Uite că am reuşit
să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică
caisele în zona noastră.Cred că gemul de caise are o aromă deosebită şi o
culoare delicată.
Ingrediente:
10 borcane de 420
ml
Mod de preparare:
Am scos sâmburii
caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct.
Le-am dat prin
masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta
operatiune.
Noi nu lasam
fructele întregi deoarece ne place ca gemul sa fie cremos.
Am adaugat
zaharul si am pus sa fiarba amestecând din când în când.
Am lasat sa
fiarba vreo doua ore,pâna a scazut
aproape la jumatate si s-a îngrosat suficient.
L-am pus asa
fierbinte în borcane,am închis capacele si le-am acoperit cu o patura pâna s-au
racit complet.
Le-am depozitat
în camara pâna planuim ce deserturi facem cu el în afara de a-l unge p o felie
de pâine cu unt lânga o cana de lapte fierbinte.
Hai ca-mi pun
chiar acum o cana de lapte lânga bunaciunea de gem.
Sa va faceti si
voi!!!!
Mmmmm, ce bine arata ! Gemul de caise e preferatul meu !
RăspundețiȘtergereAsa este.Foarte aromat si gustos.
Ștergere