L-am denumit aşa după forma
modelului format de cele două culori.Deşi este o compoziţie de chec,am preferat
să folosesc o formă de tort cu diametrul de 20 cm .Reţeta este cât se
poate de simplă,iar rezultatul a fost delicios.Ideea acestui chec apatine mamei mele,eu am fost mai mult pe post de asistent de data aceasta.
Ingrediente:
4 oua
250 ml lapte
250 ml ulei
1 plic praf de
copt
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Zahar pentru
pudrat
Mod de preparare:
Pentru început am
tapetat forma cu hârtie de copt,punând o bucata pe fundul formei si lipind o
fâşie pe peretii formei.
Am mixat ouale cu
un praf de sare si zaharul pâna ce
acesta s-a topit,apoi am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am amestecat cu
un tel,deoarece compozitia devine destul de lichida.
Am adaugat
aromele si am împartit compozitia în doua(eu nu am reusit sa fac cantitati
egale,cea alba fiind mai multa).
Celelalte 145 g faina le-am amestecat
cu restul prafului de copt si cacaoa si le-am pus peste cealalata jumatate de
compozitie.
Am obtinut astfel
o compozitie de culoare alba si una de culoare maro.
Am pus fiecare
din cele doua compozitii în câte un poş dar puteti folosi si un polonic mai
mic,e destul de greu de lucrat cu poşul.
Am pus prima data
compozitie alba în mijlocul formei de copt,apoi am pus compozitia cu
cacao,iarasi alba si tot asa pâna am terminat toata compozitia.
Am pus la cuptor
la 180 de grade pentru 50 de minute.
Mie mi s-a parut
ca s-a copt foarte greu dar totusi a ramas foarte pufos.
Este util sa
verificati cu o scobitoare sau un baţ de frigaruie când este copt.
Am lasat sa se
raceasca pe un gratar si am pudrat cu zahar.
Arata fantastic, si se vede ca e pufos <3
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Foarte pufos este desi imi faceam probleme ca a trebuit sa stea asa mult la cuptor.Era super daca reuseam sa impart in asa fel ca sa fie cantitati egale.
ȘtergereImi place mult!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi. :-*
ȘtergereCe frumos arata!
RăspundețiȘtergereMersi Timi :-* foarte mult ne-a placut
Ștergere