O mâncare foarte gustoasă cred
eu.Aveam aşa o poftă de chiftele,de aceea le-am făcut aşa uriaşe.Coapte la
cuptor şi însoţite de paste,a fost o mâncare destul de uşoară şi deosebit de gustoasă.
Ingrediente:
Pentru chifteluţe:
300 gr carne de
porc tocata
2 cartofi
2 felii pâine
Un ou
3 catei usturoi
Sare ,piper
Marar si
patrunjel verde
Pentru sos:
O ceapa rosie
2 morcovi
2 rosii
Un gogosar rosu
100 ml suc de
rosii
Un catel de
usturoi
Sare,piper
Busuioc
2 linguri ulei
Pentru garnitura paste tagliatelle
Mod de preparare:
Am pregatit mai
întâi chiftelutele.
Am amestecat
carnea tocata cu cartofii dati pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce i-am stors
putin de zeama.Am pus si painea înmuiata si scursa si ea.
Am pus
usturoiul,oul ,verdeata si am condimentat.
Am facut chiftele
mai mari pe care le-am pus în tava de briose în care am pus hârtiute.
Am vrut niste
chiftele mai mari asa ca le-am copt în cuptor.
Pentru sos,am
calit ceapa si morcovul cu putin ulei.Am adaugat rosiile oparite ,decojite si
taiate bucati.
Am pus putina apa
si am lasat sa fiarba la foc mic.
Am adaugat apoi
gogosarul taiat ,sucul de rosii.Am condimentat.
Spre final am pus
usturoiul si busuiocul.
Am pus
chiftelutele in sos si am lasat sa fiarba doua trei clocote.
Am servit cu
paste tagliatelle.
Pofta buna !!!!
Tare bune sunt si tare frumos le prezinti :). Nu ani de zile am mancat pastele cu alte chestii, dar la chiftele nu ne-am gandit pana cand nu am vazut niste poze faine pe internet :)
RăspundețiȘtergereFoarte bune au fost.Chiar mi s-a cam facut dor de chiftele.Multumesc Simona
Ștergere