Pentru că mă cam săturasem de
dulciuri sofisticate şi îmi plac dulciurile cu brânză,am decis să mă joc puţin
cu o combinaţie de aluat pufos şi brânză dulce de vaci.Si cum văzusem forma
aceasta interesantă de „corăbioare”,am zis să încerc să le dau această
formă.Sigur că aspectul este altul dacă folosim un aluat nedospit,dar nouă ne-a
plăcut mult rezultatul,dar mai ales gustul delicios.
Mă gândeam că aş putea face chiar o
pască cu forma aceasta.
Nu mai spun că a fost cu peripeţii
„dulcele” asta,era sa rămân şi fără bunăciune şi să mă ….ard,pentru ca mi-a
alunecat tava de pe gratarul cuptorului.
Ingrediente:
Pentru aluat:
3 oua
270 ml lapte
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
3 linguri zahar
Vanilie
Coaja de lamâie
Zmeura
Pentru finisat:
Ou pentru uns
Zahar pudra
Mod de preparare:
Am pregatit o maia
din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am
lasat sa dospeasca.
Ouale le-am batut
cu zaharul.
Faina cernuta am
amestecat-o cu sarea,untul topit si racit,ouale batute,aromele si maiaua.
Am framântat un
aluat cu laptele caldut,pâna am obtinut un aluat nelipicios si destul de
elastic.
A fost suficienta
cantitatea de lapte pe care am pus-o,dar în functie de faina folosita,puteti sa
mai adaugati sau sa reduceti.Aluatul nu trebuie sa fie nici prea moale dar nici
tare.
Am lasat la
dospit în loc caldut,fara curenti de aer.
Brânza am
amestecat-o cu crema Mascarpone,zaharul si aromele.
Dupa ce aluatul
si-a dublat volumul,am întins o foaie,am taiat forme rotunde cu un pahar.
Am pus pe fiecare
crema de brânza si am adunat-o ca si o barcuţă sau corabioara cum le-am spus.
Le-am asezat de
jur împrejurul formei de tarta pe care am tapetat-o cu unt si faina.
Am format cercuri
concentrice pâna am umplut tava.
Pe mijloc am
format doi trandafirasi ,cam stângaci ce-i drept.
Am pus si zmeura din loc în loc.
Din aluatul
ramas,am facut o împletitura cu brânza si zmeura.
Am mai lasat sa
dospeasca în tava 10-15 minute,am uns cu ou si am pus la cuptor pentru 35-40 de
minute.
Verificam cu o
scobitoare când este copt.
Am pudrat cu
zahar si am mâncat cu multa placere.Chiar prea multa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu