De ceva vreme
pofteam eu la „tăvălita” asta,dar acum i-a venit rândul ,că doar lista mea cu
cele „musai de făcut” e foarte lungă.Reţeta Bucătarului Maniac m-a atras cel
mai mult,am modificat-o doar puţin.Blatul cu miere de albine mi s-a părut cel
mai potrivit pentru această prăjiturică.
Pentru blat am folosit:
5 oua
3 linguri miere
de albine
1 plic praf de
copt
200 ml lapte
Sare
Vanilie
Pentru glazura-sirop:
200 ml lapte
2 linguri cacao
Rom
Pentru „tavaleala”:
Nuca macinata
Am pregatit mai
întâi blatul.
Am separat
albusurile de galbenus.
Din zahar am
retinut 100 g
(5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul.
Am adaugat
galbenusurile pe rând,mierea,praful de copt stins cu lapte,faina si laptele în
reprize alternative.
La final am pus
vanilia.
Albusurile le-am
batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rând cele 5 linguri de
zahar.
Spuma de albusuri
am încorporat-o în cealalta
compozitie,ajutându-ma de o paleta.
Am pus compozitia
într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Am folosit o tava
de 20x30 cm,a iesit un blat destul de
înalt.
Am pus tava în
cuptorul preâncalzit pentru 30 de minute.
Verificati totusi
cu o scobitoare când este copt.
Pentru glazura
–sirop,am pus toate ingredientele,mai putin romul într-o cratita pe foc.
Le-am lasat pana
s-au omogenizat,am luat vasul de pe foc si am adaugat romul.
Am taiat blatul
bucati,cuburi sau dreptunghiuri ,cum preferati,le-am dat prin siropul caldut
iar apoi prin nuca de cocos.
Blatul nu trebuie
lasat sa se îmbibe prea mult cu sirop.
Nuca de cocos se
pune câte putina si se adauga treptat pentru a nu se îmbiba toata cu sirop.
Eu am „tavalit „
câteva bucati si prin nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu