte pentru că este necesar să stea la frigider 24 de ore
sau cel puţin peste noapte.In acest timp aluatul va creşte foarte frumos.Coapte
în formele de muffins,au şi un aspect foarte plăcut de porţii individuale.Savurându-le
de dimineaţă lânga cafeaua fierbinte ,îmi închipuiam că sunt pe terasa unei
cafenele de pe malul Senei ,aerul rece vestea deja ultimele zile ale
toamnei,iar vântul împrăştia leneş frunzele arămii.O dimineaţă ce te îmbie la
leneveală.
Ingrediente:
7g drojdie uscata
4 oua
1 lingurita sare
vanilie
stafide
aurii,caise deshidratate,afine
rom pentru
înmuiat stafidele
Pentru uns:
Galbenus de
ou+lapte
Faina am
amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol.
Am facut o
adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina
peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.
Untul la
temperatura camerei,l-am taiat cubulete.
La viteza mica
,am adaugat câte un cub de unt pâna l-am încorporat pe tot.
Dupa aceasta
etapa,aluatul având grasime, a început
sa se desprinda de peretii vasului.
Am presarat
faina,am acoperit cu o folie de plastic,lasând loc sa creasca si am pus la
frigider pâna a doua zi.
Le-am pus în
formele de muffins.
Apoi le-am mai
lasat sa creasca în loc caldut.
Am încalzit
cuptorul la 220 de grade.
Am uns briosele
cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi le-am pus la cuptor pentru 10-15
minute pâna s-au rumenit.
Arata superb! Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri.O reteta care mi-a placut foarte mult.Un rasfat adevarat.
ȘtergereCe frumoase sunt! Sa stii ca si pe mine m-au dus cu gandul la un mic dejun parizian, de cum am vazut prima fotografie si inainte sa citesc introducerea :)
RăspundețiȘtergereSimona,multumesc tare mult de trecere si de aprecieri.Foarte incantata am fost si eu de reteta asta.
ȘtergereArata grozav de ımbietor. Ma miram ca nu vad laptele ıntre ingrediente. Le trec pe lista, ca prea-s ochioase pufoşeniile astea.
RăspundețiȘtergereMultumesc Luminita(Meryem).Abia astept sa vad ce minunatii ar iesi din mainile tale fermecate. Iti recomand cu drag reteta.Pupici
ȘtergereFoarte dragute-s!
RăspundețiȘtergereDar cat sunt de bune Corina! Pupici
ȘtergerePufosenii frumoase :-*
RăspundețiȘtergereDa,e un aluat foarte pufos si cu un gist deosebit de la unt.
Ștergeremultumesc,voi incerca!
RăspundețiȘtergereAstept impresii.
Ștergere