Poftiţi,poftiţi
că sunt încă calzi.
Recunosc,ficăţeii
nu se numără printre mâncărurile mele favorite dar,pregătiţi în felul acesta
,mi-au plăcut.
Ingrediente:
Câtiva ficatei de
pui (cam 300 gr.am avut eu)
6 felii de bacon
Lapte
100 ml apa
100 ml vin alb
Sare,piper
Ulei
Rozmarin verde
Mod de preparare:
Ficateii se spala si se curata de pielite.Se
pun în lapte si se lasa peste noapte în frigider.
Se scot din lapte si se tamponeaza cu un
servetel absorbant.Se condimenteaza cu piper si foarte putina sare,sau deloc
daca baconul este sarat.
Se învelesc în
feliile de bacon.Se pot pune si câte doi ficatei într-o felie de bacon,în
functie de marimea lor si de latimea feliei de bacon.
Intr-un vas ceramic,punem foarte putin
ulei,asezam ficateii,punem apa si vinul.Mai presaram putin piper si
frunzulitele de rozmarin.
Punem la cuptor si lasam pâna când scade
tot lichidul si se rumenesc frumos deasupra.
Poftă bună !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu