Cei care mă cunosc,ştiu deja
că aveam o problema cu blatul de pizza.Nu-mi reuşea niciodată aşa cum aş fi
dorit:subţire,crocant şi gustos.Un prieten drag s-a cam supărat că tot ziceam
eu pe aici treaba asta,aşa că mi-a trimis pe mail o reţetă de blat de pizza cu
rezultat garantat.Aşa a şi fost,aşa că dacă citeşte reţeta îi mulţumesc.A fost
aşa cum a spus.
Pentru blatul de pizza:
O cana si
jumatate de faina (aprox.300 g)
O lingurita zahar
O lingura ulei de
masline
100 ml apa
calduta
Sare,1/2
lingurita am pus eu
Optional o
lingurita busuioc uscat
Pentru topping:
Cateva felii de
prosciutto
100 ml suc de
rosii
piper
Cateva rosii
cherry
Cateva frunze de
busuioc
Ketchup si sos Iuţel pentru servit
Drojdia am
amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.
Am lasat sa
dospeasca.
Faina am
amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.
Am pus apa
calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.
Dupa aceasta,am
luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.
La faza aceasta
prietenul meu spunea asa: „Framânt-o în aer câteva minute,pâna te dor mâinile
de nu mai poţi….
Trebuie sa ajunga
moale si elastica,deci cam pe dos decât ai freca ceva cu ambele mâini” J)))
N-am prea
priceput eu ce vrea sa zica,dar cred ca a ieşit ceea ce a trebuit.
Am presarat faina
pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar
si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.
Dupa aceasta,am
pus coca la frigider pentru o ora.
Dupa o ora,am
întins o foaie foarte subtire(am avut o pizza medie si o pizza împaturita).
Pe foaie am pus
ketchup cu putin piper si busuioc,apoi sunca,ciupercile si prosciutto.
Deasupra am razuit
mozzarella si am pus cateva rosii cherry.
Eu am întors
putin marginile peste umplutura.
Am pus la
cuptor cam 20 de minute pâna s-a
copt blatul.
Am servit cu
ketchup si sos Iuţel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu