Foarte mult îmi
plac,cam în orice combinaţie,dulci ori sărate.De data aceasta le-am încercat cu
faină de mălai şi tare mi-au plăcut.
Ingrediente:
220 gr faina
malai foarte fin macinata
2 oua
200 ml lapte
batut
3o gr unt
100 gr zahar
½ lingurita praf
de copt
½ lingurita
bicarbonat
sare
Vanilie
Lamaie
Mod de preparare:
Topim untul într-o
craticioara.Ouale le mixam bine cu zaharul si un praf de sare.Turnam untul în
fir subtire pe marginea vasului si mixam în continuare.Apoi punem si laptele
batut si aromele.
Incorporam
faina,praful de copt si bicarbonatul.Lasam amestecul la frigider pentru 20 de
minute.
Intr-o tigaie
antiaderenta punem compozitia.Nu trebuie sa fie nici prea groase,nici foarte
mari,un diametru de 8 cm
este ok,pentru a le putea întoarce.Lasam focul mic.
Când deasupra
apar basicute de aer,e momentul sa le întoarcem.Vor avea o culoare maronie,nu trebuie sa le lasam prea
mult,altfel se vor arde.
Servim cu
lapte,iaurt,dulceata sau simple.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu