Rămăsesem cu gândul la
checul Gabrielei(Gabrielacuisine),arăta atât de apetisant că nu am putut
rezista tentaţiei prea multă vreme.Eu am mai modificat cantităţile şi am adăugat
şi fructe(cireşe ,zmeura) pentru că nu vreau să renunţ deloc la fructe în
deserturi în această perioadă.A ieşit un chec atât de pufos,umed ,plin de
fructe şi foarte aromat,chiar dacă nu aşa frumos ca al gabrielei.O problemuţă
am avut cu tava în care l-am pus,care e prea adâncă şi îngustă deci se cere
schimbată.Mama a spus că demult nu mi-a ieşit aşa bun.
Ingrediente:
4 oua
Vanilie
Zeama si coaja de
la o lamâie
Sare
Cireşe ,zmeura
Sos de zmeura
pentru servit
Mod de preparare:
Am separat
albusurile de galbenusuri la cele 4 oua.
Untul moale l-am
amestecat cu crema mascarpone si zaharul(am pastrat doua linguri de zahar
pentru albusuri) si am mixat pâna s-au facut spuma si zaharul s-a topit.Am
adaugat pe rând cele patru galbenusuri,mixând bine dupa fiecare.
Am pus si
iaurtul.
Faina am
amestecat-o cu praful de copt si am încorporat-o în crema de unt,folosindu-ma
de un tel.
Dupa ce am pus
prima repriza de faina,am pus si zeama de lamâie,
La final am
adaugat vanilia si coaja de lamâie.
Albusurile le-am
batut spuma tare cu un praf de sare,am pus si cele doua linguri de zahar,apoi
le-am amestecat tot cu un tel in restul compozitiei.
Am pus o parte de
compozitie în tava de guguluf tapetata cu faina(mi s-a cam lipit putin,deci
trebuie s-o schimb!!!),am pus un start de zmeura,am pus restul compozitiei si
deasupra ciresele dupa ce le-am scos sâmburii.
Am pus tava în
cuptorul preîncalzit,cam la 180 de grade pentru 60 de minute.
Temperatura nu
trebuie sa fie mai mare pentru ca timpul de coacere este destul de mare.
Poate daca
folositi altfel de tava,puteti creste temperatura,dar sa verificati cu o
scobitoare sau un baţ de frigaruie(în cazul meu) când este copt.
Dupa ce s-a
copt,l-am lasat sa se raceasca,apoi l-am rasturnat pe un platou.
L-am pudrat cu
zahar si i-am pus puţin sos de zmeura.
O MINUNAŢIE!!!!!
Ce bunatate!
RăspundețiȘtergereTimea,sunt sigura ca ar fi pe gustul tau.Pupici
ȘtergereMinunat chec! Iti dau dreptate cu fructele, in perioada asta trebuiesc exploatate la maxim :)
RăspundețiȘtergereAzi am cumparat zmeura,dar am congelat-o ca nu am cand sa mai fac desert.
ȘtergereDraga mea, tare mult ma bucur sa vad ca ti-ai facut blog, felicitari arata foarte bine, te pupacesc!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana.Nu prea am timp sa ma ocup de el si sunt toate cam "imprastiate" pe aici :))))) Pupici si ma bucur ca mi-ai trecut pragul
Ștergere