Cât de greu îmi e să mă hotărăsc
acum când sunt atâtea fructe la piaţă.Am luat zmeură şi coacăze roşii,aşa că
le-am combinat pe cele din urmă cu nişte urdă bună şi dulce.Voi puteţi la fel
de bine să folosiţi brânză de vacă ori alt fel de brânză.
Pe mine dulcele
acesta m-a dus cu gândul direct pe plajele însorite,mai ales într-o zi aşa
călduroasă.
Pentru foaia de tarta:
500 gr faina
170 gr unt rece
50 gr zahar
3 linguri smântâna
2 galbenusuri de
ou
O lingura otet
5 gr praf de copt
O lingurita sare
Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
300 gr urdă (sau
brânza de vaca)
300 gr iaurt
grecesc 10% grasime
100 gr unt
100 gr zahar
Coaja si zeama de
lamaie
Esenta de vanilie
2 oua
5 linguri griş
250 gr coacăze
roşii+o lingura zahar
Zahar pentru
pudrat
Pregatim foaia de
tarta.
Cernem faina într-un
bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt.
Intr-un alt bol
amestecam galbenusurile cu otetul si smântâna..
Peste faina pune
bucatelele de unt rece si amestecam repede pâna obtinem o compozitie nisipoasa.
Punem amestecul
de ou si smântâna.Amestecam doar pâna se omogenizeaza totul,nu mai mult.Acoperim
cu o folie bila de aluat si lasam la frigider o ora.
Scoatem coca si întindem
o foaie,suficient de mare cât sa îmbracam si peretii formei.Pastram o parte
pentru formele de deasupra tartei.
Punem tava la
frigider pâna pregatim umplutura.
Pentru
umplutura,amestecam urda cu doua linguri de zahar,vanilia si coaja de lamâie.Adaugam
apoi iaurtul.
Separam albusurile
de galbenusuri la cele doua oua..
Mixam untul cu
restul de zahar pâna devine o crema pufoasa.Adaugam pe rând galbenusurile.
Punem apoi branza
în crema de unt,grisul si la final
albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Coacazele le
punem cu o lingura de zahar,putin înainte de a le adauga în umplutura.
Scoatem tava de
la frigider,punem jumatate de umplutura,asezam un strat de coacaze,apoi mai
punem umplutura si iar coacaze.
Pe margine am pus
niste floricele de aluat,ca sa fie frumoasa si ca sa evit ca umplutura(prea
multa) sa dea pe dinafara.
Puneti tava în
cuptorul preîncalzit,aproximativ 40 de minute,dar e util sa verificati când
este coapta.
Lasam sa se
raceasca în cuptor,apoi o punem la frigider.Pudram cu zahar si servim cu
pofta….va garantez.
O minune de tarta, si tare frumos colorata, felicitari! :X
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Pupici
ȘtergereFt. frumos ca tot ce faci !!
RăspundețiȘtergere...ai retete minunate....ti-am si probat cateva de pe bucataras!!
Camy!
Multumesc frumos Camy,pentru vizita si pentru aprecieri.Zi frumoasa
Ștergere