Pentru că am fost
în vizita la nişte prieteni şi ei aveau zmeura în grădina,am cules vreo 2
kilograme,aşa că am pregatit acest gem delicios.
Nici nu ştiu dacă
e dulceaţă sau gem .Eu am pus fructele întregi,dar ele s-au zdrobit.
Pentru că nu am vrut să pierd aroma şi gustul
fructelor,am folosit zahar gelifiant Margaritar.Mie îmi place foarte mult
culoarea şi consitenţa gemului/dulceţii
pregatite astfel.
In mod normal,se
foloşeste 1 kg
de zahar la 1 kg
de fructe,dar mie mi s-a parut foarte mult,aşa ca am redus
cantitatea,rezultatul fiind la fel de bun.
Ingrediente:
Zeama de lamâie
Mod de preparare:
Zmeura am pus-o
într-o sita si am spalat-o cu un jet foarte uşor de apa.
Am lasat-o sa se
scurga,apoi am pus-o într-o cratita cu o lingura de zahar si am fiert-o 10
minute.
Dupa acest timp
am adaugat restul de zahar ,zeama de lamâie si am mai fiert 10 minute.
Am pus-o asa
fierbinte în borcane,am pus borcanele în cuptorul caldut ca sa se usuce deasupra,apoi am închis
cu capacele si le-am lasat acoperite cu o patura peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu