Nu ştiu cum să vă descriu
gustul acestor covrigi.Cred că aduce foarte mult cu cel al unei tarte cu
brânză.Doar foarte puţin dulci,uşor crocanţi,apropiaţi ca textură de cea a
biscuiţilor,vă asigur că sunt delicioşi.
Ingrediente:
Pentru covrigi:
250 gr faina
150 gr brânza
100 gr zahar
1 ou
50 gr unt
½ lingurita praf
de copt
Vanilie
Coaja de lamâie
sare
Pentru glazura:
100 gr zahar
pudra
lapte
Mod de preparare:
Am topit untul si
l-am lasat sa se raceasca.
Faina am
amestecat-o cu praful de copt si sarea.
Brânza am
amestecat-o cu zaharul si oul batut.Am pus apoi untul topit si aromele.
Am adaugat faina
si am amestecat pâna s-au omogenizat
ingredientele.
Trebuie sa
obtinem o coca suficient de tare ca sa putem forma covrigii.
Am învelit cu o
folie si am pus la frigider jumatate de ora.
Am scos de la frigider
si am format 12 bilute aproximativ de aceea si dimensiune.
Fiecare biluta am
împartit-o în doua si am format bastonase de aceeasi lungime,pe care le-am
împletit si le-am dat forma de covrog unind capetele.
Le-am asezat în
tava tapetata cu hârtie de copt.
Am preîncalzit
cuptorul apoi am pus tava cu covrigii la cuptor,cam 15-20 de minute pâna când
se rumenesc puţin.
Cum de-o vreme nu
prea ma înteleg cu cuptorul meu,am lasat focul cam mic asa ca a trebuit sa-i
las cam 25 de minute.Din acest mitiv au iesit mai mult crocanti decât pufosi.
I-am scos e un
gratar si i-am lasat sa se raceasca.
Pentru glazura am
amestecat zaharul cu putin lapte si cu ajutorul unei pensule am glazurat
covrigii.
Pofta buna!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu