Pages - Menu

joi, 26 iunie 2014

Tartă cu urdă şi coacăze roşii


            Cât de greu îmi e să mă hotărăsc acum când sunt atâtea fructe la piaţă.Am luat zmeură şi coacăze roşii,aşa că le-am combinat pe cele din urmă cu nişte urdă bună şi dulce.Voi puteţi la fel de bine să folosiţi brânză de vacă ori alt fel de brânză.
Pe mine dulcele acesta m-a dus cu gândul direct pe plajele însorite,mai ales într-o zi aşa călduroasă.




Pentru foaia de tarta:
500 gr faina
170 gr unt rece
50 gr zahar
3 linguri smântâna
2 galbenusuri de ou
O lingura otet
5 gr praf de copt
O lingurita sare
Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
300 gr urdă (sau brânza de vaca)
300 gr iaurt grecesc 10% grasime
100 gr unt
100 gr zahar
Coaja si zeama de lamaie
Esenta de vanilie
2 oua
5 linguri griş
250 gr coacăze roşii+o lingura zahar
Zahar pentru pudrat


Pregatim foaia de tarta.
Cernem faina într-un bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt.
Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smântâna..
Peste faina pune bucatelele de unt rece si amestecam repede pâna obtinem o compozitie nisipoasa.
Punem amestecul de ou si smântâna.Amestecam doar pâna se omogenizeaza totul,nu mai mult.Acoperim cu o folie bila de aluat si lasam la frigider o ora.
Scoatem coca si întindem o foaie,suficient de mare cât sa îmbracam si peretii formei.Pastram o parte pentru formele de deasupra tartei.
Punem tava la frigider pâna pregatim umplutura.
Pentru umplutura,amestecam urda cu doua linguri de zahar,vanilia si coaja de lamâie.Adaugam apoi iaurtul.
Separam albusurile de galbenusuri la cele doua oua..
Mixam untul cu restul de zahar pâna devine o crema pufoasa.Adaugam pe rând galbenusurile.
Punem apoi branza în crema de unt,grisul  si la final albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Coacazele le punem cu o lingura de zahar,putin înainte de a le adauga în umplutura.

Scoatem tava de la frigider,punem jumatate de umplutura,asezam un strat de coacaze,apoi mai punem umplutura si iar coacaze.

Pe margine am pus niste floricele de aluat,ca sa fie frumoasa si ca sa evit ca umplutura(prea multa) sa dea pe dinafara.
Puneti tava în cuptorul preîncalzit,aproximativ 40 de minute,dar e util sa verificati când este coapta.

Lasam sa se raceasca în cuptor,apoi o punem la frigider.Pudram cu zahar si servim cu pofta….va garantez.

4 comentarii:

  1. O minune de tarta, si tare frumos colorata, felicitari! :X

    RăspundețiȘtergere
  2. Ft. frumos ca tot ce faci !!

    ...ai retete minunate....ti-am si probat cateva de pe bucataras!!

    Camy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Camy,pentru vizita si pentru aprecieri.Zi frumoasa

      Ștergere