Eu aş zice ca-i o mâncare de
sărbătoare.Gustoas şi prezentabilă.De aceea am pregătit-o într-o zi de Duminică
şi am servit cu garnitură de cartofi noi,care sunt foarte gustoşi acum.
Ingrediente:
O pulpa
inferioara de curcan (1 kg )
2 mere
O lingura mustar
Condiment
Barbeque pentru pui
Piper,boia de
ardei
4 catei de
usturoi
Rozmarin
100 ml cogniac
Sos de soia
Zeama de lamâie
Ulei
O lingura miere
Morcovi
baby(adica morcovi din aceia mititei)
Marar si
patrunjel verde
Usturoi granulat
Mod de preparare:
Am pregatit
separat carnea si cartofii.
Mai intai am scos
osul din pulpa,se va praji mult mai bine asa.
Am amestecat
condimentul pentru pui cu mustarul,piperul si putin ulei.Cu acest amestec am
acoperit bine pulpa de curcan.Am pus pulpa la marinat într-o punga pentru
friptura împreuna cu usturoiul si crengute de rozmarin.Am stors si zeama de
lamâie.
Am lasat la
marinat peste noapte în frigider.
A doua zi,am scos
pulpa din frigider,am mai adaugat putin sos de soia,merele taiate sferturi(am
scos sâmburii),cogniacul ,am închis punga,am facut cateva orificii cu un ac si
am pus-o într-o tavă în care am pus putina apa.
Am pus tava la
cuptor pentru o ora.
Dupa o ora,am
desfacut punga si am golit continutul într-o tava,am pus alaturi niste morcovi
baby si am pus tava iarasi la cuptor pentru o ora.
Din când în când
am mai stropit carnita cu sosul din tava.
Spre final am
presarat boia de ardei si am pus o lingura de miere pentru un aspect mai
placut.
Este gata când
carnea este suficient de patrunsa si este rumenita frumos.
Cartofii i-am
curatat, i-am taiat grosier,dar puteti sa-i lasati si întregi daca nu sunt prea
mari.Am presarat deasupra sare,piper ,pudra de usturoi , boia de ardei si ulei.Am
amestecat bine sa se acopere cu ulei si condiment,am pus câteva crengute de
rozmarin si i-am pus la cuptor dupa ce am acoperit tava cu o folie de
aluminiu.
Dupa jumatate de ora am luat folia si am presarat boia de ardei si
verdeata tocata marunt.
Am pus iarasi la
cuptor pana când s-au înmuiat si au capatat o culoare frumoasa.
Carnita a fost
rumena delicioasa,primii cartofi noi din anul acesta la fel de ispititori,moi
si aromati,avem si legume pentru o salata de sezon,asa ca ce poate fi mai
minunat pentru o masa de Duminica.
Poftă bună !!!
Minunat arata, brava! Nu am folosit punga pentru friptura, dar m-ai convins sa o incerc :)
RăspundețiȘtergereFoarte bine se fragezeste carnea in punga,pe urma o desfac si se rumeneste frumos.E utila mai ales pentru carnea care "se face" mai greu.Multumesc Simona
Ștergere