Pages - Menu

duminică, 22 iunie 2014

Pulpă de curcan cu cartofi noi la cuptor


   Eu aş zice ca-i o mâncare de sărbătoare.Gustoas şi prezentabilă.De aceea am pregătit-o într-o zi de Duminică şi am servit cu garnitură de cartofi noi,care sunt foarte gustoşi acum.
         


Ingrediente:
O pulpa inferioara de curcan (1 kg)
2 mere
O lingura mustar
Condiment Barbeque pentru pui
Piper,boia de ardei
4 catei de usturoi
Rozmarin
100 ml cogniac
Sos de soia
Zeama de lamâie
Ulei
O lingura miere
Morcovi baby(adica morcovi din aceia mititei)
1 kg cartofi noi
Marar si patrunjel verde
Usturoi granulat


Mod de preparare:
Am pregatit separat carnea  si cartofii.
Mai intai am scos osul din pulpa,se va praji mult mai bine asa.
Am amestecat condimentul pentru pui cu mustarul,piperul si putin ulei.Cu acest amestec am acoperit bine pulpa de curcan.Am pus pulpa la marinat într-o punga pentru friptura împreuna cu usturoiul si crengute de rozmarin.Am stors si zeama de lamâie.
Am lasat la marinat peste noapte în frigider.
A doua zi,am scos pulpa din frigider,am mai adaugat putin sos de soia,merele taiate sferturi(am scos sâmburii),cogniacul ,am închis punga,am facut cateva orificii cu un ac si am pus-o într-o tavă în care am pus putina apa.
Am pus tava la cuptor pentru o ora.
Dupa o ora,am desfacut punga si am golit continutul într-o tava,am pus alaturi niste morcovi baby si am pus tava iarasi la cuptor pentru o ora.
Din când în când am mai stropit carnita cu sosul din tava.
Spre final am presarat boia de ardei si am pus o lingura de miere pentru un aspect mai placut.
Este gata când carnea este suficient de patrunsa si este rumenita frumos.

Cartofii i-am curatat, i-am taiat grosier,dar puteti sa-i lasati si întregi daca nu sunt prea mari.Am presarat deasupra sare,piper ,pudra de usturoi , boia de ardei si ulei.Am amestecat bine sa se acopere cu ulei si condiment,am pus câteva crengute de rozmarin si i-am pus la cuptor dupa ce am acoperit tava cu o folie de aluminiu.

Dupa jumatate de ora am luat folia si am presarat boia de ardei si verdeata tocata marunt.
Am pus iarasi la cuptor pana când s-au înmuiat si au capatat o culoare frumoasa.
Carnita a fost rumena delicioasa,primii cartofi noi din anul acesta la fel de ispititori,moi si aromati,avem si legume pentru o salata de sezon,asa ca ce poate fi mai minunat pentru o masa de Duminica.


Poftă bună !!!


2 comentarii:

  1. Minunat arata, brava! Nu am folosit punga pentru friptura, dar m-ai convins sa o incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine se fragezeste carnea in punga,pe urma o desfac si se rumeneste frumos.E utila mai ales pentru carnea care "se face" mai greu.Multumesc Simona

      Ștergere